Autor
|
Poruka
|
MiaMartina
|
21.10.2011. 12:30
Draga dr.Natalija,
Krvarenje se pretvorilo u smečkasto, sada ću se suzdržavati odnosa do idućeg ciklusa, kada krećem s pilulama.
Na koje ste nuspojave mislili kada ste rekli da ih logest usporedno s ellaone ima? Ja ne osjećam ništa, osim nadutosti i smeđeg krvarenja.
ellaone nisam uzela jer sam se prošli put prepala kako je menga kasnila, a nezgoda se desila.
HVALA VAM; MIA
|
mica33
|
21.10.2011. 13:50
dobar dan,
ja i decko smo imali odnos jucer, puko nam je kondom...meni je jucer bio prvi dan menstruacije. Dali bi trebala uzeti pilulu za dan poslije?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.10.2011. 23:15
MiaMartina Kad popijete Logest možete imati jake mučnine , povraćati i bolove u trbuhu, dok kod Ellaone i Escapelle su te nuspojave neznatne. Nadalje nije preporučljivo i nije pametno često koristiti "day after". Sad se čuvajte kod odnosa.
mica33 Ne trebate ništa.
|
larisa123
|
21.10.2011. 23:15
jučer sam imala spolni odnos sa dečkom 10 dan ciklusa..ciklusi su mi do sada godinu dana trajali 28-31 dan..no ovaj mjesec mi je ciklus bio 24 dana..prilikom odnosa kada je dečko izlazio iz mene kondom je skliznuo ali smo odmah primjetili te nije došlo do doticaja spolnih organa..dečko je zamjenio kondom i nastavili smo..no mene je strah da nije možda prenio nešto predejakulata preko prstiju na drugi kondom..iako dečko tvrdi da spermiji odumiru u doticaju sa zrakom i da mogu samo preživjeti na temperaturi tijela 36,37 stupnjeva..i sada sam paranoična jer neznam dali mi je ovaj mjesec ovulacija kao i inače 14-16 dan ili je uranila zbog ovog ciklusa od 24 dana..imali li mogućnosti trudnoće? hvala..
|
MiaMartina
|
22.10.2011. 02:00
Hvala na odg. Kad su ti kondomi nikakvi, cas ovo cas ono.
Kak od iduceg ciklusa redovno krecem na kontracepciju,
dala mi je ginekologinja na izbor ili Logest ili flaster
Sta je po Vama bolje, Logest ili flasteri?
Imam 21. Krvni nalaz u redu.
|
mala2401
|
22.10.2011. 15:20
Poštovana doktorice,
danas sam imala spolni odnos s dečkom i puko nam je kondom, izvadio ga je prije nego što je svršio, ali malo mu je pobjeglo.. Posljednju menstruaciju sam imala 24.9., inače mi ciklus traje 33-35 dana, ovih dana bi trebala dobiti. Jel imamo razloga za zabrinutost?
|
MiaMartina
|
22.10.2011. 22:50
doktorice, opet ja gnjavim. Moja doktorica je uvijek prezauzeta, pa moram vas pitat. Kak mislite prečesto, ja sam koristila lyndinette u 7 mjesecu, kak sam bila na Thailandu s dečkom i zaboravila popit par dana tbl, i ginekooginja mi je mejlom rekla da si uzmem 4 pa 4 tablete i bacim kutiju. isto je bila hitna kontracepcija.
Šta može bit ak se 2 , 3 puta u par mjeseci uzima hitna konracpcija. Tak ste me prestrašili sada.
MIA MARTINA
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.10.2011. 14:00
larisa123 Nije mogao prenjeti spermije.
Mia Martina Logest, kad često koristite hitnu kontracepciju remetite svoje hormone i ciklus , a isto djelujete na jetru i krv.
mala2401 nemate.
|
MiaMartina
|
23.10.2011. 16:00
Hvala najljepša na brzim odg. Mijenjam ginekologa i to u ponedjeljak. Logest počinjem idući ciklus, a dotad nema odnosa.
Puno pomažete mladim ljudima, svaka VAM ČAST!!!
|
Greeneyes1003
|
23.10.2011. 21:10
Postovana,
24. listopada sam imala spolni odnos s deckom prilikom kojeg nam je pukao kondom. Datum pocetka zadnje mjesecnice je bio 15.10. Krvarenje je zavrsilo 20.10. Ciklusi su mi redoviti i traju 28-30 dana. Da li postoji osnova za brigu, odnosno da li je potrebno uzeti pilulu za dan kasnije? Trenutno nisam u svom mjestu stanovanja pa me zanima I tko mi moze napisati recept ako postoji potreba.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
disturbme
|
25.10.2011. 10:30
postovana!
19.10. sam imala spolni odnos prilikom kojeg je pukao kondom i decko je svrsio u mene. iduci dan (posto nam na hitnoj nisu mogli dati recept) u 8 sati ujutro otisla sam kod ginekologa i on mi je prepisao 2 sandoz tablete koje sam trebala uzeti u razmaku od 12 sati. dakle prvu sam uzela u pola 9 ujutro, sljedecu 12 sati nakon uzimanja prve. posto mi menstruacija ne dolazi svaki put u isto vrijeme (zna kasniti po 4,5 dana), ne mogu izracunati vrijeme ovulacije. napisat cu zadnje 3 menstruacije ako vam to pomaze: zadnja je bila 11.10. (prije toga 9.9. i 6.8.). nakon uzimanja hitne kontracepcije nisam osjecala nikakve nuspojave, no jucer (peti dan nakon uzimanja tableta) mi se pojavilo lagano krvarenje i osjecam napetost u donjem dijelu trbuha.. to me malo zabrinjava (posto je danas 25.10. nekako mi se cini prerano za menstruaciju) da li je moguce da sam trudna? trebam li posjetiti ginekologa?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.10.2011. 16:40
Greeneays da , Ellaone . Javite se na ginekologiju u bolnicu.
disturbme To je izazvana mjesečnica od Escapelle .
|
sarajlija84
|
26.10.2011. 16:55
Postovana i najlijepsa doktorice Natalija ),
nezasticen odnos sa ejakulacijom se desio sa 13.10 na 14.10... poslijednja menstruacija bila je 30.09.-og.. menstruacija dolazi svakih 33-35 dana..
11 sati nakon nezasticenog odnosa djevojka je popila Vikelu.. bez nekih strasnih kontraindikacija... samo malo mucnine nakon sto je popila tabletu ali to
je brzo prestalo.
E sad, 7 dana od uzimanja tablete 21.10-og doslo je do izazvane menstruacije i bolova u stomaku.. vi ste negdje na nekom postu napisali
da je to znak da je tableta djelovala.. djevojka je popricala sa svojom doktoricom o ovome i doktorica je rekla da je dobro sto je menstruacija stigla ranije
nakon uzimanja tablete i da ce sad 99% sve biti ok.. da li se slazete s tim? A sto se tice testa na trudnocu to ce uraditi za dva dana jer ce tad biti 14 dana od
odnosa i navodno su urinski testovi najtacniji kad prodje 14 dana.. za koliko dana bi trebala, po vasem misljenju, da se javi slijedeca
menstruacija? I ako se javi na vrijeme ili sa dan -dva kasnjenja da li ce to definitivno znaciti da mozemo konacno da odahnemo? Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.10.2011. 10:05
Slažem se s njom da je izazvano krvarenje znak da je sve ok. Sljedeća mjesečnica trebala bi biti oko 21 .11 +/- par dana. Test možete napraviti jedino ako će Vas to umiriti jer ovako nema potrebe.
|
sarajlija84
|
27.10.2011. 14:15
Postovana doktorice,
evo djevojka mi je upravo javila da je bila kod ginekologa i da joj je uradjen pregled i ulatrazvuk... te da nije ustanovljena trudnoca.. doktorica je rekla da definitivno nema nicega i da je sve ok... i rekla je da nema potrebe da kupujemo test jer kad ona to utvrdi i potvrdi onda je test nepotreban.. eto.. uglavnom osmijeh mi je od uha do uha I hvala vam na vasoj profesionalnosti i konciznom odgovoru.
|
worry.m
|
27.10.2011. 17:00
dr. Natalija,
evo samo javljam da sam dobila mjesečnicu u očekivano vrijeme nakon ellaone.
lijep pozdrav!
|
mariiina
|
30.10.2011. 12:50
pozdrav, prije mj dana sam popila ellam pilulu poslije na 11-esti dan ciklusa i dobila sam mjesečnicu točno 27-dan kada i uvijek, nisam imala nikakve simptome nakon što sam popila tabletu, medjutim sad deset dana od prvog dana mjes me užasno bole grudi i osjetim povremeno probadanje u jajnicima kao da ću ponovno dobiti mjesečnicu, što to može biti, poremećaj hormona? mjesečnica je trajala 5 dana kao i uvijek i nije bila oskudna nego normalna pa ne sumnjam na trudnoću...hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.10.2011. 19:50
Nije trudnoća, imali ste mjesečnicu.
|
ines_b
|
02.11.2011. 14:20
Bok, imala sam ne zaštićeni odnos i ugl uzela sam Logest i popila ga sinoć u 19 h i jutros u 7.
Točno u 12 sati povraćala,
Dali to može utjecati na djelovanje pilula?
Znam da Logest ima takve nuspojave, ali dali je ikako moguće da im se sada smanjilo djelovanje?
Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.11.2011. 23:50
Nije smanjeno djelovanje.
|