Autor
|
Poruka
|
Beta
|
21.05.2010. 20:35
Poštovani,
Dakle, 1.5. sam tokom spolnog odnosa imala poveće krvarenje, i pošto sam očekivala menstruaciju, nisam se brinula. Nakon toga krvarenja više nije bilo iduća dva dana, tj. do sljedećeg spolnog odnosa. Krvarenje je nakon odnosa ponovo prestalo, a ja sam 6.5. dobila menstruaciju. U međuvremenu sam imala nekih poslovnih problema i bila sam nervozna. Zanima me dali je 1.5. dan početka novog ciklusa ili pak 6.5. ?
Unaprijed hvala
|
peggy
|
23.05.2010. 18:55
poštovana, imala sam sinoć spolni odnos s dečkom, poslije smo shvatili da je kondom puknuo, nismo sigurni kad...ni ja ni on nismo osjetili ništa, prema tome mala je vjerovatnost da je sadržaj iscurio u rodnicu...meni je bio 26. dan ciklusa koji inače traje 32 dana....zanima me trebam li uzeti nekakvu kontracepciju, malo me strah popiti pilulu za dan poslije, jer je to ipak veliki sadržaj hormona....molim vas za savjet...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.05.2010. 19:00
bete od 06.05
peggy 26 dan ciklusa plodni dani daleko iza vas ne treba "day after"pilila
|
soske
|
25.05.2010. 00:50
Poštovana doktorice, imam samo jedno pitanje, dali je moguće da nakon što smo popili tablete da nam zbog toga mjesečnica malo kasni, ja bih trebala ovih dana dobit mjesečnicu a tablete sam popila prije tjedan dana pa me samo zanima ako se to dogodi da se ne brinem bezveze...unaprijed hvala na odgovoru...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.05.2010. 17:25
Može kasniti
|
jopevi
|
28.05.2010. 01:00
bok,ja još nisam dobila svoj odgovor konkretno da vam opišem sve ponovno :/ 25.04. sam imala menstruaciju a 08.05. sam imala odnos u kojem je puknuo kondom znači plodni dan 14 ... nakon 18h u ljekarni sam kupila tabletu unofem i bila je samo jedna a svuda sam vidila da ih se pilo više pa me to zbunjuje jesu to neke nove tablete :/ jače il šta već menstruaciju sam trebala dobit 23.05. ali još nisam i sada kasni 4 dana tj 5 sutra u sub kupujem test koji bi trebao biti točan jer ako sam nedaj bože trudna prošla su 3 tjedna i nemogu čekat zato vas molim opširan odg imam neke simptome a neznam čega bolne grudi šta nikad nisam imala lagano probadanje u trbuhu promjejivo raspoloženje ... i sada čitala sam da su to znakovi trudnoće a jeli to možda sve od tih hormona iz tablete i jesu one 100% sigurne :/ molim vas hitno odg ((
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.05.2010. 17:10
Sorry, vjerojatno preskočeno pitanje. Na tržistu postoje i day after " pilule samo jednokratno pakiranje koje u sebi imaju dozu hormona kao i onih 6 koje se piju. Simptome koje osjećate nisu od trudnoće već dolazi menga jer nakon popijene tablete mjesečnica ne dolazi na dan kada je trebala doći u odnosu na prethodni ciklus već kasni ili nastupi ranije. Tako da slobodno pustite da prođe vikend bez testa.
|
jopevi
|
29.05.2010. 04:05
doktorice fala vam puno sada sam mirnija al test je ipak kupljen nema veze sada znači očekujem uskoro menstruaciju
|
jopevi
|
29.05.2010. 17:05
doktorice napravila sam test i poizitvan je :/ jel moguće da je i to od tablete il je to sada to
|
bettyboop123
|
29.05.2010. 17:05
Poštovana doktorice,
jedno pitanje - zadnja menstruacija mi je počela 1.5. (ciklus mi obično traje 25-30 dana), a 20.5. za vrijeme spolnog odnosa puknuo je kondom, što smo prekasno primijetili. S obzirom da nisam mogla doći do ni jednih drugih tableta (u dvije bolnice su me odbili, rekli su da oni više ne prepisuju ništa za hitnu kontracepciju, a nisam mogla do svog ginekologa), uzela sam Yaz tablete (unutar 72 sata), i to 5 + 5. Imam li po Vašem mišljenju razloga za zabrinutost, odnosno koje su šanse za trudnoću?
Unaprijed Vam puno hvala na odgovoru!
|
bucka55
|
29.05.2010. 20:20
Poštovana, 28.5. sam imala spolni odnos u kojem nam je puknuo kondom. Zadnja mjesečnica mi je bila 6.5. , a inače mi je menstrualni ciklus neredovit. Uzadnjih 6 mjeseci najkraći menstrulani cklus je bio 27 dana, a najduži 36. Trebam li uzeti pilulu za dan pposlije, i znate li smijem li je uopće uzeti, budući da sam prije 3 godine imala operaciju srca. Dijagnoza: ruptura aneurizme sinusa valsalvae, ventrilkularni septalni defekt, te foramen ovale apertum. Ne primam nikavu terapiju. Puno hvala na odgovoru.
|
bucka55
|
30.05.2010. 13:45
Dobar dan! Htjela sam samo još reći da mi u prosjeku ciklusi traju 32 dana, a što se tiče zadnje mentruacije sa sigurnošću znam da mi je u subotu 22.5. bila ovulacija jer je sluz bila skliska i prozirna..hvala još jednom!
|
Frrrrrrrrka
|
30.05.2010. 21:25
Djevojka i ja smo imali odnos 15.5. mjesecnicu je imala 10. ...siguran sam da nisam svrsio u nju, a sad nakon 2 tjedna...ali samo danas...osjeca bol u trbuhu, lagani grc...
vjerojatno samo panicarimo...ali...sto uciniti sad?... test, ginekolog, to ce mo napraviti.... postoji li nacin, ukoliko je trudna, da se prekine trudnoca...jer "dan poslije" pilule sad vise nemaju smisla...
|
melina
|
31.05.2010. 11:00
Poštovana doktorice molim vas informaciju ako sam imala odnos bez zaštite ali bez ejkulacije,dakle nije je bilo ni izvan, niti uopće da li se moram brinuti s obzirom da se odnos dogodio 12 dana ciklusa. zadnja menstruacija bila je 18.4. 2010. s tim da imam neredovite cikluse uglavnom 29 dana i više, zadnji ciklus je trajao 32 dana. hvala unaprijed na odgovoru.
|
melina
|
31.05.2010. 19:35
Samo da još napomenem da sam pilulu za dan poslije uzela vec 2 puta od početka godine, nikad prije nisam i sad mislim da mi nije pametno opet ju uzeti jer znam da je to jak šok za organizam i može uzrokovati razne probleme.sad ne znam što da radim, malo se bojim iako nije bilo ejakulacije i ciklus mi je inače duži od uobičajenog 28 dana.
|
melina
|
31.05.2010. 19:35
Samo da još napomenem da sam pilulu za dan poslije uzela vec 2 puta od početka godine, nikad prije nisam i sad mislim da mi nije pametno opet ju uzeti jer znam da je to jak šok za organizam i može uzrokovati razne probleme.sad ne znam što da radim, malo se bojim iako nije bilo ejakulacije i ciklus mi je inače duži od uobičajenog 28 dana.
|
fallenangel
|
02.06.2010. 16:10
Imala sam spolni odnos s dečkom u ponedjeljak navečer i nismo imali zaštitu i jučer sam bila u Klaićevoj i popila 3 tablete tada a 3 za 12 sati.. I sad me zanima jel to 100 % sigurno i jel bih trebala sad otići na ginekološki pregled.. Hvala unaprijed
|
Rubi
|
02.06.2010. 18:25
Draga doktorice
imala sam odnos danas 2.6.i kondom je pukao ,međutim ne znam točno u kojem trenutku...zadnju sam menstruaciju imala 11.5. a inače mi je ciklus redovan i traje 28 dana što po mom izračunu znači da su plodni dani prošli.budući da me ipak strah nabavila sam yasmin tablete,ali bojim se uzeti ih jer do sada nisam radila nikakve krvne pretrage pa je nezvjesno reagiranje mog tijela na njih...ginekologica je rekla da bi svakih 12 sati trebala uzeti po 2 i tako 2 dana.Je li to previše i slažete li se vi da ipak popijem te tablete ili nema potrebe?unaprijed zahvaljujem
|
Luce17
|
02.06.2010. 23:20
Poštovani, jučer 01.06. sam imala nezaštićeni spolni odnos sa dečkom, nije ejakulirao u mene ali nisam sigurna da li mu je ipak malo promaklo... Prvi dan zadnje menstruacije mi je bio 22.05. i inaće mi kasne menstruacije, prošli ciklus mi je trajao 32 dana, a oni prije po 35 i 40 dana... Imam li razloga za zabrinutost i da li bi trebala ipak otići kod ginekologa te kad je najranije kad se može utvrditi trudnoća?
|
Atlantida18
|
03.06.2010. 02:10
Poštovana!
Imala sam spolni odnos s dečkom, bez kondoma, prije nekoliko sati. Bio nam je prvi put i ejakulirao je u mene. Danas mi je 26. dan ciklusa. Problem je u tome što nisam u svom gradu i ne mogu doći do ginekologa, dakle, bez recepta sam za pilulu za dan poslije. Da uzmem anti baby pilule i koristim ih kao hitnu kontracepciju ili...? Unaprijed hvala.
|