Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.11.2009. 23:50

Kraljica - ništa, sad možete samo čekati
Mala zvijezda - polako i sa razumijevanjem pročitajte teme Pilula za dan poslije - najčešća pitanja, i Važne informacije o kontracepciji.

studentica_ze

27.11.2009. 19:10

doktorice,znam da ce vam moje pitanje mozda zvucati kao gubljenje vremena ali ja sam jako zabrinuta...imam 20 god i do sada nisam imala sexulani odnos.20.11. se dogodilo "prstenacenje" cetiri dana nakon toga sam osrednje krvarila...pitam se da li se moze toliko krvariti zbog gubitka himena ili je posrijedi neko drugo ostecenje(iako uopste nije bilo bolno)...zadnju mjesecnicu sam imala od 27.10-1.11..inace ciklusi su mi oko 30 dana,danas mi je 32. i jos nisam dobila,postoji li i najmanja vjerovatnoca za trudnocu preko prstenjacenja ako je na prstima mozda bilo malo spermija? nemam se kome obratiti pa vas molim najiskrenije da mi pomognete jer trenutno nemam novca ni za ginekologa a roditeljima ne smijem nista reci

27.11.2009. 20:55

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja. Nadam se da ćete iz nje shvatiti da bez penetracije i ejakulacije nema trudnoće.

studentica_ze

27.11.2009. 21:40

hvala vam puno na strpljenju,samo ako bi mi mogli odgovoriti na pitanje za duzinu krvarenja poslije gubitka himena?

28.11.2009. 13:40

To je individualno, može trajati i danima, kao kod vas. Međutim, ako je krvarenje obilno, svakako se treba javiti doktoru jer se može desiti da se neće zaustaviti bez liječničke intervencije.

kosjenka

01.12.2009. 09:25

Poštovana doktorice,

u posljednje vrijeme menstruacije su mi jako neredovite, razmak zadnje 4 je bio: 41, 26, 21 i 11 dana. Ovaj zadnji mjesec imala sam nezastićeni spolni odnos 5.11. (10. dan ovog ciklusa od 26 dana) i isti sam dan par sati kasnije popila 3 Diane 35, te nakon 12 sati jos 3. Iduca menstruacija pojavila se nakon 21 dan, tocnije 17.11. (12 dana od spolnog odnosa), krvarenje je trajalo samo 4 dana i nije bilo jako, a 27.11. usljedilo je novo krvarenje, također od 4 dana, takoder slabijeg intenziteta nego inace, a zavrsilo je s danasnjim danom.
Da li sam sa tabletama poremetila hormonalnu ravnotezu ili postoji sansa da sam ostala u drugom stanju (zabrinjava me ovo drugo krvarenje u samo 11 dana razmaka)?

Hvala Vam na odgovoru!

Bojan033

01.12.2009. 19:05

Imam jedno pitanje u vezi pilule za dan poslije.
Moja djevojka i ja imali smo polni odnos za vrijeme koga je kondom spao. Odmah to vece ona je popila pilulu za dan poslije. To je bilo oko 10.11. Menstruaciju je imala prije toga, 05.11. Medjutim 19.11 javljaju se krvarenja, kao i 30.11. A izmedju tih datuma bilo je povremenog neobilnog krvarenja. Ja sam pricao sa giniekologom u mome gradu i ona mi je rekla da ce sledecu menstruaciju imati mjesec dana od tog prvog krvarenja nakon uzimanja tablete (19.11), jer je to krvarenje 19.11 kao menstruacija.
Ja sam poprilicno zabrinut oko ovoga i bio bih vam jako zahvalan ako bi mi malo objasnili oko ovoga i kada ona ustvari moze ocikivati onu "pravu" menstruaciju i kada ce ova prijevremena krvarenja prestati?
I da li ima potrebe da ona posjeti ginekologa?
Hvala unaprijed.

01.12.2009. 22:20

Kosjenka i Bojan - kod oboje je potreban ginekološki pregled da se vidi što dalje, toliko nepravilnog krvarenja je previše.

kosjenka

01.12.2009. 23:15

Hvala na odgovoru. Mozete samo navesti koje su komplikacije moguce?

02.12.2009. 12:10

Već imate komplikaciju, to je nepravilno krvarenje. Ne volim ovdje spekulirati što bi bilo kad bi bilo, jer nemam dovoljno informacija, za to je stvarno potreban pregled.

pifl

02.12.2009. 15:00

Rdi se o nezaštićenom spolnom odnosu, no zaručnik nije ejakulirao u mene već je nešto sperme ostalo na ulazu u vaginu. Mjesečnica treba doći kroz desetak dana, redovita je u prosjeku. Popila sam tri ružičaste tablete trinovuma (0,75 mg noretisterona i 0,035 mg etinilestradiola) plus jednu bijelu jednu bijelu tabletu (o,5 mg noretisterona i 0,035 mg etinilestradiola) odmah nakon odnosa. je li to prevelika doza budući da me uhvatila mučnina, bolovi u prsima...? Treba li ponovno popiti nakon dvanaest sati pilule? Ako da,koliko? Unaprijed hvala!

02.12.2009. 22:40

Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

nikoleta

04.12.2009. 12:35

postoji li mogućnost trudnoće s obzirom da je 4-i puta u mene(neplodni dani),nakon 2 dana sam dobila stvari koje su mi uranile 4-i dana,inače imam redovite cikluse..kratko je trajalo krvarenje i izgledalo je malo drugačije nego prije(2 dana). unaprijed zahvaljujem....

04.12.2009. 21:35

studentica_ze

05.12.2009. 13:05

postovana doktorice,moja prijateljica je jucer radila test na trudnocu,to je bio 13.-ti dan nakon odnosa,i smatra da je taj dan bila i ovulacija(iako nije bilo svrsavanja nego samo predejakulat).jucer u 6h ujutro je "ispustila" prvi urin ,a test je uradila tek u 14h sljedecim urinom..test je pokazao negativan rezultat....osjetljivost testa je 25. da li je rezultat pouzdan posto na testu pise da je vec nakon 10 dana jako pouzdan a citajuci smo nasle da i nije bas tako?

05.12.2009. 20:15

Nije još pouzdan. Mora proći 14 dana minimalno od odnosa, i mora biti na prvi jutarnji urin jer se kasnije on razrijedi, a 25 je mala osjetljivost.

xarah

06.12.2009. 23:45

Postovanje.
Prije otprilike 24h sam imala spolni odnos bez zastite, vrlo neodgovorno, ali sto je tu je. Zapravo sam se oslanjala na plodne tj. neplodne dane, jer sam poslijednju mjesecnicu imala prije nekih mjesec dana. Inace mi ciklus traje 36-40 dana i cesto je neredovit, ali tako mi je oduvijek. I sad malo brinem bas radi te neredovitosti. Sto mislite, bih li trebala kupiti anti bebi pilule i upotrijebiti ih kao pilulu za dan poslije? Te koje su po Vama najbolje za to, ili je svejedno? Takodjer me zanima ako ih popijem, kada bih trebala nakon toga dobiti menstruaciju? Jer pretpostavljam da ce mi to poremetiti ciklus. Zahvaljujem na odgovoru!

Xarah

07.12.2009. 10:00

SaMa

08.12.2009. 16:40

Postovani,

zanima me vase misljenje jer sam zaista u neizvjesnosti..
Prije odprilike mjesec dana sam imala odnos sa deckom i puko nam je kondom, nakon cega sam odmah popila postkoitalnu pilulu (mozda nakon 2 sata maksimalno).. Dobila sam menstruaciju 10 dana ranije (oko 1.11.) sad je vec 8.12 i nisam jos dobila. Mene zanima da li je ta menstruacija bila znak da nisam ostala trudna, dakle, da je pilula djelovala i zanima me zasto mi sad kasni, i je li to normalno... u nadi da cete mi brzo odgovoriti, unaprijed hvala!

Sabrina M.

iva12

08.12.2009. 19:40

Poštovani,
zadnju menstruaciju sam dobila 06.11.,a ova koju sada trebam dobiti kasni mi koj dan. Danas sam imala spolni odnos sa dečkom i pukao nam je kondom,doduše nije bio skroz u meni nego na pola. Trebam li biti zabrinuta s obzirom da menstruaciju trebam dobiti ovih dana, da idem kod svog ginekologa po pilule za dan poslije ili to nije potrebno?

Hvala unaprijed