Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trebam li prestati piti Logest?!


Autor Poruka

hugolina

18.06.2011. 21:50

Na temelju laboratorijskih nalaza i zato što nisam radila stanku s uzimanjem pilula 3 godine, dr. interne medicine mi je na sistematskom pregledu rekao da bi trebala napraviti stanku s pilulama i da trebam otići na pregled hematologa te da trebam učiniti veliki koagulogram (navedeni dr. mi je ujedno rekao da nije zagovornik pilule).
Nalaz KKS je bio sa sljedećim rezultatima:
povišeni: Limfociti (58 %), Trombociti (450 x10e9/L), UIBC (77.2 umol/L) i TIBC (85.2 umol/L)
sniženi: Neutrofilni gran. (29 %), MCV (81,1 fL), MCH (26,9 pg) i MPV (5,3 fL)
U ostalim pretragama KKS su rezultati u granicma ref. intervala.
Jetrene probe sam radila prije pola godine kad sam išla na redovni gin. pregled: bilirubin 19.0, alkalna fosfataza 37 (L=snižena) AST 24, ALT 18 i GGT 16 --> ginekolog rekao da je nalaz odličan i nastavila sam piti Logest.
Zbog pilula nemam nikakvih popratnih simptoma (glavobolje, bolovi u prsima ili nogama...), pa molim Vaše cijenjeno mišljene u vezi stanke s pilulama i predloženih pregleda hematologa i koagulograma?
Dodatno pitanje, da li je istina da ove nepravilnosti u KKS znače da imam AIDS? (također rečeno od strane dr. interne medicine sa sistematskog)
Da napomenem, otišla sam s istim nalazima KKS i kod svog doktora opće prakse. Nije se očitovao. Rekao da je sve dileme riješim sa svojim ginekologom. Za taj pregled sam se naručila, ali obzirom da ne spavam zbog svega što mi je rečeno jer sam u strahu da su mi odbrojani dani života, molim Vas za mišljenje.
Unaprijed Vam puno, puno hvala na danim odgovorima.

Natalija Beljo, dr. med.

19.06.2011. 17:00

Neću komentirati izjavu da imate AIDS na osnovu ovih nalaza -suludo. Jetreni su nalazi uredni , jedino napravite mali koagulogram jer ako je on u redu nemate razloga prestati piti Logest. U njemu će se vidjeti da li imate rizik za "pojačano zgrušavanje" krvi.