Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

17.06.2010. 15:20

Crystal007 svako unošenje hormona izvana remeti ciklus, tako da svojim pacijenticama preporučam da taj ciklus ne računaju plodne dane već tek od idućeg ciklusa.

jasaketi- po datumu zadnje nisu bili plodni dani jer je mjesečnica trebala doci.

Crystal007

17.06.2010. 19:40

u redu, ja sam zaključila da je bolje da ponovno uzmem hitnu kontracepciju. malo mi je sad već muka od toga i htjela bih se što prije vratiti na pilulu. ovo se sve, naravno, dešava u pauzi od uzimanja...

recite mi, molim vas, da li redovnu kontracepciju (pila sam yasmin) mogu ponovno početi uzimati s prvim danom iduće menstruacije, ili da preskočim još cijeli idući ciklus, obzirom da sam danas uzela hitnu kontracepciju (još uvijek mi upada unutar 72h od odnosa).

pehist

19.06.2010. 04:40

Poštovanje
Dakle i kod mene ista priča, noćas oko 23:45 pukao kondom. Curi je bio prvi dan mjesečnice 7.6., a posljednji 13.6.
Pretpostavljam da bi trebao bit u brizi. Ginekologa ima ali je dostupan tek u ponedjeljak. Pilule je cura uzimala jedno vrijeme ali je prestala i ostale su joj tablete. Mogu li one poslužitit za hitnu konracepciju? Koji je Vaš savjet?
Hvala

kbozak

19.06.2010. 04:40

Postovani..
Redovito imam menstruaciju svakih 28-29 dana (tako da znam kad su mi plodni dani). 28.5. mi je trebala biti ovulacija a ja sam 26. imala odnos s deckom i kondom mu je skliznuo i shvatili smo tek 5 minuta nakon penetracije u mene. To mi je prema mom izracunu bio medu plodnim danima pa smo taj isti dan isli kod mog ljecnika i nabavili pilule Cilest za 72 sata poslje.. Ja sam u roku 12 sati popila prve 2 tablete i iducih 12 sati druge dviije (tako da sam sve 4 tablete popila u roku od 24 sata nakon penetracije). Dva sata nakon sto sam popila druge dvije tablete ja sam povracala iducih 3 sata svakih 30 minuta. Menstruaciju sam trebala dobiti 11.6. a sad je vec 19. a ja jos nisam dobila. Imam simptome ( bole me dojke ko i uvjek do sad i imam grceve u trbuhu ko da cu svaki trenutak dobiti mensturaciju) ali nista od menstruacije do sada. Posto su te pilule jako djelovale na mene, zanima me da li mi zato kasni mjesecnica ili postoji mogucnost da sam trudna iako mi nije bio dan ovulacije i iako sam popila pilule??! Jako sam sad pod stresom od kada mi kasni pa je li mozda i zbog toga?? Molim Vas POMOZITE!!!!!!
Zahvaljujem unaprijed!...

tamarelica 23

20.06.2010. 07:10

postovana doktorice evo pitanja.....imam policisticne jajnike dakle oba....doktor kaze da mi je urodeno.....jer sam dobila tek s 17god.....pijem triqular jer mi je diane 35 jako skodio i smetao....zelim imati bebu.....pa me zanima jel istina da sa triqularom nema ovulacija?????ako nema ovulacije nema ni plodnih dana.....a bez terapije nemogu dobiti.....molim vas za odgovor,hvala....

mawa

20.06.2010. 07:10

Dobra vece. Prosli vikend, u subotu navecer 12.6. sam imala spolni odnos s momkom i pukao nam je kondom, u apoteci su mi dali pilulu vikela koju sam popila sat i pol do dva poslije odnosa. Nisam imala nikakvih nus pojava. veceras, subota 19.6. sam opet imala odnos s momkom i pukao nam je opet kondom (kako se to desilo pojma nemam), ja sad ne znam sta da radim. izracunala sam i veceras mi nisu trebali biti plodni dani jer dobila sam zadnji put mjesecnicu 29.5. i ciklus mi traje 28 do 30 dana. Jel moguce da mi je vikela pomjerila plodne dane i da li je moguce prema svemu ovome da sam ostala trudna? molim vas za savjet, jer uzasno me strah, hvala Vam

smilealways11

20.06.2010. 22:40

Poštovani!

Ovako,ja i decko spavali smo(jucer) zajedno,te je kondom puknuo a on je svrsio u mene.Isla sam kod ginekologa i dao mi je recept za pilule za dan poslije,koje namjeravam sutra ic kupit,ali danas sam dobila slabo krvarenje iz rodnice,a menstuaciju bih inace trebala dobit 26-27.6(tada bi bilo 28-29 dana od prosle menstruacije).Zbunjena sam,ne znam da li je ovo kravrenje zaista menstruacija koja je uranila,da li trebam popiti pilule..mozda zvuci glupo,ali zaista sam prestrasena i zbunjena jer ovo nam se jos nije dogodilo :/

Natalija Beljo, dr. med.

21.06.2010. 13:50

crysta007 počite od idućeg ciklusa

pehist nadam se da je popila jer su bili plodni dani

kbozok neće mjesečnica doći kada ju očekujete jer kasni zbog day after pilule
mawa ne znam šta bih rekla, ako mjesečnica bude kasnila napravite test.

smilealways ne znam kakvi su ciklusi s obzirom da je pred mengu ne bi trebali popiti ali ako su ciklusi neredoviti onda popijte.

kbozak

21.06.2010. 22:55

evo me natrag..
razumijem da ce mi kasniti zbog pilula, ali meni kasni vec 10 dana!!!!
Jel moguce da mi tolko dugo kasni??? Ili sam mozda trudna??

smilealways11

22.06.2010. 12:45

ciklusi su neredoviti,i popila sam pilule.Menstruacija je došla jačine kao i inače,i sada me zanima da li da očekujem opet menstruaciju 2-3 dana nakon popijenih pilula?ili to ipak znaci da nisam trudna,iako sam men.dobila dan nakon sto se sve dogodilo?

Lei9d7Vzg

22.06.2010. 12:45

Poštovana doktorice, imam jedno pitanje..Spavala sam sa dečkom u vrijeme plodnih dana. Kondom je pukao na početku odnosa, više s gornje strane, tj. pri korijenu. Uočili smo i odmah zamijenili novim kondomom. Da li sam prema Vašem mišljenu trebala popiti pilulu za dan poslije u roku 72 sata? jer nisam sad(((

Natalija Beljo, dr. med.

23.06.2010. 11:50

kbozak o da . moguće je i da preskoči ovaj mjesec i dode početkom idućeg.

smilealways11 znači da je došla redovita mjesečnica, šta se tiče sljedeće ne mora nastupiti iza popijenih već može nastupiti samo smečkasto krvarenje.

lei9d7Vzg ako ste ga odmah zamjenili znači prije daljnjeg nastavka odnosa ne bi trebali piti pilule . Ukoliko i malo sumnjate još uvjek imate vremena popiti ih.

mawa

23.06.2010. 12:30

Dobar dan, 12. 6. sam popila vikelu jer je tokom spolnog odnosa pukao kondom. Nisam imala nikakve nus pojave, al zadnja dva dana osjecam blagi pritisak s desne strane grudnog kosa koji se povremeno javi, sad me zanima jel to nuspojava od vikele? Hvala

axis1

25.06.2010. 12:10

Poštovani, jučer 24.06. sam imala nezaštićeni spolni odnos sa dečkom, nije ejakulirao u mene ali nisam sigurna da li mu je ipak malo promaklo... Prvi dan zadnje menstruacije mi je bio 16.06., a ciklusi mi su mi do sad bili redoviti, svakih 28 dana. Inače do sada sam pila kontracepcijske tablete Logest, al s početkom ovog ciklusa ih nisam nastavila piti, pa me zanima moram li popiti one tablete za hitnu kontracepciju? Ako ih moram popiti, molim vas da mi kažete koje i dal ih mogu kupiti u ljekarni budući da je sutra neradni dan i moja doktorica ne radi.
Unaprijed hvala na odgovoru.

MarijaM

25.06.2010. 13:25

Poštovana doktorice,

imam jedno pitanje. Naime, prije dva tjedna sam imala nezaštićeni spolni odnos za vrijeme plodnih dana i popila sam tabletu Vikelu. Pravilo je da ako se 4 sata nakon uzimanja ima proljev, tableta se treba popiti ponovo. Ja sam imala stolicu sat vremena nakon uzimanja koja je bila nešto mekša od uobičajene, ali je ja nebih nazvala baš "pravom diarejom". Mislite li da je to utjecalo na djelotvornost tablete? Mjesečnicu još nisam dobila, a već desetak dana su mi grudi natečene i bolne (što bi mogao biti znak trudnoće). Što mislite? Možete li me umiriti?

steva

27.06.2010. 01:15

ja i devojka smo imali odnos, i pukao mi je kondom, tek kada sam izvadio sam to primetio, ali je dobro sto sam svrsio napolju... dali je mogla da zatrudni?? sad joj je 4 dan posle menstruacije... sad

Natalija Beljo, dr. med.

28.06.2010. 12:20

mawa nije od vikele jer je dosta vremena proslo
ž
axis 1 bilo bi poželjno popiti day after ali morate se javiti ginekologu radi recepta.

marija M nije trudnoća ali da kasni je normalno.

stevo neka se javi svom ginekologu radi pilula za dan poslije.

sanjah3

28.06.2010. 15:10

06.06.mi je bila zadnja mjesečnica.22.05. smo suprug i ja imali odnos pri čemu je kondom ostao u meni. inače sam očito jako plodna,imam 4 djece,ali imam redovite cikluse. moram napomenuti da redovno koristim cilest ali ovaj mjesec nisam počela s uzimanjem. drugo jutro sam omah otišla ginekologu(dakle nakon 12sati sam bila kod njega) ,on mi je propisao cilest-odmah 3 pa za 12h opet3 pa sljedeća 3 dana 2 puta po jednu pilulu savakih 12h. kada sam popila taj prvi dan 2x3 drugi sam dan opet popila zabunom 3 pa sam onda nastavila po jednu kako mi je liječnik rekao. što mislite o mom slučaju što mogu otprilike očekivati? unaprijed zahvaljujem!

Natalija Beljo, dr. med.

29.06.2010. 12:55

Nista strašno samo će sad mjesečnica kasniti još koji dan više.

daisy20

29.06.2010. 18:10

Poštovanje,
Jučer sam spavala s dečkom bez zaštite, trinaesti dan ciklusa, a ciklus mi inače traje 30 dana, dakle trebala bi dobiti menstruaciju 15.7. Dečko je na vrijeme izvadio spolovilo,još ga dvaput "protrljao" i svršio vani, no ipak me malo strah. Kolike su šanse za brigu?