Autor
|
Poruka
|
ivaa29
|
29.01.2012. 15:40
Poštovana,
zadnja menstruacija bila je 9.1., sinoć ( 28.1.) sam imala rizičan odnos, postoji li potreba za hitnom kontracepcijom? Ciklusi su mi po 28- 30 dana. Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.01.2012. 22:45
Ne treba.
|
korisnica 1
|
29.01.2012. 22:45
Hvala Vam puno na brzom odgovoru i trudu,
iman samo jos jedno pitanje, danas mi je 14 dana i dobila sam smeckasti iscjedak(sto dobijem i inace), medutim cini se kao da je tu i 3-4 tockice(crtice) krvi, nisu kao pravo krvarenje zapravo dosta su slicne smeckastom iscjetku. Oprostite na smetnji i na losem opisu, zanima me ima li ovo ikakve veze s mojim prethodnim pitanjem..
Hvala Vam puno
|
Valeen1
|
29.01.2012. 23:25
Poštovana! Danas sam imala rizičan odnos, naime meni i mom dečku je puknuo kondom, pošto mi je menstruacija završila 20.1., a menstrualni ciklus mi je dosta neredovit planiram sutra uzeti pilulu za dan poslije. Ono što me zanima, odn. veoma brine jest činjenica da se bojim kako je vrh kondoma ostao u meni, pošto ću pilulom izazvati raniju pojavu menstruacije dok ona završi ne mogu se naručiti za pregled, da li imam razloga za brigu?
|
josipol
|
31.01.2012. 18:45
Pozdrav,
Je li moguće da žena zatrudni ako sam spermu s prstiju obrisao običnom maramicom (nakon brisanja golim okom nisu bili vidljivi tragovi sperme na prstima) te sam kasnije prstima došao u kontakt s vaginom? Unaprijed hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.02.2012. 10:20
korisnica1 Kako ste zaboravili popiti jednu organizam je reagirao , tako da sve ok.
valeen Ne.
josipol Ne.
|
Ksena222
|
03.02.2012. 01:10
poštovani,
zahvaljujem se na Vašem vremenu i trudu na odgovore više- manje istih pitanja. Odnos sam imala sinoć oko 1-2h u noći. . zadnja menstruacija je počela sa 25.1. ,a prethodna 1.1, ciklus mi je znači 24-25 dana,redovno svaki mjesec ... Započeli smo penetraciju i na pola smo prekinuli i stavili kondom, nakon čega je on svršio u kondom. Poslije je ponovno bio u meni bez kondoma, a vjerojatno mu je na spolovilu ostalo nešto spreme ,a i presjemena tekućina je bila prije stavljanja kondoma... Da li bih trebala uzeti pilulu?? Vidjela sam Vaš odgovor da je 8.dan ciklusa mala vjerojatnost, ali meni su ciklusi kraći i ovulacija mi započinje 2.2. znači 1.plodni dan, a spermiji mogu prezivjeti do 3 dana...pa... Znam i da spermiji moraju prijeći više prepreka da bi oplodili j.stanicu i da ih treba biti veći broj (manji broj spermija se vodi kao neplodnost u muškarca, ali ne mogu ja procijeniti koliko se spermija našlo u meni zbrajajući predsjem.tekućinu i ostatak nakon vađenja kondoma),.I kolika je cijena kod privatnog ginekologa za izdavanje recepta za pilulu ili kako se to već kreće ? Dakako,studentica sam i nemam ovdje ginekologa.Još jednom puno hvala i isprike jer vidim sva pitanja se svode na isto :/ ...
|
xy25
|
03.02.2012. 01:10
Poštovanje!
U zadnje vrijeme imam dosta neredovit ciklus (zadnji ciklusi su trajali 22, 36, 31,28, a posljednji 36 dana).
Mjesečnicu sam dobila 19.1. a nezaštićeni spolni odnos (prekinut snošaj) sam imala 1.2.
Preporučujete li tabletu za dan poslije?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.02.2012. 13:40
Ksena 222 Ne treba ništa
xy25 Popijte Escapelle ili Ella One.
|
Vanessa95
|
06.02.2012. 01:10
Trebam pomoc .... Decko i ja imali smo spolni odnos bez zastite u vrijeme plodnih dana. Otisla sam u ginekologa i trazila day after pilulu. Mjesecnicu sam dobila 27 dan nakon pocetka zadnje mjesecnice. Otprilike dobivam u razmacima od 26-30 dana. Danas sam imala spolni odnos s deckom bez zastite, dan nakon zavrsetka mjesecnice , no on nije svrsio u mene. Sada me zanima je li day after pilula mogla poremetiti nesto tako da su mi sad bili plodni dani i je li u tekucini prije sperme moglo bit dovoljna kolicina spermija da me oplodi, ako decko prije toga nije svrsio i urinirao je?
|
maria11
|
06.02.2012. 15:30
Postovanje doktorice.
Pretprosluu mjesecnicu sam dobila 13.12 trajala je 4 dana, onda 12.1 i trajala je 5 dana.
Sad bi trebla sljedecu dobit 10.2 ali sam sinoc imala sex s deckom i tkom sexa je pukao kondom.
Da li je moguce da ostanem trudna?
Ili da za svaki slucaj uzemem Vikelu? Unaprijed hvala.
|
larisa123
|
06.02.2012. 17:40
koliko sati nakon početka menstruacije moram popiti 1. pilulu, ovo ce mi biti prvi mjesec pijenja...najcesce ju dobim oko ponoci,ili ponoci kad vec spavam..pa hoce li biti prekasno popiti ju drugi dan tek navecer? jer bi ih htjela piti navecer...npr da dobijem menstruaciju u noci sa cetvrtka na petak a ja popijem u petak navecer prvi pilulu..je li to prekasno? hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.02.2012. 22:55
Venessa 95 Ne znam da li je potrebno reći kad ste zbog nezaštićenog odnosa popili hitnu kontracepciju i ponovo se upustili u nezaštićene odnose ?!! Poremeti se ciklus jer od izazvane mjesečnice se računa dolazak sljedeće.
maria11 ne trebate ništa.
larisa 123 Unutar 24 sata.
|
Vanessa95
|
08.02.2012. 11:05
Da, ali mjesecnica mi je dosla kad i ocekivano ... nije ni uranila a ni kasnila? Ovo o predejakulatu me zanima ... kolke su sanse? I postoje li sanse da iako je mjesecnica dosla na vrijeme , da je ovulacija uranila ?
|
majaa22
|
08.02.2012. 17:45
Postovana, zadnja dva mjeseca ciklus mi se malo poremetio pa mi je ovaj mjesec dosla m 26. dan ciklusa,ali inace je 27-28 dana. ono sto me brine,sinoc sam imala sva odnosa, oba su bila s kondomom koji provjereno nije pukao. nakon cca 3 sata decko je poceo stavljati kondom na krivu stranu,ali ga nije u potpusnosti odrolao tj primjetio je odmah. nakon prvog odnosa je mokrio i obrisao (mozda cak i oprao) penis maramicama. na penisu nije bilo sperme,a nisam cak ni sigurna za predejakulat jer smo drugi odnos zapoceli netom nakom erekcije,nije bilo predigre. po racunici bio mi je definitivno plodni dan, 13. dan ciklusa no posto je do penetracije doslo s kondomom koji i drugi puta nije pukao plus ejakulacija vani moram li popiti hitnu kontracepciju. posto je jako skupa,neznam ima li uopce smisla s obzirom na sve napisano, zahvaljujem.
|
tisina12
|
09.02.2012. 11:00
25.1 mi je bila poslednja menstruacija. 7.2 sam imala odnos gde je pukao kondom i partner je ejakulirao u meni jer nismo na vreme primetili. Dobijam obicno na 30-33 dana ali mi u poslednje vreme nije redovna menstruacija. Ovo bi trebali biti plodni dani i zbog toga sam nakon manje od 6h od odnosa popila ecapelle pilulu. Da li je rizik od trudnoce prevelik i kada mogu najranije raditi betu hcg iz krvi. Hvala vam unapred.
Htela bih takodje da pitam kakav je rizik po zdravlje u slucaju uzimanja ecapelle pilule dva puta, tj u razmaku od mesec dana. Zabrinuta sam veoma jer je sestra upravo to uradila na svoju ruku bez konsultacija sa bilo kim a ona se ne preporucuje vise od dva puta u toku jedne godine. Hvala i u njeno ime.
|
maja15
|
09.02.2012. 11:50
Poštovana doktorice,
Noćas sam imala spolni odnos s partnerom i došlo je do puknuća kondoma,on je to osjetio i odmah smo prestali.Do ejakulacije nije došlo,no bojim se predejakulata.Zadnja mjesečnica mi je bila počela 25.1.Inače mi ciklus traje 26-27 dana.Smatrate li potrebnim popiti hitnu kontracepciju?
Unaprijed zahvaljujem!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.02.2012. 22:15
Vanessa 95 Da.
majaa 22 Ne treba.
tišina15 Vi pričekajte krvarenje , a što se tiče sestre sad neka joj to bude zadnje. Neće biti nekih štetnih posljedica.
maja15 Vrtite se oko plodnih dans , tako da popijte hitnu.
|
maja15
|
10.02.2012. 12:30
Poštovana,
žao mi je što vas gnjavim,ali moram vam bolje objasniti situaciju.
Imam velik problem i stvarno ne znam šta da učinim.Naime,4.2.sam nakon puknuća kondoma na savjet ginekologa popila escapelle pilulu.Jucer i danas sam primjetila crvenkasti iscjedak(poput menstruacijskog)(10 dana prije redovne menstruacije),predpostavljam da je posljedica popijene tablete.No problem je što sam ponovo (u noći sa 8. na 9.2) imala spolni odnos prilikom kojeg je opet došlo do puknuća kondoma,no nije bilo ejakulacije.Ipak se bojim predejakulata.Escapelle sam uzela 11. dan ciklusa,ovaj drugi odnos je bio u noći s 15. na 16. dan ciklusa.Ciklus mi obično traje 26-27 dana pa se bojim da bi nekako i ovaj drugi odnos mogao biti u vrijeme plodnih dana.Molim vas ,pomozite mi.Escapelle više ne smijem piti,je li tako?Užasno me strah trudnoće.Molim vas,odgovorite mi čim prije možete,užasno sam zabrinuta.Sama sebi sam obećala da se nikad više neću tako neodgovorno ponašati.Uistinu mi je potrebna vaša pomoć....Trebam li nakon ovog krvarenja opet očekivati pravu menstruaciju nakon 10 dana?Kad mogu početi piti kontracepcijske pilule?S prvim danom sljedećeg ciklusa ili već sad?
Puno vam hvala na odgovoru i na trudu koji ulažete u ovu stranicu!Ispričavam se na ovako dugom postu.
|
zabrinuta12345
|
11.02.2012. 11:40
ja se izvinjavam ako ponavljam pitanja ali relativno nova sam u ovome :/ dan nakon menstrualnog ciklusa imala sam odnos sa momkom prilikom koga je pukao kondom, popila sam i pilula za dan posle, nije bilo nekih nuspojava kao sto su povracanje, bol u stomaku,mucnina i sl. ali 2 dana posle toga pojavio se neki smedji iscjedak a 2 dana posle toga i krvarenje, mada ne odilno..mene interesuje da li je to normalna nuspojava ili treba da se zabrinem, hvala unaprijed
|