Autor
|
Poruka
|
studentgirl
|
01.07.2010. 11:10
Poštovana doktorice. Menstruacije sam dobivala ovih datuma: 3.4, 1.5, 26.5, 22.6. Jucer navečer, 30. 6. sam imala odnos s dečkom, pri čemu nismo koristili kondom, ali nismo ni išli do kraja, već smo prestali na pola odnosa. Da li po Vašem mišljenju trebam otići kod ginekologa po Vikela tabletu? nisam još bila kod ginekologa pa me zanima da li se neka tableta za dan poslije može dobiti u ljekarni ili baš moram ginekologu po recept?
Puno hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.07.2010. 19:41
Odgovorila da trebate popiti pililu za dan poslije.
|
stickie10
|
03.07.2010. 05:10
Postovanje,
Ja i moja partnerica smo imali odnos 27.6. te nam je pukao kondom sto smo primjetili prekasno. Cura je 1.6. dobila menstruaciju pa je po nasem izracunu (ciklus je redovan 28-32) to sto se dogodilo je bilo pred sljedecu menstruaciju i u neplodnim danima. Unatoc tome cura je popila pilulu za dan poslije za svaki slucaj (cilest 3+3) . Trenutno 3.7. mensturacije jos nema pa smo u laganoj panici. Zanima me u vasem misljenju kakva je sansa za trudnocu te kada bi bilo dobro vrijeme za napraviti test za trudnocu da budemo sigurni.
|
disappointed
|
03.07.2010. 21:45
Postovana doktorice! Jos nisam imala sexulani odnos s deckom ,i nisam spremna za taj prvi put.No medjutim sinoc sam bila kod decka malo smo se zanjeli i u jedno trenutku se on "nasao" na meni , osjecala sam se jako cudno, osjetila sam da bi moglo da se desi to. Imali smo odjecu na sebi i samo sam par puta osjetila neku jacu bol,kao da dolazi do tog cina,ali o5 napominjem imali smo odjecu i ja mislim ( s obzirom da nemam iskustva ) da se to nije desilo,ali kad sam dosla kuci primjetila sam "cudan" isjecadak ,tj. po malo krvav, sto me jako zabrinuli s obzirom da mi vrijeme za mensutruaciju nije a s obzirom da znam da prilikom prvog spolonog odnosa, dolazi do blazeg krvarenja.Vjerovatno sve to zvuci glupo,ali jednostavno je tako,sad sam jako zabrinuta i zanima me dali postoji mogucnost da sam ostala trudna i da je ta "ljubavna tekucina" uspjela pronaci put do mog organizma i preko odjece.
|
MarijaM
|
05.07.2010. 11:35
Poštovana doktorice,
tabletu Vikelu sam popila 12.7., a jedan oblik krvarenja sam dobila 1.7. (dakle, nakon dvadeset dana). Bilo je uglavnom smeđe boje, tek na momente crvene, manje jačine nego uobičajena menstruacija, a trajalo je tek 4 dana.
Trebam li to računati pod menstruaciju?
|
NinnaM
|
05.07.2010. 13:35
Poštovana doktorice,
Na niti jednom mjestu na forumu se nisam susrela sa odgovorom vezano za moju situaciju, pa bih vas molila za pomoć.
Uzimam Yaz tablete kao redovnu kontracepciju, pakiranje od 28 tableta; odnosno 24 tablete jer su zadnje 4 u pakiranju placebo (između pakiranja se ne radi pauza, pretpostavljam zbog ove zadnje 4 placebo koje dođu kao pauza).
Nezaštićeni odnos sam prema izračunu imala na 3. plodni dan, tako da mi je moj ginekolog preporučio da uzmem 3 Triquilar žute tablete odmah, te još 3 nakon 12 sati.
Na moje pitanje da li bih trebala nastaviti sa redovnim uzimanjem Yaz tableta, odgovorio je da ih na dan kada uzmem ovih 6 Triquilar tableta (dakle, 3 sam uzela u 11 sati ujutro, a još 3 u 11 sati navečer) preskočim, a sutradan da uzmem pilulu u uobičajeno vrijeme.
Slažete li se s ovom preporukom, tražim drugo mišljenje jer se ipak radi o većoj količini hormona.
Hvala.
|
mar882
|
05.07.2010. 16:25
Dobar dan. Pokušat ću vam što manje vremena oduzet svojim pitanjem jer vidim da vam nije lako. Pročitao sam glavni topik o ovome, ali bih vam svejedno uputio jedno pitanje. Naime, jučer 4.7. sam imao nezaštićen odnos s djevojkom i mislim da sam vrlo malim dijelom ejakulirao u nju, dakle nisam još doživio orgazam, ali vjerojatno sam malim dijelom ipak ejakulirao. Nakon toga smo odnos odmah prekinuli. Sljedeća menstruacija trebala bi joj nastupiti oko 9.7. što bi značilo da je ovulacija bila prije sedam dana. Šanse za trudnoću su pretpostavljam vrlo male, no ona za svaki slučaj danas poslijepodne ide kod svog ginekologa po pilule (po potrebi). Zanima me koliko su male šanse za trudnoću te imam li razloga za strah?
Hvala vam.
|
tinkolina
|
05.07.2010. 21:15
Poštovana doktorice,
biti ću kratka sa pitanjem. Možete li mi molim Vas odgovoriti da li je potrebno uzeti pilule za dan poslje ukoliko je kondom puknuo za vrijeme orgazma na 19. dan, inače uglavnom urednog ciklusa od 28 dana. Zahvaljujem Vam na odgovoru!
|
Majabaja
|
05.07.2010. 23:35
Draga doktorice! Hitno je! 11.06 oko 11 sati sam imala odnos, i decko misli da je bar malo svrsio, nije bas siguran. Radi sigurnosti uzela sam nakon 10 sati tabletu Vikela i normalno sam se osjecala. Samo sam osjecala zatezanje u grudima sto je i pisalo u uputstvu da je moguce. Nakon 5 dana dobila sam krvarenje, trajalo mi 7 dana. Ne znam jel to bila menstruacija ili posljedica tablete. Nije me stomak bolio kao sto me zna boliti kada dobijem menstruaciju, a nije ni toliko obimno bilo samo sto je trajalo 7 dana. A menstruacija mi traje inace 5-6 dana. 1.07 sam trebala da dobijem, al nisam jos dobila. Grudi me bole ima 5-6 dana zato se jako bojim da ostanem u drugom stanju! Jel to moguce? UNAPRIJED HVALA PUNO!
|
zvijezdana
|
05.07.2010. 23:35
Poštovana doktorice!
Situacija je ovakva: zadnjih 7 ciklusa tj od početka godine tekli su ovako: 28/28/28/29/32/28/20. Zadnju menstruaciju imala sam 22.06. Nezgoda s pucanjem kondoma dogodila se 04.07. oko 3 ujutro. Ginekolog mi je pripisao 2*2 cilest tablete u razmaku od 12 sati. Prve dvije sam popila oko 9 i 30 ujutro 05.07., a nakon što sam čitala Vaše odgovore, odlučila sam umjesto druge 2 popiti 3, što sam i učinila u 21 i 30. Dali mi preporučate da popijem još jednu tabletu u 9 i 30 ujutro, ako mi do tada uspijete odgovoriti na pitanje (što bi još uvijek bilo unutar 72 sata)?
Puno Vam se zahvaljujem na odgovoru!
|
iniesta11
|
06.07.2010. 10:45
Poštovana doktorice
Molim vas da sto prije odgovorite jer smo u velikoj panici. imao sam odnos s curom i pukao je kondom al smo to vidili kad sam kad sam ejakulirao u nju. To se dogodilo u 16.15h. Zatim sam otisao u ljekarnu gdje su mi dali tablete cini mi se Logest dodje 21 mala tableta (kutiju smo odmah bacili da je nebi netko vidio ) i rekli su mi da popije 5 tableta odmah a 5 za 12 sati! prvih 5 je popila u 17.15 znaci sat nakon odnosa a iducih 5 za 12 sati! molim vas da mi odgovorite kolike su sanse da nakon ovoga ostane trudna? i hoce li imati od tableta nekih nuspojava? P.S. cura mi nikad nije pila neke tablete za zastitu samo sada ove nakon odnosa 2 puta po 5.
unaprijed vam velika hvala i molim vas odgovorite sto prije
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.07.2010. 12:50
Marija M da
nina M ne znam zasto piti Cilest kao "day after" kada pijete Yaz nema ovulacije, glupost.
mar882 ako pije tbl nema trudnoće
tinkolina po br, dana ne bi bili plodni pa ne treba
majabaja krvarenje iza vikele je bila mjesečnica tako da nema mjesečnice 01.07.2010.
zvjezdana možete popiti ali i ovo će biti dovoljno sta ste popili.
iniesta 11 kasniti će joj mjesečnica i može imati mučnine.
|
smilealways11
|
06.07.2010. 13:55
Dobar dan,ovako,popila sam cilest pilule za dan poslije nakon sto je decko svrsio u mene.To je bilo 19.6 oko 9 navecer,.,a ja sam tablete(3) popila 21.6 ujutro,pa nakon 12 sati opet.. Ciklusi su mi se recimo unormalili,negdje između 27-29 dobijem mjesečnicu ..U 6.mj.trebala mi je doci između 25-27. Po tom racunanju nisu bili plodni dani,ali ipak sam popila pilulu .Dan prije nego sam popila pilulu imala sam neko slabo kravrenje,dan kasnije jos je trajalo i popila sam pilulu(pitala sam vas ).Drugi dan krvarenja vise nije bilo,ali dva,tri dana nakon popijenih pilula dobila sam opet krvarenje koje je trajalo 7 dana,ali u to vrijeme trebala sam dobiti i pravu menstruaciju.Buni me ono slabo kravarenje koje je trajalo 2 dana i da li je to od 7 dana bila moja prava menstruacija ili ono sto su pilule izazvale :/ i zanima da li to krvarenje (ovo koje je trajalo 7 dana) znaci da je tableta uspjesno djelovala ili cu znati tek kada dobijem sljedecu menstruaciju? da li se moze racunati ciklus od kada je zavrsilo to krvarenje od 7 dana ili nema smisla posto pilule poremete to sve ?
hvala unaprijed!
|
iniesta11
|
06.07.2010. 13:55
doktorice,hvala vam puno
ali volio bi znati jos samo jel postoje sanse da ostane trudna?VELIKA VAM HVALA
|
mar882
|
06.07.2010. 15:25
hvala vam.
|
mar882
|
06.07.2010. 16:45
druga stvar ako nije problem, ginekolog joj je prepisao triquilar i dao joj 4+4 žute. kako sam vidio vaš savjet 3+3 bijele (dakle i manja doza i slabiji hormon), je li to malo jaka doza i moze li to dovesti do ikakve razlike u ucinku? hvala. (p.s. vec je popila obe doze, naravno u vremenskoj razlici 12h)
|
sorrow
|
07.07.2010. 10:20
Postovana doktorice molim vas da mi odgovorite na pitanje i razjasnite neke nejasnoce...
Naime imala sam nezasticeni spolni odnos 27.06 . i nakon 20 sati uzela sam tabletu za dan poslije Vikela,nisam imala nikakvih nus pojava.Menstruacija prije toga bila je 17.06. i sada 05.07. nakon uzimanja Vikele ponovo sam dobila menstrauaciju,medutim nije uobicajeno.Krvarenje se pojavilo samo u dva-tri navrata veoma oskudno,skoro nikako .Moram napomenuti da sam prije 45 dana imala operaciju pluca i da sada pijem tablete albendazol i mozete li mi reci da li je moguce da je to oskudno krvarenje zapravo posljedica konzumiranja tableta i postoperativnog oporavka ili je ipak moguca trudnoca???
Unaprijed zahvalna...
|
maro
|
07.07.2010. 19:35
Poštovana doktorice,
imala sam nezaštićeni odnos 4. 7. , tj deveti dan ciklusa. Prošla menstruacija je bila 26. 6., prije toga 2.6. i 7.5. Ciklusi su mi obično između 25 do 28 dana. Iako dečko nije ejakulirao u mene, ja sam ipak uzela pilulu za dan poslije 5.7. i to 2 puta po 2 Cilesta u razmaku od 12 sati po naputku svog ginekologa. Sad sam zabrinuta jer sam ovdje pročitala da ih treba popiti 2x3 tablete. Da li mi je ova doza bila premala?
Drugi dan nakon uzimanja tableta (tj. prve dvije sam popila 5.7. u 11 navečer, a druge dvije 6.7. u 11 ujutro), tj. 6.7. imala sam mučninu za koju znam da je posljedica uzimanja ovih tableta. Isto tako svaki put kad sam išla mokriti (što je bilo jako često)jako me peklo i bilo je krvi u mokraći, te sam dobila temperaturu. Da li je moguće da je to povezano sa uzimanjem cilesta ili se radi o upali mjehura, s obzirom da je meni danas (7.7) puno bolje te više nemam potrebu stalno mokriti niti me peče dok mokrim?
Doktorica opće prakse mi je prepisala antibiotik cefixim, te mi je ginekolog rekao da stavljem vaginalete canesten i kremu.
Unaprijed hvala, pozdrav!
|
iniesta11
|
07.07.2010. 19:40
oprostite stvarno ali bi jos ovo htio pitat
u 3mj je dobila menstruaciju 16.3, pa 16.4 pa 21.5 pa 21.6! nama je kondom pukao 4.7. mozete li mi molim vas samo reci jesu to plodni dani jer ja nikako ne kontam kako se racunaju,i dok cekam da mi vi odgovorite moze li mi neko od vas forumasa odgovorit ako zna sigurno?
hvala vam velika!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.07.2010. 19:45
smilealways11 krvarenje od 7 dana je mjesečnica i tablčeta djelovala
iniesta popila je tbl da do toga ne dode
mar882 nema razlike u učinku
sorrow imali ste krvarenje iza vikele 05/07 .
|