Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

21.10.2009. 00:00

Pozdrav! Postovana doktorice,danas smo decko i ja imali nezgodu,a ja sam dobila cilest 2puta po 2 i uocila da je to ocito premala kolicina..Prve dvije sam vec popila.Zanima koliko ce to uopce biti ucnikovito i dali da mozda popijem nove dvije za 8 sati..Ili da za 12h popijem 3 pa za jos 12 jos jednu..?Nisam pametna..Poslijednju mjesecnicu sam dobila 29.9.,a ciklus mi u prosijeku traje od 26-22 dana.Unaprijed zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.10.2009. 00:00

Ajde molim vas pročitajte temu Najčešća pitanja i procijenite da li vam hitna kontracepcija uopće treba.

nebu dobro

23.10.2009. 23:35

poštovani,

imala sam nezaštićeni odnos sa dečkom jučer oko podne, dakle 22.10.2009. zadnja menstruacija je bila 7.10, a ciklus mi inače traje 32 dana, dakle to je bilo baš 16-ti dan. najme dečko nije svršio u mene ali je tokom seksa jako curio, rijetko i prozirno, sobzirom da znamo da ta tekućina može sadržavati spermije jako smo se uspaničili uzevši u obzir da su po kalnedaru plodni dani. također znam da ovulacija nemora biti točna po kalendaru ali dva dana prije odnosa sam osjećala lagano pikanje jajnika i pritisak što može značit da osjećam ovulaciju. dali sobzirom na to ima razloga mojoj velikoj zabrinutosti? nadalje, ja bi svakako radi svoje sigurnosti popila preporučavanu dozu određene kontracepicje (trikvilar 3+2+2) ali također imam problema sa štitnjačom, odnosno sa hormonima koje ona proizvdi te pijem terapiju eutyrox 50ml. ako bi popila kontracepciju, pošto štitnjača utječe na menstruaciju i znalo se desit da krvarim usred ciklusa, moje pitanje je dali bi ja uopće smjela popit kontracepciju i dali bi to možda sobzirom na moje stanje imalo velikih nuspojava? te zadnje,ako nebi popila kontracepciju i desi se da sam trudna te obavim pobačaj, sobzirom da bi to bila prva trudnoća, dali je moguće da taj prvi pobačaj utječe na mogućnost sljedećeg zaćeća?

unaprijed hvala

24.10.2009. 12:55

Popijte hitnu kontracepciju, treba vam. Pobačaj može dovesti do problema kasnije, iako ne mora.

dupinka

07.11.2009. 11:45

Imala sam nocas odnos s muzem i pukao nam je kondom.
Inace imam dvoje djece, starije 22 mjeseca starosti i mladje 6.5 mjeseci starosti. Tijekom prve trudnoce djete je bilo samo na prsima skoro do 8 mjeseca, a ipak sam ostala trudna i rodila u travnju ove godine. I drugo dijete je bilo samo na prsima do prije mjesec dana od kada povremeno upotpunjavamo s kasicama.
Prvu menstruaciju sam dobila u kolovozu i od tada više manje redovito (Iako je dijete bilo samo na prsima). Po kalendaru su mi sada plodni dani a pukao nam je kondom. Nikako ne bih htjela u tako kratkom roku opet ostati trudna.
Pa me zanima kako doci do pilule za dan poslije s obzirom da moj ginekolog ne radi do cetvrtka a rok je 72 sata.
I smijem li uopce popiti tu piliu s obzirom da jos uvijek dojim (u pravilu svaka 2 do 3 sata)??

08.11.2009. 03:50

Ne bi smjeli s obzirom na dojenje, jer je riječ o velikoj dozi hormona koja će prijeći u mlijeko. Ne znam kako da dođete do recepta, znam da ga neke bolnice daju, neke ne. Mislim da vam je najpametnije u ponedjeljak naći privatnog ginekologa i zamoliti ga da vam postavi intrauterini uložak.

dupinka

08.11.2009. 14:40

U telefonskom razgovoru s dvoje privatnih ginekoloa, oboje, su mi predložili da popijem Logest da neće to šstetiti dojenju, 2 tablete pa za 12 sati još 2 tablete. Tako sam i napravila, i uz malu mučninu nije bilo većih problema. Sad se brinem je li to dosta? A i brinem se zbog djeteta zbog te kolicine hormona?

machines

08.11.2009. 18:35

poštovanje !
Imao sam jucer spolni odnos sa djevojkom,koja se boji trudnoce,a nema recept od ginekologa trenutno,ima doma od majke pilule trinovum a mogu i od sestre sutra nabaviti logest? sto je najbolje napraviti? boji se ako ode ginekologu pa cu je slati na vađenje krvi i sve to dok potraje 2 tjedna da ne ostane trudna,želimo brzo reagirati a neznamo što napraviti? stvarno hitno molim savjet,hvala

hana91

08.11.2009. 18:40

Postovana doktorice, uzimam dabroston vec 4 dana jer imam povecanu razinu testosterona i kada mi dodje menstruacija trebala bih poceti piti diane 35. U toku uzimanja dabrostona sam imala nezasticeni spolni odnos s time da partner nije ejakulirao u mene. Zanima me sada koliko je velika mogucnost da ostanem trudna jer znam da dabroston pomaze u trudnoci i da li bih trebala popiti pilulu za dan poslije? Molim vas odgovorite sto prije. Hvala unaprijed.

rozaaa

08.11.2009. 20:10

poštovani, ciklus mi traje oko 26-28 dana, imala sam spolni odnos 11. dana, trebam li piti pilule, ako su diane35 u kojoj dozi, a odnos je bio prekinut?

08.11.2009. 20:15

Dupinka - postupili ste suprotno mom savjetu, ne znam što očekujete da vam sada kažem? Da vas plašim? Pročitali ste moje mišljenje.
Machines - pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
Hana - i vi pročitajte gornju temu, međutim ne vjerujem da vi imate ovulacije, tako da vjerojatno ništa ne trebate piti. Sutra nazovite svog ginekologa, on će bolje znati ovo za ovulacije.

hana91

09.11.2009. 11:20

A da li da dabroston inace potice ovulacije? Jer ja ih sama od sebe nemam.

09.11.2009. 22:20

Ne potiče.

andreb

11.11.2009. 21:15

Postovana doktorice,
zadnju menstruaciju sam imala 18.10, a pilulu za dan poslije sam popila 31.10. krvarenje mi se pojavilo 5.11. i trajalo je pet do sest dana ali nije bilo obilno tako da me sad zbunjuje da li je to bila mestruacija ili neko krvarenje koje je reakcija organizma na pilulu. Inace mi je ciklus oko 32 dana. Citala sam slicne prethodne postove ali nisam bas pronasla odgovor. Unaprijed se zahvaljujem.

Ivanaaa

12.11.2009. 11:10

postovana doktorice....imam pitanje...sinoc sam imala odnos s deckom,a kako smo navikli na seks pod pilulama malo smo se zanjeli i njemu je malo pobjeglo sperme...do prije tri mjeseca sam pila pilule Triquilar,ali vise ih ne pijem jer sam operirala tumor na jetri izazvan jednim od hormaona koje sadrze pilule i sad me zanima sto mi je ciniti s obzirom da mi menstruacije nisu redovite (zadnja kasnila 17 dana,a i zbog tog razloga ginekolog mi je prepisao pilule) i da li trebam onu pilulu za dan poslje s obzirom da sam zadnju menstruaciju dobila 2.11? Hvala unaprijed na vasem odgovoru..

ana_1001

12.11.2009. 18:05

poštovana doktorice,imam jedno pitanje u vezi pilule za dan poslije. Naime, 5.11. sam dobila menstruaciju,a jučer 11.11., tijekom spolnog odnosa kondom je pukao i dečko je svršio u mene. Pa vas molim da mi kažete da li trebam popiti piulule ili ne,ako da koje i kada??
Inače imam policistične jajnike i pila sam diane al sam prestala iz drugih zdravstvenih razloga. Ne pijem ih već godinu i pol i menstruacija mi je uglavnom redovita,obično mi dolazi na 32 do 35 dan.
unaprijed hvala na odgovoru

13.11.2009. 14:10

Andreb - da, to računajte kao menstruaciju.
Ivana i Ana - pročitajte temu Najčešća pitanja i same odlučite

andreb

15.11.2009. 19:40

Postovana doktorice, imam jos jedno pitanja za vas, trebam da vadim laboratorijske nalaze da bih pocela piti redovnu kontracepciju, da li ce pilula za dan poslije koju sam popila 31.10. uticati na rezultate i trebam li sacekati jos da prodje odredjeni period pa da onda vadim te nalaze? unaprijed se zahvaljujem.

16.11.2009. 10:45

Ne trebate

Achilea

16.11.2009. 10:45

Poštovana doktorice,
Na 15.dan dogodila se nezgoda i imala sam nezaštićeni odnos s ejakulacijom. Sat vremena iza odnosa uzela sam 3 tablete Cilest-a i prema uputama 3kom 12 sati kasnije. Osim toga sam se po odmah po odnosu "isprala" irigatorom, otopinom octa (1dl octa i 4dl prokuhane vode-kako sam jednom čula baku). Danas mi je 33 dan ciklusa, koji mi je inače redovan i traje 29-30 dana, i još nisam dobila menstruaciju. Jutros sam napravila test na trudnoću ClearBlue i pojavio se plavi plus, mada je vodoravna crtica nešto slabije plava, ali jednake debljine što po uputama znači da sam vjerojatno trudna. Čini se da sam, na žalost, ja u onih 4% neuspjeha što ste ih naveli ranije za pilulu za dan poslije. U vrijeme kad sam uzela Cilest uzimala sam Sumamed, da li je to moglo utjecati na neuspjeh? Da li je moguće da još tijekom slijedećih dana dobijem menstruaciju, ako ne što mi je dalje za činiti? Molim Vas, ulovila me panika.
Hvala unaprijed, Achilea