Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
18.12.2011. 15:35
crvenkapica2011 Mislila sam da je ne smijete popiti odnosno da je ne savjetujem što Vi možete ili ne poslušati ( jer doma imate poprilično izbor kontracepcije). Pilule za dan poslije nisu "bomboni" i ne uzimaju se kao metoda kontracepcije. Kako je u jednoj dozi kombinacija hormona koja uzeta jednom neće štetno utjecati na Vas , ali ako ju uzimate u kratkom razmaku nitko od nas ne garantira da se nešto neće dogoditi. Kad pijete OHC radite krvne pretrage , ovdje ne jer ju uzmete jednom . Nadam se da ste shvatili zašto ne bi trebali uzeti ponovo .
axy 14 dana od odnosa, ali ne trebate uzeti ništa.
|
zabrinuta0703
|
19.12.2011. 21:10
Poštovana doktorice...imala sam u subotu 17.12. oko 23 h nezaštićen spolni odnos-prekinuti snošaj no bojim se da je sperma kapnula po mom spolnom organu...zadnju menstrauciju sam imala 12. prosinca koju sam dobila točno na 28 dan jer sam do tog mjeseca bila pilule...novu kutiju sam trebla počet piti u petak,dan prije odnosa no kako mi pilule Lyndinette idu na recept nešto se poremetilo u slanju tako da ih nisam počela piti.
|
okica
|
21.12.2011. 14:40
Dobar dan. Imam jedno pitanje. 29.11 sam imala abortus, i sve do sinoc nisam imala polne odnose jer znam da su dani posle kiretaze plodni, znaci 21 dan bez odnosa. poslednju menstruaciju sam imala tog dana kad sam abortirala. posto mi je redovan ciklus, sledeca bi trebala biti oko 27.12. imali smo nezasticen odnos, ali nije zavrsio u meni vec van,i ja sam radi sigurnosti popila escapelle 11h posle odnosa. zanima me da li je moguce da mi budu plodni dani i da li sam sad zasticena ( i do sada smo pazili i ne znam kako se dogodilo da ostanem u drugom stanju). inace doktorica mi je prepisala kontraceptivne pilule,ali tek kad budem imala menstruaciju. unapred hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.12.2011. 23:35
zabrinuta 0703 Fali mi pitanje koa i podatak koliko dugo pijete.
okica Sad odnos obavezno s kondomom.
|
civopitac
|
23.12.2011. 11:05
molin vas pomozite mi ,sinoc u 1 sat sam imala spolni odnos sa momkon on je u pocetku mislio da mu je "pobiglo" u mene jer kad je osjetio da ce imat erekciju maknuo se i prekinio odnos lagano je rukom dva tri puta dirao penis i imao je erekciju al uzasno malo on misli da mu je mozda strcnulo u mene zbog toga jer je tako malo imao erekciju i nije imao nikakvog osjecaja...u mom naselju nema u apoteci kupit tabletu za dan poslije i najranije sta je mogu popiti je navecer u 10 ipo..nemam recept i nemogu ga nikako nabaviti,dali mogu ikako dobiti te tablete bez recepta? nemam redovne menstruacije i neznam kad je proces ovulacije...jesu li te tablete opasne? kako se piju u kojem razmaku bi bilo najbolje to popiti?? kad mogu provjeriti sigurno sa testom dali sam trudna? i dali mogu konzumirati alkohol ako sam popila tu tabletu? ako nesmijem onda nakon koliko vremena mogu? molim vas pomozite mi
|
okica
|
23.12.2011. 18:25
da li mogu biti sigurna da necu ostati u drugom stanjju posto sam popila escapelle 11h posle odnosa? naravno ubuduce sa zastitom
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.12.2011. 22:50
civoptac Bez recepta nažalost ne, trebate popiti unutar 120 sati ( ellaone) i 14 dana od rizičnog odnosa možete napraviti test.
okica Da.
|
IvannaZagreb
|
26.12.2011. 12:30
Draga doktorice, 27.11 sam imala zadnju menstruaciju, 6.12 sam imala nezasticen odnos sa deckom (deseti dan ciklusa, s obzirom da mi je ciklus 27 dana to su mi plodni dani), 12h nakon toga odmah drugi dan oko podne sam popila escapelle, nisam dobila nikakvo krvarenje i menstruacija mi kasni dva dana, trebal sam dobiti 24.12....zsnima me koje su sanse da sam trudna?...nakon sto sam 7.12 popila pilulu, decko i ja smo imali odnos navecer, bez kondoma ali prekinuti snosaj...zanima me je li mogce nakon sto sam popila pilulu da ostanem trudna..na pilulama pise da djeluju i 72h nakon odnosa pa sam pretpostavila da sam taj dan bila sigurna (ipak smo isli na prekinuti snosa)..zanima me da li je pilula djelovala i tada, jer sada kako mi kasne stvari mislim da je moguce da sam ostala trudna kod tog drugog odnosa...zanima me ako je to moguce?....da li da napravim test za trudnocu i koliko su oni pouzdani nakon hormonalne pilule, da li ti hormoni mogu dati lazno pozitivni test pa da ga ipak ne radim?...
|
nale
|
26.12.2011. 20:25
Jučer oko cca. 21:30 h ja i dečko smo imali odnose i desilo nam se to da je pukao kondom. Pravilno je bio postavljen i sve to kako treba. Došlo je do ejakulacije i naravno sperma je završila u meni, a da mi to nismo znali dok nije izvadio. Pošto ništa ne radi: ambulante, ginekolog, ljekarne... ja sam se odlučila za pilule TRINOVUM koje sam popila 20 minuta nakon odnosa, a koje sam jedino mogla nabaviti. Sad me zanima da li postoji mogućnost da ostanem trudna? Nisam nikada pila te kontracepcijske pilule pa me strah (za sada nemam nikakve nuspojave).
I da napomenem spavali smo dan nakon završetka moje mjesečnice: dobila sam 20.12, a spavali smo sinoć 25.12. i imala sam još malo onog smeđkastog iscjetka. To bi trebalo značit da nisam imala plodne dane.
Hvala unaprijed na odgovoru.
|
Marka
|
27.12.2011. 21:50
evo ovako.. popila san tabletu prije tri tjedna i dobila sam menstruaciju 7 dana prije očekivane sljedeće,i mislila sam super sve dobro završilo,ali sada sam dobila neki crveno-smeđi sluzavi iscjedak i osjećam bolove u donjem djelu zdjelice,umor i slabinu... i pitam se jeli to posljedica tablete i dali mi je potrebna liječnička pomoć,također čula sam od nekih cura da su bez obzira na menstruaciju ostale u drugom stanju pa me zanima jel to moguće..hvala puno unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.12.2011. 09:15
IvanaZagreb Nakon Escapelle nastupi krvarenje unutar 7-10 dana tako se javite ginekologu.
nale Sad čekajte izazvano krvrenje .
maka Što ste popili.?
|
nale
|
29.12.2011. 17:25
Evo još jedno pitanjce: Bila sam jučer kod ginekologa i ona mi je rekla da te trinovum tablete su stare, puno pomješanih hormona imaju i da nisu baš najbolje. Za njihov učinak (da ne dođe do začeća) trebalo je popiti 2 tablete odmah pa za 12 sati još dvije itd. Ali kako sam ja to mogla znati? Ionako sam ih uzela na svoju ruku. I prepisala mi je tabletu ELLAONE koja dođe 240 kn zanima me samo što ima tako skupo u jednoj tabletici?
I rekli su mi u ljekarnoj da će biti čudno ako ne budem imala nuspojave na tu tabletu, a ja skoro pa ništa, malo me samo glava boljela 15-20 min.
Hvala doktorice!
|
Marka
|
29.12.2011. 17:30
escapelle
|
little-angel
|
29.12.2011. 23:50
Imam jedan problem, nadam se odgovoru što prije.. Dečko i ja smo imali spolni odnos prije 3 sata prilikom kojem nam je pukao kondom.. Zadnju mjesečnicu sam imala od 17.12. do 22.12. ciklus je svakih 28-30 dana mozda dode dan ranije ali uvijek traje 6 dana s tim da 6. dan ide jako slabo.. sutra ujutro idem kod ginekologa, ali me zanima vaše mišljenje da li postoji mogucnost da ostanem trudna ili da za svaki slucaj (a to cu i napravit) sutra trazim tabletu za dan poslje?? Još jednom se nadam da ću odgovor dobit što prije jer mi je panika:// Hvala..
|
little-angel
|
30.12.2011. 01:00
** da se ispravim za ciklus 27-30 dana
|
skafiskafnjak
|
30.12.2011. 21:20
Poštovani,
jučer sam imao spolni odnos s djevojkom, koristili smo kondom i prije nego što sam trebao svršiti izvukao sam spolovilo vani i svojim očima sam vidio kako se kondom puni spermom, al kad sam bacio pogled prema dolje na vanjskom dijelu curine vagine vidio sam bijelu krutu masu, odmah sam provjerio je li kondom pukao i vidio da nije, pa me sad zanima šta bi ta bijela kruta masa ( nije bila puno kruta, više bi rekao nešto kao žele ) mogla biti?
Unaprijed zahvalan!
P.S. Kada sam pomirisao tu "tekućinu" imala je kombinirani miris kondoma i vaginalnog iscjedka.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
31.12.2011. 12:50
nale Upravo to što niste imali nikakve nuspojave i što je napokon uz Escapellu i službeno odobrena kao hitna kontracepcija.
Mark Od tbl.
little -angel Nadam se da ste popili.
skafiskafnjak Možete biti mirni to je iscjedak.
|
larisa123
|
02.01.2012. 21:40
može li se patentex oval koristiti kao jedino sredstvo zaštite+prekinuti snošaj i u plodne dane..koliko smatrate to sigurnim?
|
|
03.01.2012. 14:35
Poštovana doktorice,pijem YAZ tablete od 19.12 (prvog dana mjesečnice). Desilo mi se da sam 13. tabletu zaboravila ( tu veče sam imala nezaštićen odnos) i sutradan po uputama uz lijek,popila i zaboravljenu i redovnu.S obzirom da se ovulacija još nije desila, u ljekarni su mi dali Vikela tablete koje sam popila nakon nekih 30 sati. Kolike su šanse za brigu,obzrom da su bili plodni dani? Hvala
|
General992
|
03.01.2012. 17:20
Dobar dan. Imam jedno pitanje! Dakle ja i cura smo proslu noc imali spolni odnos u kojem nam je puko kondom, znaci svrsio sam u nju, a 3 dana prije je imala mengu, zanima me dal moze ostati trudna ili ne? I što treba napravit, inace to nam je bio prvi put da imamo spolne odnose !
|