Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Qlair i antidepresivi


Autor Poruka

Nala11

20.06.2011. 14:10

Poštovana,
Zbog obilnih menstruacijskih krvarenja i anemičnosti ginekolog mi je preporučao korištenje Qlaire kontracepcijskih tableta. Mjesečni ciklusi su mi uredni 28/5, ali za vrijeme menstruacije (oduvijek, ali posebno zadnjih godinu dana) krvarenja su obilna i puna ugrušaka (čak i veličine šake). Obavila sam ginekološke pretrage i svi nalazi su uredni (uzv, papa).
Ovaj mjesec namjeravala sam početi sa korištenjem Qlaire, ali 15 dana prije redovne menstruacije počela su mi manja smeđa krvarenja (dovoljan je jedan dnevni uložak) i to traje već 10 dana. Moje prvo pitanje je kada, s obzirom na ova nenadano krvarenje, mogu početi sa korištenjem Qlaire? Lagano krvarenje je još uvijek prisutno.
Nadalje, preporuku za Qlaire dobila sam prije 3 mjeseca, no odgađala sam korištenje jer unazad 2 godine pijem antidepresiv Deprozel, pa nisam sigurna da li je pametno piti i jedno i drugo istovremeno. Od svog ginekologa nisam dobila konkretan odgovor, više nekako nedefiniran...da ova dva lijeka nemaju utjecaja jedno na drugo. U uputama Qlaire se preporuča ne koristiti Qlaire i pripravke od Gospine trave, a obzirom da je i to je neka vrsta sredstva za smirenje, brine me istovremeno korištenje Qlaire i AD-a.
Također, molim vaše općenito mišljenje, ako se sa Qlaire kontracepcijom gotovo gube mjesečna krvarenja nije li to štetno za organizam obzirom da su krvarenja prirodna i normalana tjelesna pojava?

Natalija Beljo, dr. med.

20.06.2011. 17:00

AD znaju djelovati na ciklus tako da ga nema , pa bi savjetovala da se dogovorite sa svojim psihijatrom sa strane ad. Kad pijete Qlairu neije da nemate krvasrenje , ono je samo slabije. Vaš ginekolog je bio u pravu neće se pobijati djelovanja , ali kako sam napisala i u početku ad djeluju na ciklus pa da ne bi stvarno izgubili krvarenje.

Nala11

21.06.2011. 12:05

Zahvaljujem na brzom odgovoru. Obzirom na preporuku, a zbog obilnih krvarenja ipak ću počet sa uzimanjem Qlaira tableta. Zanima me kada da ih počnem uzimati obzirom da sam ovaj mjesec počela lagano krvariti 10-tak dana prije očekivanog termina. Lagano krvarenje još uvijek traje (dovoljan mi je jedan mail dnevni uložak na dan) i još uvijek traje, a menstruaciju sam trebala dobiti tek oko 24. u mjesecu. Napominjem da do sada nisam imala ovakva lagana krvarenja prije redovne menstruacije.

Natalija Beljo, dr. med.

22.06.2011. 00:20

Reakcija na AD, tako da možete početi piti od danas , ali ako imate odnos koristite dodatnu zaštitu ovaj ciklus.

Nala11

12.07.2011. 11:00

Poštovana,
obraćam vam se ponovno jer moje lagano krvarenje (spotting?) još uvijek traje, dakle već punih mjesec dana. Ukratko, 25.05. imala sam zadnju obilnu menstruaciju. 10.06. počelo je nekakvo lagano krvarenje - spotting, a 23.06., kada sam trebala dobiti redovnu menstruaciju, počela sam uzimati Qlaire pilule - zbog reguliranja obilnih menstruacija. Od 10.06. do danas lagano krvarenje nije prestalo, svakodnevno se pojavljuje nekoliko smećkastih kapi. Zadnji spolni odnos imala sam prije 25.05. odnosno prije zadnje normalne menstruacije. Moj ginekolog me jučer uputio na vađenje krvi zbog sumnje na trudnoću, što sam jutros obavila i trenutno čekam nalaze. Mislim da trudnoća (obzirom da nisam imala spolne odnose od prije zadnje menstruacije) nije moguća, molim vaše mišljenje o čemu bi mogla biti riječ?

Natalija Beljo, dr. med.

13.07.2011. 15:50

Kao što sam i napisala AD se podudara s Qlairom pa je upitno njeno djelovanje.