Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Zbunjena777

11.04.2010. 21:05

Poštovana,
sinoć sam imala spolni odnos, prvo prekinuti odnos, pa sa kondomom i pri ovom drugom dečko je ejakulirao u kondom u meni. Kasnijim pregledom kondom nije pukao. Moj ciklus varira od 28 do 33 dana, što bi značilo da mi plodni dani počinju danas po mome izračunu. Moje pitanje je kolike su šanse za trudnoćom, te kada bi bilo najbolje napraviti test na trudnoću? Da čekam izostanak mjesečnice (ako izostane) ili se test može napraviti ranije (ako može-kada?)? Stvarno sam uplašena, do sad smo prakticirali prekinuti snošaj i sve je bilo u redu, jučer je bilo prvi put sa kondomom i ne znam koja metoda je sigurnija/bolja.
Hvala unaprijed na odgovoru.

cvjetulja-17

12.04.2010. 16:35

Ovako: pila sam yasmin 3 godine i prošli mjesec sam odlučila prestati piti i to mi je bila zadnja kutija. Menstruaciju sam dobila 20.3.,a seksualni odnos sa prekinutim snošajem 29.3. (s tim da do ejakulacije nakon vađenja nije došlo još par minuta). Inače mi ciklus (bez tableta) traje 32-35 dana. E sad, mene su poslije tog tjedan dana boljeli jajnici, pa su prestali,pa me sad opet bole...sudeći prema sluzi, do ovulacije je došlo tek prije 3,4 dana... Kolika je mogućnost trudnoće u ovom slučaju?

Natalija Beljo, dr. med.

13.04.2010. 22:25

Definitivno je sigurnija metoda s kondomom i ne vidim razloga za test na trudnoću ako je kondom osta cijeli.

Natalija Beljo, dr. med.

13.04.2010. 22:25

kako je prošlo samo mjesec dana od prestanka pijenja OHC ne možete sa sigurnošću reći kada su plodni dani, tako da ako ne dode mjesečnica moj savjet je da napravite test na trudnoću.

honey.b.fly

15.04.2010. 00:05

Postovani,
u subotu ujutro(10.4.) sam imala spolni odnos sa deckom, ali po prvi put se nismo stitili(nazalost)!!!Nije dovrsio u meni, ali smo, nakon pauze od 5 minuta nastavili odnos. (Obrisali smo spolovilo).
U pon(12.4.) sam isla kod ginekologa i dao mi je Cilest da pijem kao hitnu kontracepciju, 3x2, 2 dana. Jutros sam popila zadnju dozu pilula.
Menstruacija mi nikada nije bila redovita, tako da nikada sa sigurnoscu ne mogu znati kada su mi plodni dani. Zadnju menstruaciju sam imala od 31.3.-6.4., s tim da nij bila normalna, vec veoma oskudna, a boja je bila crveno-smedja. Zadnju normalnu menstruaciju sam imala od 10.-15.3., s tim da u 2. mjesecu nisam nikako imala.
Zanima me kolika je mogucnost da sam trudna i kada mogu napraviti pouzdan test, koliko jos trebam cekati?
Mislila sam opet ici kod ginekologa, ali ceka se po mjesec dana, a mene ovo stvarno muci!
Unaprijed hvala na odgovoru!

hnina25

15.04.2010. 18:01

Poštovana...

mene samo zanima da li je moguće da kućni test za trudnoću bude negativan ako je osoba trudna 2-3 mjeseca???

Hvala!!!!!!!!!!

desperate:

15.04.2010. 21:35

Poštovani...
Početak mensturacije mi je bio 10.4 a spolni odnos sam imala 15.4..
Otprilike sat nakon odnosa sam skužila da je kondom još u meni. No, samo polovina je bila još unutra. Izvukla sam ga i sperma je još uvijek bila unutra. Ali plašim se, pošto sam poslije odnosa ustala, hodala, radila sve što inače radim.
Šta mi je za činiti?
Ginekolog i pilula?
Kolike su mi šanse za trudnoću?
Jajašce je izašlo 12.4., ciklus mi uvijek varira, ali otprilike je od 24 do 32 dana.
Unaprijed zahvalna

cocco

17.04.2010. 20:30

Poštovana,
zanima me koliko su šanse za trudnoću ako sam imala spolni odnos s dečkom deveti dan nakon početka menstruacije ( krvarenje mi obicno traje 6 do 7 dana .a ciklus 28 dana),dakle kalendarski je to jos zadnji dan neplodnog ciklusa,dečko nije bas 100 % siguran da li je prekinuo odnos na vrijeme,dakle postoji mogućnost da je koja kap ostala unutra....
prije nekoliko mjeseci nam je pukao kondom te je on penetrirao u mene pa mi je ginekolog dao logest kao hitnu kontracepciju,popila sam 4 tablete,dvije po dvije u razmaku od 12 sati,pa me zanima da li je potrebno da to opet popijem sad ,(jer kod svog ginekologa mogu tek u pon)?!

lunamommy

18.04.2010. 17:15

Lijep pozdrav,
imala sam odnos 2. dan menstruacije, koji mi je i inače najobilniji po krvarenju, nismo koristili zaštitu osim prekidanja odnosa, 1.put je prekinuo odnos i ejekulirao van mene, pričekali smo koju minutu, u međuvremenu je bio i na wc-u i slično te smo ponovno imali odnos kad on nije došao niti blizu ejekulacija te smo se zaustavili.
Postoji li svejedno šansa da sam trudna? Inače mi menstrualni ciklus traje 28dana pa po računici nema ni malo šanse da su mi se izjednačili plodni dani sa menstruacijom ali dali svejedno postoji opasnost? Odnos sam imala u petak poslijepodne, dali da odem sutra ginekologici po pilulu za dan poslije?
Molim vas, stvarno je hitno

nesretan

18.04.2010. 23:15

Dobar dan Ja i djevojka smo imali sexualni odnos i puko je kondom,,a ona ima plodne dane sta je najbolje za napravit i kolike su sanse za ona ne zatrudni?? hvala!!

kompa

18.04.2010. 23:45

Poštovani,

moja djevojka je prestala piti jasmin prije točno 2 mjeseca i 4 dana, pila je 4 godine jasmin, i morala je prestat, radi prolema sa štitnjačom i bubrezi, tj. trenutno radi nekakvo pričiščavanje organizma od tih pilula, nebi točno znao što.
DAnas joj je točno19/20 dana od zadnje menstruacije, inače ta dva ciklusa koja su joj došla od prestanka pijenja jasmina su oko 34-36 dana.

no danas smo imali nezaštićeni odnos, tj. djevojka je sjedila na meni, i pobjeglo je ajmo reć pola ejakulata (ako je i toliko).
Pošto je dosta osjetljiva na razne tabletice, i imala je i problema, sa iscjedcima prije još, zanima me dali je potrebno konzumirati takozvanu dan poslije kontracepciju.
Zahvaljujem.

Lijepi pozdrav.

kompa

19.04.2010. 11:20

Još mala nadopuna pogriješio sam oko dana, prošlo je točno 24/25 dana od zadnje menstruacije ne 19/20 kako sam napisao.

zahvaljujem unaprijed na odogovru.

Natalija Beljo, dr. med.

19.04.2010. 17:50

Ne treba piti postkoitalnu tbl. jer su prošli plodni dani. Ali pazite sada kada ne pije OHC.

kompa

20.04.2010. 13:25

Zahvaljujem na odogovru.

Natalija Beljo, dr. med.

20.04.2010. 18:40

Molim

jaaa

21.04.2010. 18:15

Dobar dan, ja bi Vas lijepo molila da mi odgovorite što brže. Jučer, 20.4 sam imala spolni odnos, i dečko nije siguran ali misli da mu je malo pobjeglo, ne koristimo nikakvu kontracepciju. Zadnju mjesečnicu sam imala 31.3, i nisu mi baš redovite mjesečnice, svakih 30-35 dana, zanima me da li mogu za svaki slučaj popiti 2 cilest tablete, te mi je moj ginekolog dao isto za to u 8 mj.prošle godine, no ja nisam u mogućnosti sada otići kod ginekologa.

Natalija Beljo, dr. med.

21.04.2010. 23:16

Vasi plodni dani su prošli pa ne vidim razlog da pijete Cilest, a i dvije tbl. nisu dovoljne.Ovo je bio i više nego brzi odgovor.

marija25

21.04.2010. 23:16

Poštovana,
posljednja mestruacija mi je bila 04.04.2010,a 20.04. sam imala nezaštićen spolni odnos.
ciklus mi traje 29-30 dana, što znači da su 18-20 narizičniji dani.
pretpostavljam da je vjerojatnost trudnoće velika, dali bi day after pilula imala koristi sada nakon ovulacije ? da uzmem vikelu?
unaprijed zahvaljujem na odgovoru
lijep pozdrav !

alena123

22.04.2010. 15:30

Poštovana doktorice!
Ja i dečko imali smo danas spolni odnos s zaštitom. Ciklus mi inače traje oko 30-35 dana, a zadnja menstruacija počela 8.04, dakle danas je bio 15. dan ciklusa!!!!
E sad, kondom nije pukao, nego kad je dečko natočio vode u njega, vidio je malu rupicu (vjerojatno greška na kondomu), koja se nalazila ispod vrha, nije bila baš blizu vrha kondoma, al nije ni predaleko. Kolika je mogućnost da ostanem trudna, dal bi trebala popiti tabletu za dan poslije??? ili nema razloga za to?

Natalija Beljo, dr. med.

23.04.2010. 16:16

kad su plodni dani svakako day after pilule unutar 72 sata od odnosa.