Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

pitalica121

24.04.2015. 11:40

Poštovani,
Izvinite ako sam Vam dosadna, ja sam lijek popila prije 5 dana, da li se ovih 'par dana' dodatne zaštite računa od dana otkako sam popila?
Ne znam da li se par dana odnosi na 3-4 dana.
Hvala Vam

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.04.2015. 21:55

Samo tijekom uzimanja treba dodatna zaštita i koji dan iza toga. Dalje ne.

_pz

26.06.2015. 12:20

Pozdrav! Uzimam yasmin,ali iskljucivo zbog problema s aknama. Pomijesala sam dane(ne znam ni ja kako) te samm zbog toga odlucila preskociti tj ne uzeti zadnje dvije pilule. Kada da uzmem novu kutiju tableta? Osmi dan od dana pauze ili prvi dan menstruacije?

27.06.2015. 00:35

Od prvog dana menstruacije.

Olja*

30.07.2015. 22:25

Postovani,zelim pitati,pila sam yasmin 3 mjeseca, pa sam napravio pauzu od 3 mjeseca i ovaj mjesec opet sam pocelaPijem redovno tablete svake noći, ali sam pio pretposljednji sa zaostatkom od oko 13 sati,a imala sam nezastiteni odnos .recite mi dali ima mogucnost biti trudna, s obzirom da je ovaj tjedan pauza tjedan inemam klasični ciklus, samo smeđe-crveni iscjedak,koi traje vec 7 dana.Hvala puno

31.07.2015. 18:05

Šansa je minimalna.

karla66

24.08.2015. 16:55

Nisam nigdje naišla na dovoljno slično pitanje i odgovor koij tražim, pa Vam pišem ovdje. Dakle, ovaj mjesec počela sam uzimati Yasmin pilule po prvi puta (prve kontracepcijske pilule koje pijem). Prvu tabletu popila sam 6. dan ciklusa jer nisam bila u mogućnosti početi ranije. Nezaštićeni spolni odnos imala sam tek 20 dana nakon početka uzimanja pilula. Danas je drugi dan pauze, no mjesečnica još nije nastupila, niti PMS nije bio izražen kao što inače je, ali su mi dojke bile napete i osjetila sam blažu bol u donjem djelu trbuha. Moje pitanje je, je li moguće da sam, unatoč redovitom uzimanju Yasmin pilula (najveće zakašnjenje je bilo cca 3 sata) ostala trudna budući da mi je ovo prvo pakiranje i da sam počela s uzimanjem tek 6. dan ciklusa? Unaprijed hvala na odgovoru, lp.

24.08.2015. 22:05

Neće doći do trudnoće.

ivana992

11.09.2015. 10:00

Poštovani,

uzimam Yasmin tablete vec 13 mjeseci. Zanima me da li bi uzimanje beta glukana smaanjilo djelotvornost yasmin tableta?

11.09.2015. 17:00

Beta glukan ne umanjuje učinak pilula.

Lady123

15.10.2015. 13:30

Postovanje

Prvi mjesec pijem Yasmin (zapocela s prvim danom men.) nemam nikakvih nuspojava sve je ok. Pijem ih iskljucivo radi kontracepcije.Sve sam do sad pila redovno u 21:00 ali 16. pilulu sam zaboravila popiti i sjetila sam se drugi dan ujutro i popila je s 10 h kasnjenja. Zanima me da li se smanjila ucinkovitost pilula s tim da imam redovno odnose .Citala sam upustva ali mi opet nije jasno pa pitam sta mi savjetujete da popijem do kraja (ostalo mi je jos 5 pilula ) i napravim pauzu 7 dana ili da odmah nastavim s novim pakovanjem? U slucaju pauze da li sam i dalje zasticena od trudnoce ili treba koristiti dodatnu zastitu ? Hvala puno

15.10.2015. 16:40

Nije umanjena. U okviru dozvoljenog ste ju uzeli. Nastavite dalje s uzimanjem te potom pauza od 7 dana.

copy456

14.03.2016. 00:15

Postovani, zanima me da li se smije koristiti maticna mlijec i kontracepcijske pilule. Koristim yasmin 3 mjeseca i posto imam jako los imunitet dobila sam med s maticnom mlijeci, cvjetnom peludi i propolisom pa me zanima smije li ga koristit. Unaprijed hvala na odgovoru.

14.03.2016. 22:10

Smiju.

Dilemma

29.03.2016. 14:45

Poštovani,
već nekoliko meseci pijem yasmin, i danas mi je psihijatar prepisao flunirin. Zanima me utiče li ovaj lek na dejstvo yasmina, i ako utiče, koliko dana posle poslednjeg odnosa da počnem sa terapijom.
Unapred hvala.

29.03.2016. 22:25

Ne umanjuje učinak.

japanska ruza

12.04.2016. 20:10

Postovani, danas mi je drugi dan ciklusa i pocela sam piti tablete yasmin. Da li sam zasticena na taj nacin ovaj mjesec? Unaprijed hvala

12.04.2016. 22:15

Jeste ali ipak sedam idućih dana dodatna zaštita.

pitalica121

28.04.2016. 12:30

Poštovani,

Zbog malo duže prehlade i kašlja, doktor mi je prepisao tablete: Avadil (10 mg) i Ciprozad (500mg) tokom 5 dana.
Danas trebam da počnem terapiju, pa me zanima da li ove tablete umanjuju dejstvo kontracepcije ?
Trenutno sam u 7-dnevnoj pauzi, a novo pakovanje Jasmina krećem piti u nedelju navečer.

Hvala unaprijed

Doris.S

28.04.2016. 12:40

Postovani,

Pijem Yasmin vec treci mjesec, ostalo mi je jos 10 tableta za popiti, ali ja bih sad prestala, jer ne mogu vise da funkcioniram mnogo mi je muka, a imam ispite pa me ometa puno. Necu vise ni koristiti kontracepciju, to sam odlucila. Da li je moguce prekinuti tako? I da li decko i ja trebamo povijesti racuna u tom slucaju oko trudnoce?

Hvala puno!