Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

katjes

12.06.2012. 16:50

Moj decko i ja imali smo odnose prosli mjesec i puknuo je kondom i jedan dio ostao je u meni ,ali drugi dan je izisao vec , naime bili su neplodni dani ali ipak sam popila pilulu za dan poslije i pojavilo mi se krvarenje 6 dana nakon uzimanja ( sto pise da bi i trebalo ) ..sad mi kasni menstruacija a nemam nikakve znakove trudnoce, da li je moguce da sam trudna ili mozda kasni zbog previse hormona unesenih s pilulom i zbog stresa?

Hvala unaprijed !

Nataša Šemnički, dr. med.

13.06.2012. 10:35

katjes ,

ako menstruacija kasni više od 7 dana učinite test n trudnoću.

L.P.

kostarika

13.06.2012. 13:25

Poštovana,

Posljednji menstrualni ciklus je bio 4.6., odnos sam imala 8.6. i zbog zabrinutosti o nezeljenoj trudnoci, popila sam pilulu Vikela, tacnije 12 sati poslije. Citam po forumima o nus pojama, tipa krvarenje nekoliko dana poslije i sl. Meni je proslo vec 5 dana od kako sam popila tabletu, i nema krvarenja, osim osjecaja blagog pritiska u donjem dijelu trbuha i manjih bolova u jajnicima...Da li imam razloga za zabrinutost? Ili ne mora bas svaka zena imati krvarenje nakon popijene tablete...Unaprijed zahvalna!

katjes

14.06.2012. 01:45

Da li se krvarenje poslije pilule racuna kao menstruacija i da li se od tog krvarenja racuna slijedeca mestrucija?, jer sam procitala na ovom forumu da je tako

14.06.2012. 15:50

katjes ,

ako ste krvarili nakon uzimanja tablete možete to računati kao početak ciklusa.
Ali je također moguće da prokrvarite i u vrijeme očekivane menstruacije.

L.P.

Bojazna Lola

14.06.2012. 15:50

imala sam rizican odnos sa partnerom 16.05. nakon cega sam popila tbl za dan poslije 'Vikela' (12 sati nakon). opet smo imali odnos 20.05. a menstruaciju izazvanu hitnom kontracepcijom sam dobila 22.05.prvih par dana je bila obilna a ostala dva slabo.inace redovna menstruacija mi je trebala biti u tom periodu,mozda dva dana poslije.
Prethodna menstruacija 23-28.04.

uglavnom,cijelu proslu sedmicu osjecam tupu bol u donjem dijelu trbuha,cudan osjecaj u ustima,muka,uradim test i negativan je (16dana od posljednjeg odnosa,10dana od prestanka krvarenja).medjutim sada su mi bradavice osjetljive i bolne,osjecaj je ostao isti,ja napuhana a od silnog straha razmisljam da test nisam dobro uradila.

ne bih voljela da ostanem trudna,jer nemam primanja a i kratko sam sa deckom.

strah me je uraditi novi test,jer se ishoda bojim.

da li sam si sve to omislila ili mi je pilula poremetila sve?

Hvala na odgovoru i pozdrav. Sanja

16.06.2012. 14:00

Bojazna Lola ,

tableta za dan poslije uz jaki stres je mogla utjecati na hormonski dizbalans kojeg sad osjećate.
Ako niste sigurni u vjerodostojnost testa učinite krvi test na trudnoću.

L.P.

twittii

16.06.2012. 14:00

bok. moj partner i ja smo jucer imali odnos u moru, i on nie siguran da je na vrijeme izvadio ga, i posle tog odnosa nakon uru vremena sam popila tabletu escapelle..ii za jedno uru i pol mi se pojavilo malo krvarenje ii dok sam mokrila samo malo.. eli to sad sve u redu.. netribam brinuti mozda za nista.. molim vas javiti mi hitnoo..

zabrinutiZG

17.06.2012. 03:05

Znaci djevojka je prestala pit tablete za kontraceociju prije nekih mjesec dana i prije sat vremena smo imali spolni odnos
Odnos je bio zasticen, kondomom, i kad sam ejakulirao vidio sam da kondom nije puknuo i da je sperma bila skroz unutra tj pri kraju, gdje se kondom namata, nije bilo ni kapi
Umirite me i recite mi da je sve ok i da je oplodnja nemoguca
Hvala unaorijed, pozdrav

17.06.2012. 14:35

twittii ,
popili ste na vrijeme tabletu i ne treba te brinuti.

L.P.

17.06.2012. 14:35

zabrinutiZG ,

ako ste koristili kondom od početka do kraja odnosa sve je apsolutno uredu.

L.P.

katjes

23.06.2012. 02:45

uradila sam test i negativan je happy , nadam se da je sad sve u redu big-smile

jaaa

23.06.2012. 21:45

Dobar dan, pomoć hitno...noćas sam imala spolni odnos i dečko je svršio u mene...zadnja menstruacija mi je bila 25.5. imam li razloga za zabrinutost? mogu li popiti duphaston za dan poslije jer jedino te imam doma? hvala na odgovoru

aaaa1111

24.06.2012. 15:30

Poštovana,

djevojka i ja smo imali spolni odnos, ali je kondom pukao te smo to saznali tek nakon zavrsetka spolnog odnosa. To se dogodilo 13. dana ciklusa, dva dana prije ovulacije, redovite menstruacije, a ciklus traje 28-30 dana. Tableta Ellaone je uzeta sat vremena nakon odnosa. Kakve su šanse za trudnoću te da li je potrebno uciniti neke dodatne mjere? Unaprijed zahvaljujem

igi66

24.06.2012. 18:00

Menstruaciju sam imala 31.05.2012 godine, 14.06 sam imala nezasticen odnos, odnossno pukao je kondom i partner je zavrsio unutra 10h ujutro. Tabletu sam popila u 12h, odnosano nakon dva sata. Nakon popijen tablete imala sam bolove u predelu karlice, mucninu i glavobolju. Danas je deseti dan od kako sam popila tabletu, nemam nikakvu naznaku da cu da prokrvarim. Interesuje me da li nakon uzimanja tablete mora doci do krvarenja. U aprilu sam vec koristila tabletu i prokrvarila sam 7 dan po uzimanju tablete. Redovnu menstruaciju treba da dobijem 28.06. Molim Vas da li je neophodno da uradim test ili da cekam redovnu menstruaciju? Da li sam u drugom stanju i da li da posetim svog lekara?
Hvala,

ednic

24.06.2012. 19:45

da li je moguce zatrudnjeti u vodi obzirom da muskarac nije svrsio,i da je penis samo malim dijelom bio u vagini.(bez zastite).Ako se uzme u obzir predejakulat.
Unaprijed hvala

aaaa1111

25.06.2012. 20:25

Poštovana,

takoder me zanima da li je tableta Ellaone djelotvorna i nakon ovulacije? molio bi da što prije odgovorite na ovo i prethodno pitanje ako nije problem. Unaprijed zahvaljujem

26.06.2012. 12:40

jaaa ,

ako vam je ciklus redovit 28-30 d netreba te strahovati.
Duphaston nije hitna kontracepcija.

L.p.

26.06.2012. 15:05

aaaa1111 ,

prema navedenom ciklusu tableta je uzeta najvjerojatnije prije ovulacije.
Do sada nije dokazan njezin učinak nakon ovulacije.
Nastavite se štititi kondomo jer ne čini zaštitu slijedećim odnosima.

L.p.

26.06.2012. 15:05

igi66 ,

nakon hitne kontracepcije može i ne mora doći do preoranjenog krvarenja.
Obzirom da menstruacija može i kasniti test učinite do 7 dana od kašnjenja mentruacije.
Ako je negativan javite se ginekologu na pregled.

L.p.