Autor
|
Poruka
|
suncica16
|
14.01.2012. 15:30
Danas mi je zadnji dan menstruacije. imala sam spolni odnos sa deckom i koristili smo kontracepciju. htjeli smo probati kako je bez toga pa mi ga je stavio par puta i izvadio? shvatila sam da je to bila pogreska i prepala sam se pa me zanima da li mogu ostati trudna ima li mi smisla brinuti se i kupovati tablete za dan poslije bez recepta jer jos nisam bila u ginekologa. hvala
|
bumbar1990
|
14.01.2012. 18:35
Poštovana,
Djevojka i ja smo imali spolne odnose u petak oko 14 sati. Imali smo cetri spolna odnosa u razmaku od sat vremena. Pri prvom i drugom smo koristili kondom od početka, nakon toga sam mokrio. Zatim smo imali jos jedan bez kondoma na početku da bi ga kasnije stavio pri tom spolnom odnosu nisam ejakulirao i kasnije smo imali jos jedan isto u pocetku bez, a kasnije sa kondomom. Da li moze djevojka ostati trudna ako se porodila prije 4 mjeseca i ima mjesečnicu i ako smo imali spolni odnos u 12. danu ciklusa. Te da li ce pomoci uzimanje hitne kontracepcije u ponedjeljak do 14 sati ili je to vec prekasno za hitnu kontracepciju i da li je uopće potrebna kontracepcija jer nisam ni jedanput ejakulirao u nju. Hvala
|
sochan
|
15.01.2012. 04:30
Ovako,nedavno sam spavao sa curom svojom,njoj je bilo prvi put i nismo koristili zastitu,medjutim puno prije ejakulacije sam ja izvukao i ejakulacija nije bila ni blizu vagine,i dan dva nakon toga smo spavali opet,i opet na isti nacin sam ranije izvukao,ali smo poslije toga jos jednom imali odnos (s obzirom da sam ja isprao penis),ali ejakulacija i spermiji u nijednom momentu nisu bili ni u blizini vagine,i to je sve bilo u jako kratkom periodu nakon zavrsetka njene menstraucije...i sad nepunih 2 tjedna nakon toga,curu bole ledja,boli je trbuh oko jajnika,i ima neke male mucnine,nista prejako..sad,da li sam ja preparanoican ili je stvarno moguce da je na dobrom putu za trudnocu?jer koliko znam to su sve simptomi?
Hvala
|
larisa123
|
15.01.2012. 15:30
jučer sam imala spolni odnos s dečkom..to je bio 11 dan ciklusa, koji inače traje 28-30 dana i ovulacija mi je 14 dan okvirno...imala sam patentex oval, dečko nije ejakulirao u meni no slučajno je to učinio po stidnim usnama, svega par kapi..sada nisam sigurna dali se to moglo izliti u mene..kolika je mogućnost trudnoće?hvala..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.01.2012. 19:35
suncica16 Ne treba.
bumbar 1990 Plodni dani svakako hitna kontrcepcija.
sochan To mogu biti simptomi menge.
larisa Imali ste Patentex ovali.
|
sochan
|
16.01.2012. 10:50
da da,znam da mogu biti,ali menstruacija joj je bila prije nepunih 2 tj,tocno u to vrijeme tako da joj je tad vec bila prosla,tako da je sad malo prerano da bi to bila sljedeca menstruacija..mislim,cudno mi je to sve malo...
|
ermitaz
|
16.01.2012. 10:50
Postovani,
Jucer dana 15.01 imala sam spolni odnos i decku mi je pukao kondom i svrsio mali dio u mene jer je shvatio sta se dogodilo. Stvar je u tome da je meni jucer bio 3. dan menstroacije koja je zapocela 12.01 i mjesec prije isto tako. Poslije toga otisla sam se otusirati i pokusala sam to isprati. Uzasno me je strah, je li moguce da sam ostala trudna iako sam imala spolni odnos za vrijeme 3. dana mjesecnice koja inace traje 4-5 daja najvise.
Da li da odem po afterday pilulu ili mogu popiti kontracepcijske taplete vise komada od jednom. stvar je u tom da nemam ginekologa i nezjam hoce li mi ako odem na hitnu prepisati afterday pilulu i na koju hitnu bi bilo.najbolje otixci. Molim Vas za pomoc ne znam sto da napravim.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.01.2012. 23:30
sochan Onda je u ovulaciji.
ermitez Ne trebate ništa.
|
Blackorchid29
|
18.01.2012. 11:25
Postovani,
Veceras sam imala malu nezgodu sdeckom, naime Tijekom odnosa je pukao kondom a nismo to odmah primjetili. Odmah nakon odnosa sam popila duphaston tabletu... Te tablete mi je ginekologica propisala prije pola godine jer mi je kasnila menstruacija pa sam trebala popiti samo 14 tableta,i menstruacija mi je dosla... Zanima me hoce li mi ta tableta pomoci da ne zatrudnim buduci da sam popila odmah nakon odnosa i koliko jos duphastona da popije? Inace imam neredovite cikluse pa nemogu odediti tocno trajanje ciklusa...
Hitno je, hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.01.2012. 22:45
Duphaston nije hitna kontracepcija javite se ginekologici da Vam napiše Ellaone .
|
gordanam2
|
23.01.2012. 17:15
Poštovana doktorice, prije 2 godine imala sam spolni odnos nakon kojeg sam popila tabletu za dan poslije, odnosno veću količinu kontracepcijskih tbl. tek kasnije sam istraživanjem saznala da dosta ljudi uspoređuju ovu tabletu sa pobačajem, među kojima i liječnici. kad mi je prepisao ove tablete liječnik mi nije niti spomenio da tablete imaju abortivni učinak! već dvije godine ne mogu si oprostit. zašto se liječnici ne slažu oko ovog pitanja? je li tableta abortus??? ostavljaju li ikakve posljedice na zdravlje žene? hvala
|
Taipan
|
24.01.2012. 15:10
Poštovana,
imam 21 godinu i pijem diane 35 godinu i 2 mjeseca, zanima me je li potrebno praviti pauzu?
Unaprijed hvala!
|
larisa123
|
24.01.2012. 20:30
sljedeći mjesec idem ginekologu i htjela bi početi piti pilule..no mene zanima da li mi one mogu biti preslabe tj da ipak imam neku blagu ovulaciju ?pošto su mi sada jako jake i imam obline iscjetke u te dane..te da li mogu jedan mjesec ih piti u 17 sati a drugi mjesec u 20 sati? što bi mi Vi preporučili kada ih je najbolje piti?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.01.2012. 21:10
Taipan Nije.
larisa123 U isto vrijeme.
gordanam2 Hitna kontracepcija nije abortivno sredstvo i zato je danas na tržištu dostupna Escapella i Ellaone.
|
larisa123
|
25.01.2012. 14:15
molila bih Vas da mi samo odgovorite na pitanje da li mi pilule mogu biti preslabe,i da se pojavi ipak blaga ovulacija?
|
sab07
|
25.01.2012. 21:45
Postovana, u subotu uvece mi se zavrsila menstruacija, U utorak sam imala odnos sa deckom t.j juce. E sad nije ejakulirao u meni, ali par minuta posle odnosa (minut, dva) smo ponovo nastavili odnos. Ne znam da li su mi plodni dani ili ne, pa ne znam da li da uzimam pilulu za dan posle. Odnosno danas.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.01.2012. 11:15
larisa123 Ne.
sab07 Da, popijte Escapella ili EllaOne.
|
korisnica 1
|
27.01.2012. 21:30
Poštovana doktorice,
prije svega hvala Vam na trudu i na Vašem strpljenju.
Imam 21 godinu, pijem cilest oko 2 ipo godine, i mjesečnica mi dolazi svakih 28dana.
Zadnju mjesečnicu sam dobila 16.01.i trajala je do 21.01. Prva tableta iz pakiranja mi je bila 20.01. navečer. Nakon toga mi se dogodilo da san, mislim, 3 tabletu popila s 8 sati zakašnjenja i 5 tabletu s oko 6 do 7 sati zakašnjenja. Jučer mi je bio 11 dan i imala sam spolni odnos u kojem je momak malo svršio u mene. Zanima me trebam li ići po dodatnu zaštitu.
Još bi morala reć da sam 12.01 zadnju tabletu iz starog pakiranja popila sa oko 6 sati zakašnjenja, međutim mjesečnicu sam dobila normalno 16.01.
Unaprijed Hvala Vam na trudu.
|
iris33
|
28.01.2012. 20:30
Poštovani,
moja partnerica i ja imali smo spolni odnos prije kojih sat vremena, zaštićen - međutim, puknuo nam je kondom. Ona ima dosta neredovite cikluse, zadnja menstruacija joj je počela 29.12., a završila 05.01. tako da smo dosta sigurni da je ovo bio jedan od neplodnih dana. Ipak, zanima nas ima li potrebe uzeti pilulu za dan poslije? Ja nisam ejakulirao i kad smo uvidjeli da je kondom puknuo, odmah smo prekinuli spolni odnos.
Unaprijed Vam hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.01.2012. 04:20
korisnica 1 Ne trebate ništa .
iris 33 Ne treba ništa.
|