Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

09.03.2011. 20:26

mika 989 Sve ok.
choky Ovisno o danima .
martinaklc7 Računajte od onog dana kad je bila izazvana.
ivana2006 Popijte.

martinaklc7

09.03.2011. 21:45

da li je moguće da mi iduća menstruacija zakasni pošto je ova zadnja bila "umjetno izazvana cilestom"? Jer trebala bi mi po tome doći sutra, a nemam neke simptome da će doći.

choky

10.03.2011. 10:20

poštovana,napisli ste ovisno o danima..zadnju menstruaciju sam dobila 2.3,a završila mi je u nedelju 6.3..ciklus mi je 28-32 dana ...odnos sa dečkom sam imala 8.3 ..ostao je kondom u meni,a dečko je svršio vani...nakon što mi je pomogao izvadit kondom,otuširala sam se...dal ima potrebe za hitnom kontracepcijom...nije prošlo 72 sata..hvala još jednom....

choky

10.03.2011. 10:20

poštovana!!napisli ste mi odgovor da ovisi o danima..zadnju menstruaciju sam dobila 2.3,trajala mi je do nedelje 6.3,ciklus mi traje 28-32 dana....s dečkom sam imala odnos 8.3.prilikom kojeg nam je kondom zapeo u meni,ali nije svršio u meni nego vani..dečko mi je pomogao izvadit kondom,nakon toga sam se odmah istuširala...dal postoji mogućnost trudnoće i dal da uzmem hitnu kontracepciju,nije prošlo 72 sata nakon odnosa..unaprijed hvala!!!

sladjaj1982

10.03.2011. 10:21

Molim odgovor...
Sinoc sam imala odnos sa partnerom i nakon zavrsetka kondom je ostao u meni. Moguce je da nije nista u meni se razlilo, ali jeste po meni. Odmah sam se istusirala i stavila pharmatex vaginaletu. Zadnja menustracija je bila 03.03.2011. znaci taman sam bila dan ranije prestala krvariti. Menustracije su redovne na svakih 30 dana, medjutim ova zadnja je malo poranila s obzirom da sam prethodni ciklus dobila 04.02.2011. Da li bih trebala popiti pilulu za dan poslije?
Hvala unaprijed!

choky

10.03.2011. 23:57

pozz...ipak sam se odlućila za hitnu kontracepciju..i to yasmin jer sam ga koristila i imam recept ogd ginekologa.....popila sam 4 pilule,i opet za 12h ću popit 4...kad poćne krvarenje dali to računam kao menstruaciju?i nakon ovog iskustva sam odlućila opet pit yasmin kao kontracepciju kako se nebi ponovno našla u ovakvoj situaciji neizvjesnosti... ,kada da poćnem piti novu kutiju???

Natalija Beljo, dr. med.

11.03.2011. 00:01

martinakl Može kasniti jedino ako hormini nisu zapamtili ono zadnje krvarenje pa se ciklus ravna po tome.

choky Popijte hitnu.

sladjaj Popijte hitnu.

Maruša

11.03.2011. 17:25

Poštovana,

Ajme neugodno mi je jer nakon svoje sitauacije nepromišljene sad,

PIšem opet u sestrino ime, koja je prije 8 dana popila hitnu kontracepciju Yaz,

I danas im se ponovo desila nezgoda s kondomima, ionako su joj ciklusi nepravilni, a prošli put misli da su bili plodni dani po iscjetku,

Dali da sada ponovo uzme hitnu jer se boji kako je ciklus zbrčan zbog hitne kon a i inače je neredovit..?

Molim Vas da joj šta prije kažem, jer će na moj recept uzet pilule u apoteci..

Unaprijed hvala u ime Nine

mina_1

11.03.2011. 18:45

Poštovana doktorice,

već sam Vam pisala par puta. Naime, ja sam prije mjesec ipo dana popila hitnu kontracepciju (Logest), nakon 5 dana sam dobila menstruaciju, trajala je neka 3-4 dana, kraće nego inače. Vi ste mi rekli da se ta izazvana nadovezala na pravu, pa da slijedeću računam od tog datuma. E sad, moj problem je što ja tu slijedeću menstruaciju još nisam dobila, i sad sam već u panici. Jučer i danas sam napravila dva testa za trudnoću, oba su bila negativna. To me malo smirilo, ali opet menstruacija i dalje ne dolazi :S
Moji ciklusi su inače jako neredoviti, i nekad sam znala dobiti krvarenje tek nakon 40 dana, a vjerujem da su tablete još dodatno poremetile sve to. Da li sam u pravu i da samo čekam menstruaciju ili imam još uvijek razloga za brigu? Da li je moguće, da mi se radi tableta preskoči cijeli ciklus?

Unaprijed puno hvala!

Maruša

11.03.2011. 20:30

pardon, ne 8 nego 4 dana, lapsus...

Natalija Beljo, dr. med.

12.03.2011. 22:36

Maruša Kako je popila prije 4 dana sad nikako više ništa.

mina_1 Nema brige pričekajte još.

Maruša

13.03.2011. 11:10

ajoj,

Nina je uzela opet yaz 3 po 3, užasno je paničarila i popila. Šta može biti loše??

choky

13.03.2011. 13:10

poštovana,ovak 11.03.sam popila hitnu kontacepciju..i to 4 yaz odmah i 4 yaz nakon 12 sati.... dal će menstruacija stići kada je i trebala biti ili ranije???trebala bi ju dobit oko 1.4 ..unaprijed hvala...

Natalija Beljo, dr. med.

13.03.2011. 19:36

Maruša Sad ništa , neka sa suzdržava odnosa dok ne dobije mjesečnicu ( koja će doći ; ne znam kad) i onda neka ode ginekologu radi kontracepcije kao zaštite.

choky Neće doći kad ju očekujete, može kasniti ili će doći ranije.

Maruša

13.03.2011. 19:36

POštovana,

Sestra je uzela zbog straha od plodnih dana a i inače neredovitih ciklusa, Yaz 3 po 3 svaki 12 sati, 2 dana..

Recite, kasno sam proitala odgovor, i niste savjetovali da uzme.. Dali može imat kakvih posljedica ??? , jer je u istom ciklusu s razmakom 4 , 5 dana ponovila hitnu kontracepciju..

Ima 19 godina, i užasno ju je strah.. Kod ginekologa je bila na detaljnom pregledu peije 6 mjeseci.. Od sad ce krenut na pilule, obećala je..

choky

13.03.2011. 19:37

ispravak hitnu kontracepciju sam popila 10.3...

martinaklc7

14.03.2011. 10:25

Poštovana,
možete li mi reći kada popijemo hitnu kontracepciju, razumijem da one spriječe oplodnju, ali me zanima koji dani nakon toga nastupaju 2-3 tjedna kasnije, da li su plodni, neplodni ili se sve poremeti zbog prevelike količine hormona? I da li je moguće da je i iduća menstruacija koja nastupi nakon ove "izazvane" pilulama može biti malo drugačija i slabijeg intenziteta krvarenja?
Hvala

Maruša

14.03.2011. 15:20

Poštovana,

Nina je bila kod ginekologa, i reko joj je da je dobro popila s obzirom na UZV pregled..

Sad je nju strah dal joj može šta bit ako je u razmaku od 5 dana popila 2 x hitnu kontracepciju.

Odg mi, ona nije registrirana na forumu pa moram ja slat poruke.

Hvala (Nina)

choky

14.03.2011. 22:40

poštovanje..pošto sam uzela hitnu konracepciju11.3..i sada čekam menstruaciju.... odlućila sam piti kontracepciju redovito...kada da poćnem pit prvu kutiju yazmina????

Natalija Beljo, dr. med.

14.03.2011. 22:45

choky Ostaje isti odgovor.

martinaklc7 Malo se sve poremeti tako da nemojte računati plodni/neplodni dani.

maruša Dobro da je bila , neće se dogoditi ništa samo će se ciklus poremetiti.