Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

kosjenka

10.05.2009. 17:00

Dobar dan!

Jucer ujutro sam imala spolni odnos bez zastite. Ciklus mi je prilicno neredovit (zadnja 4 mjeseca razmak izmedu menstruacija bio je 39,34,24 i 28 dana), zadnja menstruacija bila je 11.4., znaci odnos je bio 29. dana "ciklusa", pa me zanima da li bi trebala popiti pilule za dan poslije ili nemam razloga za brigu?

Hvala Vam na odgovoru!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.05.2009. 21:50

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

kosjenka

11.05.2009. 01:30

Da, procitala sam i prema tome bi trebala uzeti jednu od navedenih doza, al me malo strah igrati se tolkim dozama hormona, pogotovo ako je nepotrebno, pa sam ipak htjela provjerit. Zapravo, prije 2 godine sam imala slicnu situaciju, vec mi je par dana kasnila mesntruacija i ginekolog mi je rekao da napravim test za trudnocu, te da vjerojatno uopce nije bilo ovulacije (?) i onda mi je dao Provera tablete za poticanje menstruacije, i reko da ovaj postupak nije potreban.

Maryyyna

11.05.2009. 17:40

Postovana doktorice,
pisala sam Vam prije par dana. Procitala sam vasu temu i danas imam ozbiljan problem. Naime grudi me manje bole nego prethodnih dana, danas skoro pa nikako. Donji dio stomaka me takodjer boli i pojavili su mi se prvi tragovi krvi kao pred menstruaciju, ali pravog krvarenja jos nema. Da li su sve ovo simptomi rane trudnoce, jer sam citala po netu da je sve ovo znak rane trudnoce ili je ipak PMS u pitanju. Zanima me zasto me grudi manje bole?? Molim Vas da mi sto prije odgovorite jer sam jako zabrinuta.

11.05.2009. 21:00

Vidjet ćemo što je u pitanju. Kad prođe 15 dana od odnosa napravite test na trudnoću.

Maryyyna

11.05.2009. 23:20

Hvala Vam puno u svakom slucaju.. Nakon nekoliko sati pocelo je krvarenje. A inace cim krene krvarenje prestaje i bol u grudima.. happy

joakim11

12.05.2009. 15:00

Poštovana, zadnja menstruacija bila je 17.4, ciklusi su uredni 28-30dana. odnos je bio u noci sa 2. na 3.5. vaše mišljenje? hvala

12.05.2009. 15:35

Mlada

13.05.2009. 13:25

Poštovana,

Imala sam spolni odnos jučer oko 23h. Partner je ejakulirao u mene, a menstruaciju trebam dobiti sutra, 14.5. Menstruacije su mi redovite, ciklus mi traje 25 dana. Mogu li uzeti pilulu za dan poslije da budem mirna? S obzirom da je menstruacija blizu...

Hvala

13.05.2009. 20:55

kika25

13.05.2009. 20:55

Dal se trebam zabrinjavati, ako mi je menstruacija došla 8 dana prije? Popila sam tabletu za dan poslije prije nešto više od 7 dana. Hvala

petrarka

14.05.2009. 09:30

06.05. sam popila pilulu za dan poslije posto su mi bili plodni dani i 11.05 sam uocila lagano, lagano krvarenje (par kapljica na dan) koje traje jos i danas.......menstruaciju bi trebala dobiti cca. 17 .05......zanima me dali je normalno ovo lagano krvarenje ...trebam li i dalje ocekivati menstruaciju ili se ovo oskudno krvarenje smatra pod to??
Mogu li vec napraviti test za trudnocu ili je jos prerano za pouzdane rezultate??'
Unaprije zahvaljujem

14.05.2009. 18:00

Obje, pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

file

16.05.2009. 11:15

Dobar dan doktorice! Imam jedan vrlo kompliciran slučaj. Moja djevojka i ja imali smo par maženja (dodiri spolovila bez penetracije) i 3 spolna odnosa u proteklih mjesec dana. U dva slučaja smo koristili kondom, a u jednom odnosu nismo i taj odnos je bio dan prije njene menstruacije koja je trebala biti 8 svibnja. Ni u jednom od tih slučaja nisam svršio u nju. Inače ne koristimo kontracepcijske pilule.
Glavni razlog zbog kojeg ovo pišem je izostanak menstruacije. Menstruacija joj kasni već 8 dana, što joj se prije nije događalo. Uglavnom su joj redoviti. Još jedan razlog je taj što je imala i nekakvu upalu (vjerojatno jajnika) zbog koje nije mogla mokriti cijeli dan, pa možda je to jedan od problema kašnjenja. Stvaro neznamo šta da radimo, da stvar bude gora muči me i ona tekučina koju dečki ponekad izlučuju prilikom erekcije, koliko je ona opasna. Unaprijed hvala!

16.05.2009. 14:30

Ta tekućina je opasna. Neka djevojka napravi test na trudnoću, pa ili mirno čekajte menstruaciju, ili nešto drugo.

anabanana25

17.05.2009. 13:15

Postovana, sinoc sam imala odnos, trenutno ovuliram, koristili smo kondom ali je pukao tijekom odnosa ali partner nije bio svrsio. da li ima potrebe za uzimanjem pilula za dan poslije danas?? imam logest doma. unaprijed hvala

17.05.2009. 14:30

Ne mislim da možete ostati trudni od predejakulata u kondomu, ali odlučite sami.

lalacilest

18.05.2009. 20:30

dobar dan! nedavno sam popila 2 cilesta + jos 2 nakon 12h. to mi je drugi put da sam to pila, prvi puta je bilo prije nesto manje od godinu dana. danas sam cula da je moguce ostati neplodan ako se ovaj nacin kontracepcije precesto koristi. je li ovo precesto?
kako mogu smanjiti sanse za neke takve nuspojave?
Puno hvala.

19.05.2009. 00:10

Ne može se ostati neplodan.

mala_marina

19.05.2009. 00:10

Poštovana dr. Dmitrović,

imam jedno pitanje, naime, 20.4. nam je puknuo kondom, te je suprug ejakulirao u mene. Nakon 36h, sam popila 3 Diane-35 tablete te još 2 12h nakon toga (kada sam odlučivala o ovome, nisam vidjela Vaš forum o količinama tableta).
Danas sam napravila testa za trudnoću, koji je pozitivan, očigledno sam ja u onih 4%!!!!

Zanima me kakav utjecaj ove tablete koje sam popila mogu imati na oplođenu jajnu stanicu? Da li su moguće neke posljedice za dijete ili slično?

Naravno, ići ću kod ginekologa, ali me ovo čisto izjeda i želim saznati što prije...

Zahvaljujem na odgovoru...