Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Haris11

26.05.2012. 15:25

Dobar dan: Sa curom sam imao odnos bez zastite 24.5.2012. koliko znam nisam u nju svrsio ali smo se uspanici obadvoje i sutra smo otisli da kupimo tabletu day after ellaone. Popila ih je uroku od 24 do 26 sati. Jedna tableta dodje. Ima ona malo muke i stmak je boli nekad vise nekad manje. Vase strucno misljenje da li ce biti sve uredu ili trebamo jos pretraga uraditi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2012. 21:25

Sve je u redu. Dobro ste postupili. Djevojka neće ostati trudna.

Arabell

27.05.2012. 13:10

Postovani, danas, tj.dana 26.6. Sam imala odnos sa momkom gdje je on ejakulirao u mene.. Nismo koristili nikakvu zastitu i ne pijem nikakve antibaby pilule. A nisam u mogucnosti da kupim pilulu dan poslije, jer je potreban recept, a moj ginekolog je trenutno na odmoru, a i vikend je... Da li postoji neki drugi nacin, da popijem nesto drugo, sto mogu dobiti bez recepta, kako bih sprijecila eventualnu trudnocu. Molila bih hitan odgovor.. Unaprijed hvala.

27.05.2012. 16:00

Ne postoji. Javite se na ginekološki odjel u bolnici, napisat će vam postkoitalnu zaštitu.

zdravi

28.05.2012. 11:45

Poštovani,

ukoliko smo imali odnos bez zaštite i djevojka popila tabletu, da li smijemo nakon uzimanja tablete imati odnos bez zaštite??

s potovanjem,

28.05.2012. 22:05

Smijete kroz dan a najviše dva dana.

stibyy

28.05.2012. 22:05

poštovani...
imala sam odnos sa dečkom 27.5.i puko nam je kondom taman na kraju, te sam danas otišla kod ginekologa po recept za pilule, te mi je propisao cilest 2 puta po 4 tablete.... je li to ispravno, jer sad vidim da se piju po tri tablete... inače, zadnja mi je menstruacija bila 11.5... da li ima šansi da ipak ostanem trudna?? :SSS

Nataša Šemnički, dr. med.

29.05.2012. 18:40

Poštovana,

Odnos ste imali 14.dan menstrualnog ciklusa kada u najvećem postotku,sa mogućim odstupanjem +/- 2 dana, dolazi do ovulacije.
Iz tog razloga Vam je ginekolog preporučio veču dozu Cilest tbl. od uobičajene kako bi sveo na minimum mogućnost trudnoće.
Obzirom da ste se ginekologu zbog hitne kontracepcije javili odmah po ne zaštićenom odnosu vijerojatnost trudnoče je vrlo vrlo mala.
Napravili ste sve što je trebalo. Daljnja napetost i opterečivanje nadolazećom menstruacijom ju može samo odgoditi.
Zato ako želite to izbjeći možete učiniti beta HCG iz krvi u vrijeme očekivane menstruacije i spriječiti daljnju neizvjesnost.

Sp dr. Nataša Šemnički

zbunjena5

30.05.2012. 21:15

Postovana,
ZadnjI dan zadnje mjesecnice mi je bio 13.4.
24.4. sam imala odnos i decko je svrsio u mene. Dva dana nakon, 26. 4. Sam popila pilulu ellaone. Nekoliko dana nakon sam dobila smeđi iscjedak koji je trajao nekoliko dana uz pratnju malo krvi. Moram napomenuti da sam taj mj. popila jos jednu ellaone, otprilike dva-tri tjedna prije ove. Jos uvijek nisam dobila mjesecnicu, a zadnjih tjedan dana ocjecam laganu bol u grudima. Da li je moguce da sam trudna i sto je znacilo ono krvarenje?

Unaprijed hvala

mermem

31.05.2012. 17:55

Postovani,

Procitao sam sve sa ovog foruma vezano za ovu temu i sve clanke, i sa jos par drugih foruma ali moram da pitam. Imao sam odnos sa djevojkom 11-ti dan ciklusa, inace ciklus joj traje 24-26 dana. Kondom je pukao, popila je Vikelu nakon 3 sata, i od toga je proslo vec 8 dana, malo je bila mucnina, malo ju je stomak bolio, ali nije krvarila nista, i sad se to polako smirilo. Ona panicari, place, strah je da tableta nije djelovala posto nije bilo krvarenja, a sljedeci ciklus treba da pocne za 7-8 dana. Ona ima da psihicki pukne ako bude jos morala cekati ovako 8 dana. Znaci li to krvarenje nesto ili ne, dali je tableta djelovala. Hvala puno.

01.06.2012. 01:30

Poštovana zbunjena5 ,

obzirom da ste Ellaone popili ,račanujući prema danima, nakon ovulacije nažalost njihov učinak se umanjuje, čak nije niti znanstveno dokazan.
Puni učinak se ostvaruje kada ih popijete barem 2 dana prije ovulacije.
Ako menstruacija kasni svakako učinite krvni test na trudnoću kako bih ste bili potpuno sigurni.

S.P. Dr. Nataša Šemnički

01.06.2012. 01:30

Poštovani mermem,

velika je sigurnost da je Vikela odradila posao. Nije nužno krvarenje po uzimynju tablete pa se dijevojka mora strpiti do predviđene menstruacije.

S.P. DR Nataša Šemnički

zabrinuta mala1

01.06.2012. 16:00

Poštovana doktorice!
Imam par pitanja, možda nisu baš pametna ali sam zabrinuta pa bi svakako molila odgovor. Jučer ujutro sam imala nezaštićen odnos sa dečkom, odnosno on nije penetrirao do kraja nego do pola pošto sam još djevica i odlučili smo odgoditi odnos. Kasnije je ejakuirao ali ne u blizini mene. Ako sam dobro izračunala ne bi mi trebali biti plodni dani, ali sam svejedno jako zabrinuta pa vas molim da mi kažete da li bi trebala popiti pilulu za dan poslije ili neku od pilula koje se mogu dobiti bez recepta!
unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

01.06.2012. 21:20

Poštovana,

obzirom na strah koji osjećate svakako popijte tabletu za hitno kontracepciju i nemojte u buduće eksperimentirati sa ne zaštićenim odnosima.
Poštedite se ovih nepotrebnih trenutaka i porazgovarajte s ginekologom o trajnoj zaštiti.

S.P.

zabrinuta mala1

01.06.2012. 22:10

Zahvaljujem na brzom odgovoru!
Postoji li neka koja se može dobiti bez recepta? Razmišljam o tome, i nekako imam osjećaj da se nepotrebno brinem jer i sam dečko misli da nema šanse da se išta dogodilo. Nadam se da ne pretjerujem.

nale

01.06.2012. 23:50

Poštovana doktorice.
Prije točno 1h sam imala odnos s dečkom i pukao je kondom. Inače, uvijek se čuvamo, ali baš nas loša sreća prati. sad
Prošle godine oko Božića nam se dogodilo isto to i popila sam ellaone i sve je bilo uredu iako smo i tada imali odnos odmah dan poslije završetka moje mjesečnice (nema opasnosti od plodnih dana), ali opet za svaki slučaj.
...
E sada...Ciklus mi traje 30,31 dan.
Zadnju sam mjesečnicu dobila 27.5. i trajala mi je do jučer, što znači 5 dana.
Danas sam imala onaj smeđkasti iscjedak koji imam općenito na kraju i sad navečer smo imali odnose.
Da li ima potrebe za kontracepcijskom pilulom?
Ako ima, molila bih Vas da mi napišete od pilula lyndinette koliku dozu moram popiti, trenutno sam njih nabavila.
ZAHVALJUJEM i nadam se brzom odgovoru da mogu brzo i reagirati.

Jelnik

02.06.2012. 02:05

Pozdrav! 17 sati posle rizicnog odnosa u plodnim danima popila sam NorLevo tabletu. Kolike su mi sanse da ne dodje do trudnoce. Hvala

02.06.2012. 11:45

Hitna kontracepcija popijena unutar 24h štiti Vas preko 90% od neželjene trudnoće.

L.P.

nale

02.06.2012. 18:15

Molim Vas mogu li ja dobiti odgovor na pitanje? Jaaaaako mi je hitno i vrijeme mi ističe sad
Hvala

NeKoJa

02.06.2012. 18:15

Na 6 maj imav odnos so mojot decko, koristevme kondom no toj pukna. Mene mi bese zavrsena menstruacijata. Na 13 maj ispiv apce norlevo i potoa ne se sluci nikakva komplikacija. Slednata menstruacija mi dojde posle 30 dena na 24maj. Povtorno imav odnos so mojot decko na 28maj. Togas mi bese 5den od menstruacijata no nemav nekoe obilno krvarenje i resiv da imame povtorno odnos. Povtorno pukna kondomot i mislam deka ne svrsi celosno vnatre tuku malku i nadvor. Posle 2 casa ispiv povtorno tableta norlevo i posle 3 dena se pojavi krvarenje sto lici na menstruacija no nemam nikakvi simptomi za menstruacija. Jas mislam deka ne sum trudna, no bi sakala da mi kazete kolku bi traelo ova krvarenje? Dali treba da piem nekoj lekrarstva ? Dali za vakvo krvarenje se lezi vo bolnica? I dali posle ova krvarenje da ocekuvam ovoj mesec menstruacija ? A krvarenjto mi trae 2 dena.. Ako moze sto pobrzo da mi odgovorite zosto mnogu se plasam.. Mnogu vi blagodaram odnapred