Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.09.2011. 22:20
ninaa88 Ne.
ssakilo Nije to krvarenje od tbl. jer ne nastupa tako rano. Vjerojatno će za cca 7 dana nastupiti ponovo krvarenje.
kaira Na Vaše sam odgovorila pod drugim postom.
|
sunčica33
|
24.09.2011. 13:35
18.8 bio je prvi dan moje posljednje menstruacije. 28.8 bio je spolni odnos kada je puknuo kondom i sperma je završila u meni. Unutar 24 sata popila sam ellaone pillulu. Danas je 24.9 i još uvijek nisam dobila mensruaciju(inače mi je ciklus oko 30 dana.). Zanima me je li moguće da se ciklus poremetio jer sam popila tu pilulu? Koliko je vjerojatno da sam trudna? Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.09.2011. 14:05
Napravite test.
|
defiant
|
25.09.2011. 14:05
Zadnja menstruacija mi je bila 12.9.. Jucer, poslijepodne, sam imala nezasticeni spolni odnos, zanima me jesam li mogla ostati trudna.. Inace imam cikluse od 33 - 50 dana.. (sto je moje drugo pitanje- jeli to normalno??) Imam 20.g i nisam bilanikako kod ginekologa.. :/
|
shashka57
|
25.09.2011. 18:20
Poštovana doktorice, imam jedan upit za Vas. Menstruaciju sam dobila uredno 20.09., na 33.dan cikulusa, a 4 mjeseca prije toga mi je dolazila na 29.dan ciklusa. Prije tih pet mjeseci pila sam oralnu hormonsku kontracepciju, tocnije Yazz, ali zbog zdravstvenih problema nisam bila u mogucnosti da nastavim sa njom. Sinoc smo decko i ja imali odnos i kondom je pukao, pola toga je zavrsilo vani a pola u meni, barem po mom osjecaju i tecnosti koju sam kasnije vidjela. Jucer jos uvijek imala sam smeckasti iscjedak jer menstruacija nije bila u potpunosti zavrsila. Danas sam popila Vikela tabletu, zbog straha od trudnoce. Nikad prije ovakav vid post "kontracepcije" nisam popila, a po internetu sam naisla na dosta negativnih posljedica. Da li trebam ocekivati neko krvarenje, jer u uputstvima nista ne pise o njemu, jedino pise ako je pilula uzeta u prvom djelu ciklusa da bi menstruacija mogla kasniti u rasponu do 10 dana, a ukoliko je uzeta u drugom djelu ciklusa da ne bi trebala kasniti. Zanima me da li ova jedna tableta (ne planiram ju nikad vise uzeti jer cu pokusati naci jos neki vid kontracepcije pored kondoma) moze utjecati na plodnost/nepolodnost kasnije u zivotu, te da li zbog nje moze doci do nekih veci komplikacija u reproduktivnom dijelu tijela? Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovorima! Lijep pozdrav!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.09.2011. 10:50
defiant To je nepravilan mens. ciklus tako da bi svakako trebali otići kod ginekologa, napravite test .
shasha57 Ne morate se bojeti, treba nastupiti izazvano krvarenje unutar 10 dana.
|
defiant
|
26.09.2011. 20:15
popila sam tabletz escapelle.. nakon 50 sati od odnosa.. Sada slijedi glupo pitanje.. kakva je.. dali pomaze.. mislim kakva joj je kvaliteta.. ima li boljih/ gorih..
|
mmmmmmmm
|
27.09.2011. 01:25
Mjesecnica mi je zapocela 21.09.Decko i ja imali smo spolni odnos u nedelju 25.09. Ejakuirao je u mene. Inace ciklus mi traje 28dana i redovan je do sada bio. Vjerovatno brinem bez razloga ali da ipak provjerim trebam li ici u doktora da mi propise pilulu za dan poslije. Od odnosa je proslo 24h. Unaprijed hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.09.2011. 11:30
defiant Odlična je, nema jake nuspojave tako da ne trebate brinuti dobro ste uzeli.
mmmmmmmm S obzirom da je 4 dan ciklusa ne treba ništa.
|
shashka57
|
27.09.2011. 11:30
Poštovana doktorice, zahvaljujem Vam se na odgovoru, samo me buni jedna stvar. Napisali ste mi da izazvano krvarenje treba nastupiti unutar deset dana, a Vaš post o piluli za dan poslije, gdje ste sve divno objasniili( i zaista se odgovori mogu pronaći i najljepša Vam hvala na tome!) ste napisali drugačiju stvar. "Nakon hitne kontracepcije neizvjesno je kad će doći slijedeća menstruacija, ali svakako negdje u uobičajeno doba (plus minus par dana), ne neposredno iza uzimanja hitne kontracepcije." Ja ne znam dal je razlika u ovoj jednoj piluli koju sam popila naspram OHK gdje se više pilula popije ako bi se koristila kao hitna kontracepcija, pa bih Vas samo još ovo molila da mi razjasnite. Jer prema mojim ciklusima naredna menstruacija bi trebala doći u rasponu od 18-23.10. Najljepša Vam hvala na pristupačnosti, ljubaznosti i vremenu odvojenom za ovaj upit!
|
ivanaB65
|
28.09.2011. 00:50
imali smo nezasticen odnos oko 9 sati .. 3 tabele yasmina sam popila nakon 2 sata..i 3 mislim nakon 12 sati popiti
partner nije svrsio u mene...100% sam sigurna .. ali plodni su mi dani pa se nebi zafrkavala..
mislite da sam sve dobro napravila..ili sam đabe pila tablete?
|
MiaMartina
|
28.09.2011. 00:50
Dr.Natalija,
Ja sam popila EllaOne pilulu, i sad nakon 13 dana nema mi mjesečnice. Nemoguće da sa trudna, jer je odnos bio s kondomom i 5 sekundi nezaštićen bez ejakuacije.
Zanima me dal je moguće da moja mjesečnica dođe u regularno vrijeme ili kasni..?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.09.2011. 11:25
shashka57 Lijepo od Vas da ste pročitali post. On je napisan općenito , ali u praksi se pokazalo da krvarenje nastupi unutar 10 dana. Tako da vrlo rijetko se dogodi da nastupi nakon dužeg vremena i u tom slučaju se svakako konzultirate s ginekologom .
IvanaB65 Da , dobro ste postupili.
Mia Martina Javite se ginekologu.
|
ivaa9872
|
28.09.2011. 11:25
Poštovani! Zanima me da li ima šanse zatrudnjeti za vrijeme plodnih dana,ako je doslo do dodirivanja spolovila,znači bez penetracije. Ali postoji mogućnost da je bilo predejakulata u području vagine. unaprijed zahvaljujem.
|
maminjo2222
|
28.09.2011. 16:00
Molim Vas za pomoc... Cura mi je dobila menstruaciju 18.9, obilno krvarenje, do subote navecer se smanjilo i bilo spremno za prestanak, tako joj bude, 5-7 dana. Za ocekivat je bilo da ce u nedjelju prestat. Mi smo imali odnos sa subote na nedjelju i u nedjelju ujutro, 25.9. Nakon toga je vidjela da joj jos malo krvari. U ponedjeljak ujutro je vidjela da jos krvari i bilo joj je muka kad je to vidjela, nadam se od straha. U utorak ujutro je opet krvarila, popila tabletu za dan poslije i nije imala nikakve simptome. Danas ujutro joj se pojavio smedji iscjedak. Ima test zaa trudnocu ali po uputama pise da je jos prerano. Sad me zanima sto vi mislite. Moramo li se bojati trudnoce? Kako bi mogli najprije saznati jeli sve u redu? Molim Vas pomognite, u panici smo. U zadnje vrijeme je pod stresom zbog ispita. Jeli to razlog? Jeli moguce da smo produzili to krvarenje spolnim odnosom? Hvala!
|
ivanaB65
|
30.09.2011. 00:25
ovako prije 25 dana sam popila escapelle pilulu..za hitnu kontracepciju jer nam je pukao kondom.dobila sam menstruaciju 25-6 dana nakon zadnje men...
5-6 dana nakon sto je prosla menst smo imali odnos bez zastite i nije svrsio u mene 100% neznam jel bilo predejakulata...ali sam popila yasmin 3 tablete 2 sata nakon odnosa i 12 sati nakon toga opet 3 yasmina..bili su mi plodni ...
sta mislite postoji li ikakva mogucnost za trudnocu? netrebam praviti frku i kupovati test ili???
jel mozda smeta sto sam u tako malom razmaku popila 2 vrste tableta za hitnu kontracepciju ..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.09.2011. 11:20
ivaa9872 Postoji.
maminjo2222 Popila je tbl. za hitnu kontracepciju pa je nastupilo smečkasto krvarenje , ne trebate raditi test.
ivanaB65 Poremetili se hormone zbog hitne kontracepcije u tako kratkom periodu. Razmislite da počnete koristiti kontracepciju kao zaštitu.
|
p.s.
|
01.10.2011. 00:45
Pozdrav,imam par pitanja jer me uzasno strah,naime 26.9.sam imala nezasticeni spolni odnos(prije kojeg sam pila alkohol ali je ginekologica rekla da nece utjecati na tabletu) nakon kojeg sam u roku od sat vremena popila escapellu,imala sam malu mucninu i laganu bol u trbuhu prva dva dana,vec par dana imam bijeli iscjedak ,ginekologica mi nije bas objasnila sve jer je od placa i straha nisam uspila sve pitati ,rekla je samo da bi sljedecu menstruaciju trebala dobiti za mjesec dana,dok sam ovdje citala da bi kroz par dana trebala dobiti smeckasto krvarenje ,a danas je vec 4.dan od uzimanja tablete ,zadnja menstruacija mi je bila 7.9.,a ciklus mi je 30 dana .Uzasno sam zabrinuta molim vas pomoc,postoji li mogucnost da sam trudna,i kad bi to mogla saznati?Ispricavam se ako su pitanja glupa ali sam u velikoj panici .Zahvaljujem
|
Bonavio
|
01.10.2011. 00:45
imam 17. godina, i imam neredovite menstruacije. Naime danas sam dobila menstruaciju (1.dan) te sam imala nezasticeni spolni odnos sa svojim partnerom. Nisam sigurna je li on svrsio u mene ili ne ( nije vise ni on siguran zbog mene). Sto bih trebala napraviti ? Kupiti pilulu za dan poslije? Posuditi od prijateljica bejbi pilule ? Nisam prijavljena kod ginekologa uopce =/
pomoc
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.10.2011. 12:00
p.s. Još imate vremena, može doći kad i očekivana u 10 mjesecu. Važno je da nastupi krvarenje.
Bonavio Ne trebate ništa po tom pitanju , ali morate si naći ginekologa i napraviti prvi ginekolopški pregled sad kad ste spolno aktivni i razmisliti o zaštiti.
|