Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.05.2012. 02:35
Poštovana t.a samo krenite sa uzimanjem pilula od prvog dana.Ne trebate postkoitalnu zaštitu.
|
|
13.05.2012. 02:35
Poštovana, petrarka čemu test? Imali ste normalnu menstruaciju.
|
Ivanov
|
14.05.2012. 01:20
Postovanje! Molio bih vas za savjet?...Imao sam odnos s curom 2. dan ciklusa (menstruaciju je dobila dan prije) i ejakulirao sam u nju...mensrtualni ciklus joj je uglavnom uredan svako 32 dana (nekad s danom-dva zakasnjenja)...Ono što mene zanima je ima li potrebe da danas (dan nakon) popije pilule za dan poslije ili nema razloga za brigu i paniku???
|
|
14.05.2012. 16:30
Poštovani, ne treba postkoitalna kontracepcija.
|
aldy
|
14.05.2012. 17:55
Juce mi je bio zadnji dan menstruacije i navece sam imala nezasticen odnos sa deckom gdje je ejakulirao u mene.Poslije cina sam malo krvarila a i danas isto.Ciklus mi traje 21-22 dana zavisi kako gad,a dobijam redovno svaki mjesec.Da li postoji mogucnost da zatrudnim?? Molim vas odgovorite mi jer sam se zabrinula pravo...
|
Poly
|
15.05.2012. 00:05
Zadnje 3 menstruacije su mi bile 24.2., 22.3. i 23.4. Pila sam do prošle menstruacije (22.3.) Yaz i spletom okolnosti nisam stigla obnoviti recept. 19. 5. u jutarnjim satima su mi se dogodila 2 odnosa. Za vrijeme prvog je partner nosio kondom i ejakulirao "vani", ali nije obrisao ni oprao spolovilo. Za vrijeme drugog smo imali odnos nekoliko minuta bez kondoma. Pošto sam dobila recept za Yaz kupila sam ih i ljekarnica mi je preporučila da popijem 2+2 jer je moj ginekolog bio nedostupan. Jesam li dobro učinila i imam li razloga za brigu? Sad čekam menstruaciju da mogu opet početi piti Yaz.
|
|
15.05.2012. 00:10
Poštovana, ne postoji, neplodni su dani prema svim izračunima.
|
haemophilusinfluenze
|
15.05.2012. 00:10
Popila sam VIKELU nakon 24 sata od odnosa, da li je moguca trudnoca? Hvala
|
|
15.05.2012. 13:15
Nije.
|
BERI
|
15.05.2012. 13:15
Pijem yaz pilule vec godinu dana i nisam imala nikakvih problema.U martu sam radila i papa test i odlican je.U aprilu sam dobila ciklus,tacnije 15 aprila i bio je smedjkast i jako slab a 16 aprila sam pocela sa novom kutijom yaz-a,nisam povracala,niti pila druge antibiotike.Imala sam odnose 20 i 21 aprila i redovno pila pilule,.Sada mi je ciklus trebao nastupiti 14 maja ali nije..Da li postoji mogucnost od trudnoce?Unaprijed hvala
|
|
15.05.2012. 16:05
Ne postoji ako ste ih pravodobno uzimali. Uz navedene pilule menstruacija neki put bude jako, jako slaba ili skroz izostane. Ne brinite. Poštujte dalje dosadašnji režim uzimanja.
|
BERI
|
15.05.2012. 16:15
Hvala puno...Uzimala sam ih svaki dan,.znalo se samo nekada desiti da ne uzmem u isto vrijeme,nego zakasnim recimo 15,20min,pa i do pola sata ali to su rijetki slucajevi bili..Nadam se da to nema veze..
|
|
15.05.2012. 18:15
To nema veze. Djeluju.
|
Fika P.
|
15.05.2012. 22:40
Poštovani,
danas sam imao odnos sa djevojkom, sa zaštitom, međutim kondom je pukao - tačnije, samo dio je pukao (gornji i donji dio su se 'odvojili'). Donji dio je ostao unutra, a gornji van. Kada sam osjetio da ću svršiti, izvadio sam penis i primijetio ovu nezgodu. Čim sam primijetio za nezgodu s kondomom, izvadio sam dio kondoma iz djevojke, i obrisao ju. Željeli smo posjetiti ginekologa, ali se djevojka bojala, a i ja, da bi moglo biti suviše kasno, da ne kažem prekasno. Uglavnom, nisam svršio u kondom (kao ni u djevojku), nego van nje, ali pretpostavljam da je predsjemena tečnost iscurila unutra.
Zanima me, tj. želio bih Vas pitati da li je moguće da ostane trudna, iako joj je danas bio neplodan dan - treba dobiti 18.5.?
Unaprijed hvala na odgovoru!
|
|
16.05.2012. 23:25
Ne trbe zaštitu, dobit će menstruaciju na vrijeme.
|
Fika P.
|
17.05.2012. 09:40
Poštovani doktore,
hvala Vam mnogo na brzom odgovoru!
Naime, djevojka je dobila danas, dakle opet 17., kao i prošli mjesec (očekivala je da će dobiti 18.). Međutim, smeđi iscjedak joj se pojavio, tj. pojavljuje na ulošku, ali kad urinira, vidi krv, ono, kao i inače... Čitao sam ovaj forum na temu smeđek iscjedka, ali sam htio lično da Vas pitam, da li je taj smeđi iscjedak, u ovom slučaju, moguć zbog toga što je ipak ovo prva menstruacija nakon prvog seksualnog odnosa?
Unaprijed hvala na odgovoru!
|
|
17.05.2012. 11:35
Poštovani, to je normalno, ne brinite.
|
zabrinutiZG
|
18.05.2012. 09:55
Postovani niste razumijelo moje pitanje
Djevojka je uzela hitnu kontracepciju cilest i nakon 6 dana nastupilo je izazvano krvarenje jace i obilnije no kod obicne menstruacije
Moje pitanje je : jeli to krvarenje izazvano konzumacijom hitne kontracepcije siguran znak da nije i da ne moze doci do oplodnje tj trudnoce??
|
|
18.05.2012. 21:35
Poštovani to je svakako siguran znak da nije došlo do trudnoće.
|
Fika P.
|
19.05.2012. 10:20
Doktore,
molim vas pomozite nam. Znate kada sam Vam pisao da je dobila, i da je sve ok itd. Međutim, kaže da joj se menstruacija 'povlači', tj. da vidi manje krvi na toalet papiru itd. (od prije otprilike 4 sata). Zbunjuju me mnogi forumi koji kazu da je mogućnost trudnoće velika, ali to se stvarno ali stvarno ni pod razno ne bi smjelo dogoditi... nadam se da ovaj put to nije slučaj...
Šta ako mensturacija bude trajala 4 dana?..
|