Autor
|
Poruka
|
Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.
|
08.12.2009. 20:45
Sama - napravite test na trudnoću pa ćete znati je li pilula djelovala. Poremećaji ciklusa su uobičajeni iz hitne kontracepcije.
Iva - pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.
|
studentica_ze
|
10.12.2009. 20:30
test na trudnocu 18. dan nakon odnosa,uradjen na urin popodne-negativan-da li je pouzdan?
|
|
11.12.2009. 00:00
Je, ako nije bilo odnosa kasnije.
|
studentica_ze
|
11.12.2009. 14:50
nije...hvala vam puno
|
ting
|
14.12.2009. 11:00
Poštovanje, imam pitanje jedno. Prije nekih 24 sata ja i djevojka smo imali odnos i pritom sam po prvi put bio malo nepažljiv i svršio ne u nju već po njoj ali tamo dolje. zaista nismo sigurni jesu li potrebne pilule just in case ili smo sigurni. A odnos smo imali mislim oko dva dana nakon što joj je završio menzes. I pitanje je jel se mogu te pilule uzeti u ljekarni ili baš mora kod ginekologa?
Unaprijed puno hvala
|
Smbd
|
14.12.2009. 11:00
Imam jedno pitanje. Imao sam nezasticeni polni odnos sa devojkom pre nekih 30 sati, nisam ejakulirao. To je njoj bio 12. dan u periodu a ciklus joj uglavnom traje nesto preko 30 dana, konsultovao sam se sa doktorom i on je preporucio postinor, i uzeo sam, ali u uputstvu pise voditi racuna o uzimanju tablete u slucaju astme, ona se kao dete lecila od astme i rekli su joj da ce je proci u pubertetu i dalje ima neki blazi vid astme, o ovome nisam pricao sa doktorom, a sada nisam u mogucnosti. Da li je bezbedno da ona uzme postinor, i koje su jos opcije? Hvala
|
danijel1234
|
14.12.2009. 14:35
postovana doktorice Romana.
NAIME RADI SE O SLEDECEM JA I MOJA CURA IMALI SMO NEZASTICEN ODNOS PRIJE MJESEC DANA I NAKON TOGA 12 H POSLIJE POPILA JE VIKELU. NAKON 5 DANA DOBILA JE MENSTRUACIJU KOJA JE TRAJALA 4 DANA VJEROVATNO OD TE TABLETE. TRENUTNO JOJ KASNI MENSTRUACIJA NEKIH DESETAK DANA MISLIM OVA REDOVANA. PA MENE SAD ZANIMA JEL MENSTRUACIJA KASNI ZBOG TE TABLETE I KADA CE DOBITI SL MENSTRUACIJU. IMA BOLOVE U STOMAKU KAO KAD TREBA DOBITI AL NE DOBIJA.IMA LI RIJECI O TRUDNOCI. HVALA VAM UNAPRIJED NA ODGOVORU.
|
|
14.12.2009. 21:30
Ting - pročitajte temu Najčešća pitanja
Smdb - može popiti pilulu.
Danijel - neka djevojka napravi test na trudnoću.
|
MaliMedo007
|
16.12.2009. 00:20
jutros smo imali oralni sex. Obrisao je svoje spolovilo i ostalo je sperme na prstima. Problem je sto je gurnuo prste u vaginu nakon toga. Jeli postoji mogucnost od trudnoce? Jeli potrebno uzimat pilulu dan poslje? mjesecnice su mi relativno redovite: 25.8., (ovo nije bilo redovito) 4.10. , 26.10. 28.11...
Hvala
|
|
16.12.2009. 12:55
Ne postoji mogućnost trudnoće. Pročitajte temu Najčešća pitanja.
|
studentica_ze
|
16.12.2009. 16:55
postovana doktorice nadovezujem se na pitanje djevojke iznad i vas odgovor,naime mnoge djevojke vjeruju da je ipak moguca trudnoca unoseci spermije prstima....ja sam presretna kada ste rekli da nije,ali me zanima zbog cega,da li zbog toga sto spermiji izgube sposobnost kretanja u dodiru sa vazduhom ili?
|
|
16.12.2009. 20:55
Gotovo točno . Naime, spermiji se na zraku suše i umiru u roku od nekoliko sekundi, a mrtvi ne mogu niti plivati niti oploditi jajnu stanicu koja je ipak 20-tak centimetara dalje (pod pretpostavkom da je odnos točno na ovulaciju, koja je ipak sine qua non trudnoće). Jedini način da prežive jest da odmah po ejakulaciji budu u dodiru sa vaginalnom tekućinom, u kojoj mogu preživjeti. A vaginalna tekućina znate gdje se nalazi
|
studentica_ze
|
18.12.2009. 03:25
doktorice puno vam hvala rijesili ste mi neke nedoumice,ako moze jos samo potvrda mojoj tvrdoglavoj prijateljici da 30 dana nakon odnosa uradjeni test na trudnocu POPODNE urina razrijedjenog pijenjem caja ili slicno je poprilicno pouzdan?(molim vas jos ovaj odgovor i necu vas vise zamarati)
|
studentica_ze
|
18.12.2009. 03:25
da,zaboravih napisati,test je bio jasno vidno negativan
|
bimba7
|
18.12.2009. 03:30
Postovana doktorice.
Ciklusi mi inace traju od 27-30 dana, zadnju mnestruaciju sam imala 5.12 nakon 25 dana. Spolni odnos sam imala 12.12 oko 2 ujutro (8.dan). Bili smo zasticeni kondomom, nakon sto je on svrsiom odmarali smo se pola sata i onda smo ponovili sve bez zastite, no nije svrisio u meni, tj. nije ni bio blizu, ja sam se makla kada mi je doslo do glave da smo bez zastite. Ja sam od straha nakon 18 sati uzela 3 Cilest tablete i onda opet nakon 24 (ne nakon 12 sati) jos 3 i nakon tih 3 jos dvije nakon 24 sata Da li je moguce da ostanem trudna os malo sperme koja ostala na penisu (ako je i ostala) tj. da li mogu ostati trudna?
Zahvaljujem
|
|
18.12.2009. 10:25
Studentica - potpuno je pouzdan
Bimba - možete, ali je malo vjerojatno.
|
zlata123
|
18.12.2009. 21:10
imam jedno pitanje i molim vas da mi hitno odgovorite ako je to ikako moguće. pila sam logest 6 mj, prestala sam ga piti prije 2 tjedna, a prije 24 sata sam imal spolni odnos znaći bez uzimanja tableta, spolni odnos je bio na dan ovulacije, iako dečko nije svršio u mene jako me strah i htjela bi popit tabletu za dan poslij. zanima me da li mogu uzeti logest? kako ? i kada? hvala puno!!!!!
|
|
19.12.2009. 11:30
Pročitajte temu Pilula ta dan poslije - najčešća pitanja.
|
bimba7
|
19.12.2009. 12:15
oprostite nisam razumijela, do trudnoce moze doci i ako sam popila cilest? da limogu napraviti test za trudnocu 10 dana nakon rizicnog odnosa? Zaboravila sam reci da je on prije nego sm ponovili sve isao je na vce urinirati i obrisao se, sta jos mpostojim ogucnost da se zatrudni 8. dan.
Zahvaljujem
|
bimba7
|
20.12.2009. 03:15
Sva sam zbunjena i nista vise ne razumijem pa da ispocetka objasnim.
Znaci zadnju menstruaciju sam imala 5.12 nkon 25 dana inace imam nakon 29. Imala sam odnos 12.12 (8.dan u 2 ujutro) sa zastitom, nakon pola sata imali smo odnos bez zastite svega 3 minute (jer ja nisam htjela obzirom da nismo bili zasticeni) u te 3 minute nije ni osjetio da bi mogao svrsiti, u medjuvremenu je , znaci prije drugog odnosa on isao urinirati i obrisao se. Sada iako je meni bio 8.dan plodni dani negdje od 11.dana pa nadalje.
1. Da li se moze zatrudnijeti
2. Uzela sam kontracepciju cilest 3 tablete u roku od 18-19 sati, nakon 24 sata popila sam jos 3 (znaci ne nakon 12) i onda sam popila jos 2.
3, sta da radim?
Hvala Vam puno doktorice ali sam ocajna u strahu
|