Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

sigurna

12.07.2011. 13:05

...prije 10 dana sam vam postavila pitanje o odgodi menstruacije sa cilest tabletama. na kraju je ispalo to da sam imala menstruaciju na moru 7 dana makar sam ih pila, a htjela sam ju spriječiti tim tabletama. sad me interesira sljedeće: mengu sam dobila 1.7., a popila prvu tabletu 30.6. i makar sam imala menstruaciju tjedan dana, pila sam svaki dan u isto vrijeme te tablete. i još danas kad sam došla doma s mora sam popila tabletu. uglavnom, počela sam ih piti samo iz razloga da si odgodim menstruaciju, a ne kao konatracepciju. sad me zanima, dal da popijem cijelu tu pločicu (21 dan) pa prekinem sa njima i da li će mi doći u razmaku od tjedan dana menga ili da sutra već prestanem sa tabletama i ne pijem ih više?...i ako bi ih prestala piti od sutra šta bi se dogodilo sa mengom?-bi li ju dobila već za par dana natrag (pa ju imala dva puta u mjesecu) ili ju nebi dobila nakon tih par dana nakon prestanka ( i ako ne kada bi ju mogla otprilike dobiti)?

Leonarda 55

12.07.2011. 20:40

Dr. Natalija, molila bih vas za savjet.

Pijen logest tablete već 7 dana, i sinoć je dečko svršio u mene, bio mi je baš 14 dan, a ciklusi su mi skroz uredni, 28 dana..

Dali da ja uzmem logest kao hitnu kontracepciju, pošto iman 19 godina i trudnoća mi NIKAKO nije potrebna.

Molin Vas za brz odgovor.

Fala

Leonarda 55

12.07.2011. 21:35

I, logest san počela piti 7. dan ciklusa, rekao je ginekolg da to nema veze, i da se ne mora nužno 1.dan piti...

Kako li se dozira logest za hitnu kontracepciju, 3 po 3, ili 5 po 5?

brzo mi odg... molim vas

Natalija Beljo, dr. med.

13.07.2011. 15:40

sigurna Doći će mjesečnica kad prekinete.
leonarda55 Ne, ne trebate hitnu PIŠE O TOME U NEKOLIKO POSTOVA.

larisa123

13.07.2011. 16:20

možete li mi molim Vas odgovoriti..je li ta doza zračenja koju bi apsorbirala kroz nekoliko godina dovoljno velika da našteti djetetu?

bzz

14.07.2011. 18:30

Dobar dan! Zadnja men. mi je počela 3.07. Jučer navečer- 13.07 oko 12 h navečer sam imala odnos sa dečkom sa zaštitom, ali vidjeli smo da je kondom puknuo tek nakon što je ejakulirao ali vani.. to se desilo nekako ubrzano, i nisam 100 posto sigurno je li ejakulirao samo izvan mene.. on je siguran da je izvan!! Ne koristim nikakvu kontracepciju.. Koliko sam shvatila to se desilo s prelaska sa 10 na 11 dan.. imam redovite cikluse 28, 29 dana.. Nemam ginekologa. Da li je potrebna hitna kontracepcija? Puno vam hvala..

Natalija Beljo, dr. med.

14.07.2011. 22:25

Da, Escapella.

Leonarda 55

16.07.2011. 03:25

Ginekologice,

Već 2 godine pijem Helex i logest sam počela nedavno, prije tjedan i pol. Danas smo imali odnos s ejakuacijom, i zanima me dali mi je smanjena zaštita.

Moj ginekolog kaže da helex ne utječe na kontracepciju, a na netu negdje piše da da.

U panici sam, dali da uzmem hitnu kontraceociju, plodni su mi dani.. i onda prekinem s kutijom logesta i koristim zaštitu do iduće mjesečnice.

Molim vas pomoć. Dali da iskoristim logest za hitnu zaštitu?

Natalija Beljo, dr. med.

16.07.2011. 22:11

Ne trebate ništa , zaštita je ostala ista.Pijte dalje po shemi.

Leonarda 55

17.07.2011. 03:35

Panika me ulovila, i jesam li napravila glupost ako sam uzela 6 logesta i ujutro ću još 6.

Helex ionako trebam prestat piti kroz tjedan dana, a u kontracepciji sam početnik.

Zvala sam hitnu ginekološku i rekli su da popijem ili logest ili Escapelle, a logest imam pa sam iskoristila i ostatak kutije bacam do novog ciklusa.

Landscape

17.07.2011. 14:10

Poštovani,
imala sam spolni odnos sa dečkim prilikom kojeg je on svršio u mene. Odmah nakon toga otišla sam svojoj ginekologici i popila Escapelle tabletu nakon 6 sati odnosa. Ginekologica mi je rekla kako se nebi trebala brinuti i da će sve biti u redu. Nakon što sam popila tabletu osjećala sam laganu bol u donjem dijelu i križima, ali brine me to što još nema nikakvih znakova krvarenja. Odnos je dogodio 15.4. u 4 ujutro, a ja sam 10 sati popila tabletu, a menstruacija mi je završila 12.4. Zanima me da li je obvezno krvarenje nakon što se popije tableta ili može doći zajedno sa menstruacijom? Nadalje, zanima me da je dopušteno konzumiranje alkohola u malim količinama drugi dan nakon što sam popila tabletu?
Zahvaljujem se na odgovoru.

Natalija Beljo, dr. med.

18.07.2011. 10:35

Leonarda 55 Da velika glupost, sad čekajte.
landscape Javite se odmah svojoj ginekologici jer niste imali izazvano krvarenje niti mjesečnicu od 15.04.

Leonarda 55

18.07.2011. 17:30

Ajoj. A recite mi šta mogu očekivati? Sad mi je malo mučno ali nisam povraćala.. Kakve su nuspojave veće od hitne kontracepcije?
Užasno me strah bilo jer na dosta mjesta piše da Helex umanjuje učinkovitost kontracepcije.

dddddzbuki

18.07.2011. 17:30

Poštovana, rodila sam prije 3 mjeseca i od tada nisam imala menstruaciju. Naime, imala sam spolni odnosi pukao je kondom i svrsio je u mene. Popila sam 6 yaz tableta i nakon 6 sati opet. trebala sam ih počet pit na prvi dan menstruacije. ima li razlike ako nije razmak 12 sati i jesu li to dovoljno jake tablete. Hvala Vam na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

18.07.2011. 22:45

leonarda Ništa sad čekajte krvarenje.

ddddzzzbbk Čekajte izazvano krvarenje i tek od idućeg ciklusa počnite YAZ.

Leonarda 55

18.07.2011. 23:10

Evo večeras sam dobila rozkasto smeđi kao neki iscjedak. Samo mi recite , kutiju logesta uzimam ponovo od idućeg ciklusa , kako sam shvatila?

Natalija Beljo, dr. med.

19.07.2011. 22:56

Da, od sljedećeg krvarenja. Sad se samo čuvajte odnos obavezno s zaštitom.

Pamela23

22.07.2011. 20:45

Poštovana,
jutros sam s dečkom imala spolni odnos prilikom kojeg nam je puknuo prezervativ, nismo na vrijeme primjetili i on je svršio u mene. ne pijem kontracepciju. imala sam pakiranje cilest tableta, odmah nakon odnosa popila sam 3, te sam nakon 12 sati planirala popiti još 3. u međuvremenu sam kontaktirala svog ginekologa koji mi je rekao da sam trebala popiti 2+2+1, ali da sad popijem 3+3+1 svakih 12 sati,odnosno jos 3+1 s obzirom da sam prvih 3 vec popila. jucer mi je bio zadnji dan mjesecnice koja je zapocela u nedjelju 17.07. ciklus mi je otprilike svakih 30ak dana,nekad i malo više, nije precizan u dan.
zanima me vase misljenje:
-je li ta kombinacija 3+3+1 u redu;
-za koliko bih dana otprilike trebala dobiti mjesecnicu ako sve bude u redu(barem okvirno, jer nisam upućena pa da ne šizim u iščekivanju i neznanju, s obzirom da sam prilično oprezna i paranoična po tom pitanju);
-i kolike su šanse da sam ipak začela s obzirom na tek završenu menstruaciju i poduzete mjere?

Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

23.07.2011. 20:10

Popili ste na vrijeme tako da ne bi trebalo doći do trudnoće i 6 tbl. će biti dovoljno.

peroslav

25.07.2011. 17:45

zdravo! možda pomalo glupo pitanje,al spasilo bude mene od panike istresa i bila bi jak?o zahvalna na odgovoru! nisam imala spolni odnos,bilo je to neko "trljanje" ,on nije svršio,al se bojim i paranoična sa možda bez veze ,a možda se i imama razloga bojati nekih drugih izlučevina.bio je 11.dan ciklusa ,a inače traju 25-26 dana! kolika je općenito mogućnost za trudnoću ako sperma ima doticaj sa vanjskim splovilom?
imam diane-35 ,jednu tabelicu,pa je moje pitanje,dal da popijem za svaki slučaj i u kojoj dozi ako ne sad ,koja je općenito doza za diane kao hitnu kontracepciju?