Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.06.2009. 18:50

Ne bih ja to shvaćala kao menstruaciju nego nepravilno krvarenje izazvano velikom dozom hormona. Vjerojatno niste trudni, ali svejedno napravite test 15 dana iza odnosa.

idanna

14.06.2009. 11:55

postovani....sinoc sam imala odnos s s momkom,i kondom je spao,ali on je svrsio u kondom ali i u mene,meni je danas ploni dan...da kontracepcijske pilule mogu kupiti bez recepta...ili moram ici doktoru da mi propise i da li on to moze bez roditelja buduci da sm maloljetna ? hvala

14.06.2009. 20:20

Morate ići ginekologu, koji mora napisati recept. To vam piše u temi Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

Betica

14.06.2009. 21:30

imala sam spolni odnos u subotu oko 2 ujutro...i puko nam je kondom sad danas sam dobila nekih 6 tableta od frendice koje trebam popit dvije dvakih 12 sati !! naime.kupila sam nedavno diane pilule i trebala sam ih pocet pit prvi dan menstruacije sto mi je otprilike za 4 dana...ako popijem tih sest tableta s pocetkom danas.da li mogu normalno diane pit kad dobijem menstruaciju ???
hitno mi je sad(

15.06.2009. 10:20

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

15.06.2009. 10:25

poštovana! pila sam tablete diane 35, 6 mjeseci, i nakon toga napravila sam stanku od 2 mjeseca. ovaj mjesec ponovno sam počela uzimati tablete s prvim danom mjesečnice...dakle 5.6. ... danas rano ujutro ( 3h ) imala spolni odnos s dečkom...koristili smo kodom, ali je u međuvremenu " skliznuo"..kada smo primijetili odmah smo prestali..nije svršio..tablete inače pijem redovito...postoji li mogućnost od neželjene trudnoće ?

15.06.2009. 12:05

Ne postoji. Pročitajte temu Obavezno pročitati.

Catherine

16.06.2009. 20:50

Pozdrav! ja i dečko imali smo spolni odnos u noći sa subote na nedjelju ...... kondom je pukao, a dečko je to shvatio nakon 3/4 sek, nakon što je svršio ....... u nedjelju ujutro, oko 11 sati popila sam 3 cilest dan poslije i opet 3 nakon 12 sati ........... Zanima me da li je lako, i da li je moguće da se desi trudnoća u tolikom vremenskom periodu, ........ maloljetna sam, ovo mi je sve prvi puta ...... prvi spolni odnos imali smo pred mjesec i pol ....... molim Vas da mi odgovorite ......... strah me je ........... jako ................ i da li cilest tablete pomažu? odgovorite mi molim vas !!!!!! zadnju mjesečnicu imala sam u utorak, 09.6. (mjesečnice mi traju jako malo, 2/3 dana) ...........

16.06.2009. 22:55

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja

m234

02.09.2009. 14:30

Poštovani! Partner i ja smo imali odnos s tim da je ejakulirao vani, međutim na plodne dane.. Da li da ipak uzmem hitnu kontracepciju? Pitam jer sam je već uzela 2 puta - krajem 4. i krajem 5. mjeseca kad se dogodila nezgoda s pucanjem kondoma. Hvala

02.09.2009. 23:10

Ipak uzmite - a možda je i vrijeme za redovnu kontracepciju?

m234

03.09.2009. 14:15

Definitivno je, već danas ću se pobrinuti za to happy

emma2876

03.09.2009. 14:15

da li poslije uzimanja pilule za dan poslije, taj mjesec, imam plodne dane?
hvala,emma

03.09.2009. 22:15

Da, možete zatrudniti i poslije uzimanja pilula.

laura 12

06.09.2009. 04:05

Poštovana... imam pitanje. dopustite da Vas uvedem u moju situaciju. dakle, dobila sam logest tabl kao lijek (jer sam imala mjesečnicu 47 dana i nije pomagao nitii duphaston 3x dnevno). Ginekologinja mi je prepisala prvih 4 dana po 2X1 logest, onda se mjesečnica malo smanjila, i onda sam nastavila po jednu dnevno. danas sam popila zadnju tabl,pa me zanima s obzirom na neredovita krvarenja i to da nisam u početku pila jednu već dvije tablete, zanima me postoji li mogućnost da ostanem trudna jer je jutros zaručniku pukao kondom? a i zadnja je tableta u kutiji, sada mi slijedi pauza od 7 dana. hvala na odgovoru

06.09.2009. 04:05

pijem yasmin vec 2 godine i 2 mjeseca. 31.8. sam pocela s novom kutijom, 3.9 sam imala spolni odnos, a 4.9 sam zaboravila popiti pilulu, popila sam ju nakon 14 sati.koliki je rizik za trudnocu i trebam li uzimati pilulu za jutro poslije?

06.09.2009. 13:20

Laura - pili ste kontraceptiv 13 dana, trebalo bi biti dovoljno da ne morate brinuti.
Anamarija - ne postoji šansa za trudnoću.

davorka_vk

06.09.2009. 13:20

MOLIM POMOĆ!!!
Pijem logest,no prije nekoliko dana sam 2 puta zakasnila s tabletom. jednu sam zakasnila jedan dan,pa popila dvije odmah.. a jednu sam zakasnila oko 15-tak sati popit.. sinoć sam imala odnos, pukao je prezervativ i sad me zanima pošto sam već na logest terapiji (za koju se bojim da nije potpuno učinkovita sad jer sam kasnila jako puno s te dvije tablete) vrijedi li mi popit ih kao hitnu kontracepciju kako je doktorica savjetovala jednoj djevojci, 5 odmah, 5 za 12 sati... jedna poznanica (ginekologinja) kaže da ne vrijedi pošto sam već na toj logest terapiji.. a izbjegla bih ginekologa ako je ikako moguće za ovo.. hvala

mala1987

06.09.2009. 14:05

Poštovani,
ako sam imala spolni odnos 4.9. bez zaštite,da li će imati učinka hitna kontracepcija ako odem kod ginekologa sutra (7.9.)? molim Vas da mi odgovorite.

07.09.2009. 00:50

Davorka - ne možete, ništa te dodatne pilule ne mogu napraviti. Sad je kako je, ali ne mislim da je prevelika šansa da ostanete trudni.
Mala - ne vrijedi, hitna kontracepcija djeluje do 72 sata. Pročitajte temu Najčešća pitanja.