Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

boysica90

06.11.2011. 12:50

Dobar dan, u srijedu 2.11. sam dobila menstruaciju, i sinoc je decko svrsio u mene, kakve su sanse da ostanem trudna?da li da popijem jazz tablete za dan poslje jer jedino te imam, njih sam prije koristila?inace mi je redovita menstruacija...pomoc...hvala

Natalija Beljo, dr. med.

07.11.2011. 21:30

Ne treba .

Tinči23

15.11.2011. 11:55

Doktorice molim vas hitno je. U petak 11.11. u jutro sam imala odnos s dečkom gdje je nesretnim slučajem pukao kondom i svršio je u mene. 2,3 sata nakon sam popila tabletu escapelle. Menstruaciju sam zadnji put dobila 19.10. sada me zanima hoće li sve biti ok, kada bi trebala dobiti menstruaciju i hoće li djelovati tableta i jel postoji mogućnost da ostanem u drugom stanju jer sam još relativno mlada za tako nešto i nisam u situaciji da budem? Molim vas odgovorite što rječitije. HVALA !

Natalija Beljo, dr. med.

15.11.2011. 16:50

Popili ste na vrijeme, sad čekajte izazvano krvarenje unutar 7-10 dana od kad ste popili.

larisa123

15.11.2011. 22:15

dobar dan! menstruacija mi je počela 9.11.2011. spoli odnos sam imala dana 12.11.2011. znaci menstruacija mi je trajala 4 dan je bio, imam ju 6-7 dana..dečko je ejakulirao u mene..ciklusi mi traju28-31 dan..ali se zna desiti jednom ili dvaput u godini da mi je ciklus 24 dana..kao što je bio prošli mjesec nakon pola godine..i sada neznam kako da računam plodne dane po ciklusu 28 ili 24 dana? jesam li trudna? hvala..

Natalija Beljo, dr. med.

16.11.2011. 20:15

Ako bi mjesečnica kasnila napravite test .

Peppa

17.11.2011. 23:55

Dobra večer!

Molim Vas da mi pomognete. Prije 2 sata sam imala spolni odnos s dečkom i nismo ni primjetili da je kondom ispao...Kolika je mogućnost da zatrudnim ako sam zadnju menstruaciju imala 26.10. a menstruacijski ciklus mi je neredovit i traje oko 30-35 dana? Ako postoji mogućnost da zatrudnim popila bi pilule za dan poslije,pa me zanima da li se igdje mogu kupiti te pilule bez recepta?

Puno Vam hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

19.11.2011. 03:10

Sad bi uskoro trebali dobiti mjesečnicu tako da ne treba ništa.

Awlawla

20.11.2011. 13:50

Poštovani!
Imala sam prvi spolni odnos sa svojim dečkom,premda ni sama nisam sigurna dali se može računati kao spolni odnos. On je gotovo do kraja ušao u mene,no kao djevica nisam osjetila nikakvu bol ni krvarenje,što je za prvi put malo čudno. S ciljem da me probije,da nam bude lakše sljedeći put,nije koristio kondom,i tu počinju sve dileme. Ja nisam sigurna dali sam probijena, a on nije siguran dali je svršio jer ga je u minimalnom roku izvukao van. Sada me zanima postoji li mogućnost da je možda izbacio sjeme van,a da to nije osjetio,i da li postoji mogućnost da zatrudnim? Zaista ne znam što napraviti.Razmišljam o pilulama za dan poslije,da se rješim straha,a opet mi se čini da je to lažna uzbuna. Što mislite?
Hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

20.11.2011. 23:55

Ako su bili plodni dani popijte hitnu kontracepciju.

cate_ilin13

22.11.2011. 00:30

Poštovana,

Imala sam odnos sinoć sa dečkom, određeno vrijeme nismo koristili zaštitu, kasnije smo upotrijebili kondom. Budući da je odnos bez zaštite trajao malo duže, strah me eventualne trudnoće. Prvi dan ciklusa mi je bio 14.11., odnosno u ponedjeljak, dakle odnos se dogodio sedmog dana ciklusa. Inače, sam ciklus mi u pravilu traje 28 dana.
Molim vas za savjet jer planiram uzeti sutra hitnu kontracepciju a htjela bih biti sigurna da ispravno postupam.. Puno hvala!

maleni123

22.11.2011. 12:55

Poštovani,

cura i ja smo imali nezaštičeni odnos u subotu navečer (12.11.). Kondom je skliznuo i svršio sam u njoj. Inače ima redovite ciluse od 30 dana (osim predzadnjeg koji je trajao 26 dana), a zadnji ciklus je počeo 1.11., znači odnos je bio 11.-12. dana cilusa. Drugi dan poslijepodne smo otišli na hitnu i ginekolog joj je dao recept za ellone koju je popila točno 20 sati nakon odnosa.
Evo danas je znači 9. dan od kad je popila ellaone i još uvjek nema nikakvog krvarenja. Samo negdje 4. ili 5. dan nakon tablete pojavila se jedna krvava točkica i to je to.
Inače ima simptome dekoncentracije, slabine, blagi bolovi u jajnicima zadnjih par dana. Također je i pod velikim stresom i zbog ovoga i zbog drugih problema.

Zanima nas sljedeće:
Dali neophodno mora doći do tog izazvanog krvarenja jer u uputsvima stoji da bi mengu trebala dobiti otprilike u običajeno vrijeme?
Ako eventualno ne dođe do tog krvarenja, znači li to da tableta nije djelovala?
Do kada čekati i što poduzeti kako bi nam bilo lakše?

Hvala!

lp,
maleni

Natalija Beljo, dr. med.

22.11.2011. 19:25

cate_ilin13 Da , popijte hitnu kontracepciju.
maleni123 Kod Ellaone krvarenje nastupa u vrijeme očekivane mjesečnice +/- 7 dana (prije ili kasnije). Ako ne bi dobila mjesečnicu neka se javi svom ginekologu.

LaLaLa111

25.11.2011. 00:30

Postovani,
Imam pitanje, poprilicno sam zbunjena, i nisam sigurna sto napraviti, moje mjesecnice su redovne, od 25-28 dana, imala sam odnos za vrijeme mjesecnice, i kondom je puknuo, partner misli da ga je izvadio na vrijeme, ali nije siguran, dali ima smisla da uzmem tabletu za jutro poslije ili ne s obzirom da je odnos bio za vrijeme mjesecnice (drugi dan mjesecnice) ili ne, i dali postoje sanse za trudnocu?

Natalija Beljo, dr. med.

26.11.2011. 14:40

Da nemam slučajeva koji su završili trudnoćom rekla bih da ne trebate ništa , ali ovako kažem da uzmite Ellaone u ponedjeljak , stignete 120 sati od odnosa.

hannamontana

26.11.2011. 14:40

Poštovana doktorice Natalija,

obraćam Vam se jer sam u velikoj zabludi. Zadnji ciklus mi je bio 8.10 a ja sam spavala sa dečkom nakon ciklusa, i kondom je pukao i 2 sata nakon odnosa popila sam Vikelu. 23.10 imala sam krvarenje u trajanju od 5 dana, ispočetka je bio smeđkasti iscjedak a kasnije normalno krv. Sad je već 28. 11 i nisam dobila. imala sam glavobolje prije 7 dana. Postoji li mogućnost od trudnoće ? Ne smijem da idem ginekologu jer sam maloljetna, stid me je i strah. Molim Vas brz odgovor.

maja_aja

26.11.2011. 21:35

Poštovani,

molim Vas za pomoć jer sam jako uplašena. Dvije godine sam bila na pilulama i prošli mjesec sam prestala piti pilule i praviti pauzu. Imala sam odnos 19.11. (21. dan od poslijednje menstruacije) i pukao je kondom. S obzirom da su mi ciklusi jako neredoviti (između 20 i 35 dana) ne mogu znati a da li mi je bilo vrijeme ovulacije ili ne, pa sam 2 h nakon odnosa popila 3 Yasmina (i još 3 nakon 12h). Menstruaciju još nisam dobila, a danas (6. dan nakon uzimanja pilula) sam dobila smeđe krvavi iscjedak. Što to znači? Kada mogu očekivati normalnu menstruaciju i kolike su šanse da sam trudna? Kada mogu napraviti kućni test na trudnoću, a da rezultat bude pouzdan? Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

27.11.2011. 22:05

hannamontana Bilo je 5 dana tako da ne mislim da je trudnoća, ali ipak napravite test.
maja-aja Top smečkasto je početak mjesečnice .

larisa123

29.11.2011. 00:15

kolika je mogucnost trudnoce ako je spolni odnos bio 4 dan menstruacije (koja traje 7dana), a ovulacija mi nastupa nakon 12 dana..i pri tome decko nije ejakulirao, vec smo prakticirali prekinuti snosaj..hvala za pomoc

Natalija Beljo, dr. med.

29.11.2011. 18:00

Ako ste sigurni da je ovulacija 12 -ti dan onda nema panike zbog mogućnosti trudnoće.