Autor
|
Poruka
|
kralj8
|
26.07.2011. 11:05
Hitnu pomoc molim! al bas hitnu!
dakle , zadnja menga mi je bila 14.07. vec 16 i 17. 07. sam imala odnos - relativno zaštićen - sto znaci da smo nekoliko minuta bili bez kondoma a nakon toga s kondomom. tad sam jos krvarila - iako je mjesečnica vrlo oskudna.
ovaj vikend 23/24. 07 opet sam imala odnos. i opet relativno zaštićen. nije bilo ejakulacije unutra - ali sama cinjenica da su se plodni dani jako priblizili a da nisam kontinuirano bila zasticena ( ponavljam radilo se o par minuta na samom pocetku odnosa) unijelo mi veeeeeeeeeeeeeliku paniku i nervozu.
mozda zvucim kao dijete al naprosto me strah - postoji li mogucnoct zaceca?
sad me bole jajnici , stalno osluskujem tijelo i ne znam sto bi sa sobom.
buduci da je danas treci dan od odnosa - tj. krajnje vrijem da popijem hitnu kontracepciju - molim da mi sto hitnije odgovorite, mislite li da je potrebna i da li je moglo doc do zaceca.
ako je hitna potrebna - koliko Novinette tableta da popijem i u kojem razmaku?
unaprije i unazad zahvalna
|
sigurna
|
26.07.2011. 13:55
Poštovana,
da li je normalno, nakon jedne riješene pločice cilest tableta, imati menstruaciju 4-5 dana, a uvijek mi je trajala tjedan dana (kad nisam pila spomenute tablete)?-da li je to normalna reakcija?...i još nešto, ne bi pila više te tablete pa me zanima da li ću sljedeću mjesečnicu dobiti za cca 28 dana ili ću ju dobiti možda čak i dosta prije (npr. već za tjedan, dva)?
hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.07.2011. 19:20
kralj8 Popijte Escapellu.
sigurna Da , individualno.
|
kikica1989
|
28.07.2011. 00:50
Spavala sam s dečkom prvi put 04.06..tad su mi bili plodni dani..bez zaštite..al je svršio vani..i nakon toga cijelo vrijeme spavamo bez zaštite,i on uvijek svrši vani..kasnila mi je menstruacija tada par dana pa sam je dobila tek 25.06...danas je već 27.07.i još nisam dobila..napravila sam dva testa za trudnoću..jedan neki dan i jedan prije mjesec dana..oba dva su bila negativna..inače imam policistične jajnike i znam ne imat menstruaciju po par mjeseci..u zadnjih 10-15 dana stalno imam bijeli iscjedak i malo sam napuhana,a nikako da dobijem menstruaciju..lako postoji mogućnost da sam trudna,šta ne??..ili ipak ne??..mislila sam da ako ne dobijem menstruaciju ovaj tjedan,otići kod ginekologa sljedeći tjedan..unaprijed zahvaljujem..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.07.2011. 13:00
Posjet ginekologu svakako, a ako imate PCO ne možete računati plodni / neplodni dani.
|
marin001
|
31.07.2011. 22:10
jucer oko 21 h imao sam analni seks sa curom bez kondoma i svrsio sam kasnije u ruku. zadnja menstruacija bila joj je 9.7. a uobicajeni menstrualni ciklus joj traje 28 dana gotovo uvijek, sa manjim odstupanjima. iako nije bilo direktnog kontakta sa vaginom podmazao sam slinom njezin analni otvor. kad sam izvadio penis slina koja se pomijesala sa tekucinom(tekucina prije svrsavanja) iz penisa cijedila preko vagine. Ona je obrisala vaginu i analni otvor maramicom. jel moguce da je u tom trenutku slina sa tekucinom mogla uc kad je ona obrisala sa maramicom. kakve su sanse da zatrudni? i da li smatrate da ima potrebe za pilulom?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.08.2011. 20:35
Sad treba i dobiti tako da sve ok.
|
marin001
|
01.08.2011. 21:15
molim vas oprostite sto gnjavim, al jel mi mozete pojasnit odgovor jer ga ne razumijem. hvala
|
martins
|
03.08.2011. 11:10
Postovana doktorice,
Prvo isprike sto opet davim..
Dakle cura je sinoc (2.8.) zaboravila popiti 21. pilulu Qlaire i danas (3.8.) je to skuzila. Imali smo sinoc spolni odnos i gledajuci upute stoji da se treba poceti s novim pakiranjem. Kako trenutno nista ne radi uzela je ovu od jucer koja je bila i namjerava sutra kupiti novi blister i poceti s drugom pilulom u pakiranju prema uputama.
Da li je tako u redu, tj. trebamo li se brinuti oko eventualne mogucnosti za trudnocom?
Jos jednom, veliko hvala!
|
martins
|
03.08.2011. 12:25
Dodatak..
Sad sam na netu nasao kako svaka pilula Qlaire ima razliciti sastav, tj. omjer estrogen/proestrogen pada prema kraju pa sam se zabrinuo.
Ponedjeljak 1.8. u 22h je trebala uzeti 21. pilulu koju je zaboravila i vidjela drugi dan 2.8. u 22h kada je i popila 1 pilulu (21.). Sad (3.8. 12h) je kupila novi blister i uzela je prvu pilulu iz blistera.
Pitanje: Da li je tako u redu da samo nastavi s novim blisterom ili je potrebno koristiti pilulu za dan poslije jer je od zadnjeg spolnog odnosa proslo 40h pa jos moze pomoci?
Hvala!
|
malamica
|
03.08.2011. 22:45
Poštovana doktorice, zanima me je li u slijedećoj situaciji potrebna hitna kontracepcija, ili bilo kakva druga akcija!
Naime, po prvi put pijem kontracepcijske pilule. No zbog nekih objektivnih okolnosti i preuranjene menstruacije s prvom sam pilulom započela tek 2., a ne 1. dan krvarenja. Danas sam popila redovno treću i imala spolni odnos. Inače mi je danas 4. dan ciklusa. Je li opasnost od trudnoće velika (veća od, recimo, nezaštićenog spolnog odnosa 4. dan ciklusa bez pilula), ili samo teoretska? Što da poduzmem?
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.08.2011. 22:50
marin001 To zanči da uskoro treba dobiti mjesečnicu pa nema šanse za trudnoću.
martins Ne treba ništa, samo neka nakon zadnje tamnocrvene nastavi s novim blisterom i nema dodatnih tbl iz drugog blistera.
|
marin001
|
06.08.2011. 20:40
puno hvala
|
Mayaa
|
06.08.2011. 20:40
Poštovana doktorice!
Spolni odnos tijekom kojeg je pukao kondom imala sam 8. dan ciklusa (15.7.) Ciklusi traju 25-30 dana.
6 dana nakon uzimanja Escapelle doslo je do krvarenja malo slabijeg od menstruacije koje je trajalo oko 5 dana.
Sljedecu menstruaciju trebam dobiti između 16. i 21.8...zanima me dal je moguca trudnoca iako je doslo do izazvanog krvarenja jer vec nekoliko dana imam blage mucnine koje traju po par minuta bez povracanja.
Hvala!
|
malamica
|
08.08.2011. 06:35
Doktorice, molim nemojte preskočiti moje pitanje (iznad). Iako, za hitnu kontracepciju je ionako kasno, ali sam po nekim američkim stranicama našla da ukoliko se s kontracepcijom počne u prva tri dana, dodatna zaštita nije potrebna. Dakle, malo je ublažen onaj stav da samo od prvog dana vrijedi potpuno, što mi je zapravo i logično jer inače ne bi niti u 7 dana pauze bilo sigurno. Što vi mislite o tome? Lijepi pozdrav.
|
malaa19
|
09.08.2011. 00:35
Poštovana doktorice, prije mjesec dana prestala sam piti yaz tablete, a pila sam ih godinu i pol.. sad se bojim jer jucer smo imali odnos i prekinuti snosaj (to se dogodilo 8.8. oko 0:30h),no svejedno se bojim da nesto nije poslo u krivom smjeru... dali sad ako od danas(pon) krenem ponovno sa prvom tabletom yaz, dal ce se ponistiti ako je nesto slucajno „zapelo“? nadam se da jos imam vremena ako nije ova tableta rjesenje, a po mom izracunu u ned mi je trebao biti zadni plodni dan...Hvala unaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.08.2011. 16:25
Mayaa Ne.
malamica Tri dana još bi i moglo proći jer potrebno je da prvu popijete unutar 24 sata od kada se prokrvari pa to ispadne i drugi dan ciklusa. Ali ako je to već 4 ili 5 dan dodatna je obavezna.
mala19 Ne , popijte Escapellu.
|
|
14.08.2011. 20:10
Poštovana,
Sa petka na subotu sam imala spolni odnos, međutim, u jednom trenutku kondom je skliznuo, brzo smo ga izvadili, dečko nije svršio, ali bilo je sjemene tekućine po meni. Menstrualni ciklus mi traje 27-28 dana i trebala bi dobiti mjesečnicu oko 21.08. Zadnja je bila 23.07. tako da mi nisu bili plodni dani, ako dobro računam. Da li je potrebno uzimati pilulu za dan kasnije i gdje da ju uzmem (živim u Zagrebu) budući je danas subota, a i ponedjeljak je neradni dan. Hvala unaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.08.2011. 00:55
Ne trebate , 7 dana do mjesečnice je.
|
larisa123
|
15.08.2011. 12:30
poštovana doktorice. 19 dan ciklusa sam imala spolni odnos sa dečkom te je kondom ostao u meni ali samo vrh i odmah ga je izvadio i prije toga dečko nije svršio u njega zatim smo prekinuli odnos..ciklusi mi inače traju 27-30 dana..da li bi trebala popiti tabletu za dan poslije ili nije ništa moglo iscuriti iz kondoma pošto je samo vrh ostao u meni? hvala puno.
|