Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz i PAUZA

Autor Poruka

kikky9

30.03.2020. 17:20

Pozdrav. Inače tabletu pijem u jutarnjem terminu oko 8-9, a dogodilo mi se Da sam na 11.-i dan imala odnos ujutro i Yaz pilulu popila u 14 sati. (Dakle sa nekih 6-7 sati zAkasnjenja).
Jesam li zaštićena?

kikky9

30.03.2020. 17:20

Uz to trenutno pijem antibiotike BELOXIM 500mg, nisam koristila dodatnu zaštitu, jesam trebala?

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2020. 20:55

Poštovana, niti Beloxim, niti kašnjenje u uzimanju tablete (budući da je manje od 12 sati) neće umanjiti djelovanje kontraceptiva.

kikky9

30.03.2020. 21:35

Hvala na odgovoru!
Je Li zaštita sigurna unatoč tome sto sam bas to jutro imala odnos s partnerom? Pa tabletu popila sa 6 sati zakašnjenja.

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2020. 08:20

Nema razloga za brigu. Zaštićeni ste.

kikky9

31.03.2020. 15:30

Bas sam danas imala poprilično mekanu stolicu. (Doduse, nekih 4 sata nakon popijene jutrošnje tablete).
Je li sad, s obzirom na situaciju jučer od kašnjenja (odnosom jučerašnjim ujutro s partnerom) i Beloxim koji još uzimam potencijalno moguće da je nešto slabije zaštićeno?
Zahvaljujem na prethodno napisanim odgovorom.
Sto se tiče ove Vrlo mekane stolice, nastavno na sve od jučer (odnos ujutro) pa tabletu koju sam popila 6 sati kasnije i onda još Beloxim, ima li šanse za trudnoću zbog jučerašnjeg odnosa?
Znam da ste već objašnjavali da je proljev vise vodenastih stolica (u ovom slučaju je bila jedna) ali me zanima je li to moguće s obzirom na ovo već sve prethodno napisano!

Unaprijed hvala i nadam se da ste dobro (s obzirom na situaciju).
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2020. 16:35

Ništa od toga neće umanjiti zaštiti. Niti kašnjenje s tabletom, niti Beloxim, niti mekana stolica, niti kombinacija svega toga.

kikky9

12.04.2020. 18:05

Pozdrav i svako dobro za Uskrs.
Danas ujutro sam popila zadnju 24.-u aktivnu Yaz tabletu oko 8:40 ujutro (nedjelja). Dan prije (subota) tabletu sam popila oko 8 ujutro.
Danas mi se dogodio jedan jaki proljev oko 11:40. Tri sata nakon popijene tablete.
U medjuvremenu sam se nakratko uspjela čuti s ginekologom i savjet je da popijem tabletu iz rezervnog blistera tako da sam to učinila oko 16 sati popodne (nedjelja), za slučaj da se tableta zbog jednog proljeva nije apsorbirala. Jesam li sad zaštićena normalno u odnosu iako sutra idem na pauzu? Treba li prezervativ ako bas danas (nedjelja), na isti dan kad mi se dogodilo to s proljevom, budem navečer imala odnos s partnerom?

Lp

Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2020. 20:30

Sretan Uskrs i Vama. Zaštićeni bi bili čak i da ste propustili zadnju tabletu iz blistera. Nema potrebe za dodatnom zaštitom. Napravite uobičajenu pauzu (placebo tablete) i nastavite s redovitim uzimanjem.

kikky9

12.04.2020. 23:50

Poštovani Doktore, hvala na odgovoru.
Imala sam ovu večer odnos s deckom, e sad pitanje: smijem li skratiti pauzu na tri dana? Tj placebo tablete?
Da budem ponedjeljak, utorak i srijedu na toj pauzi a od četvrtak počnem novi blister?
Je li to u redu? I ovi su odnosi od večeras najnormalnije zaštićeni?

Lp.
Hvala sto postojite! I kao Čovjek i kao Liječnik.

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2020. 11:00

Slobodno skratite pauzu na tri dana. Odnosi su zaštićeni, a i zaštita će se nastaviti bez obzira na kraćenje pauze. Potrebno je samo redovito uzimati tablete.

kikky9

13.04.2020. 11:00

Htjela sam samo nadodati da nisam imala dodatnu zaštitu (prezervativ) sinoć s partnerom. Jesam li trebala?

kikky9

13.04.2020. 11:40

Ma pitam jesu li sinoćnji odnosi zaštićeni (iako nismo koristili prezervativ) s obzirom na prethodnu situaciju opisanu, a od danas sam na pauzi tri dana.

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2020. 14:20

Zaštićeni ste u potpunosti. Nije bila potrebna nikakva dodatna zaštita (kondom ili sl.)

kikky9

21.04.2020. 12:20

Pozdrav, ponovno ja uglavnom s istim pitanjem.
AIi mi je to totalna enigma, a vidim i mnogim ženama ovdje.
Jutros sam popila aktivnu Yaz tabletu oko 7:30 ujutro a oko 11 sati imala mekšu stolicu. Ovo mi je još prvi red blistera novog.
Bune me te mekše stolice, i treba li dodatno popiti nešto ili je zaštita potpuna? Ne bih se bzvz trovala dodatnim tabletama ako je sve ok sa zaštitom?
Proljev bi bio vise mekanih stolica u nekom kraćem periodu?
Ma uvijek imam paniku je li se ta tableta apsorbirala.
Nisam ništa dodatno popila. Jesam Li trebala i jesam li u narednim danima zaštićena potpuno? Ne treba dodatna zaštita?

Ivo Balenović, dr. med.

21.04.2020. 15:00

Zaštita nije umanjena i nema potrebe za dodatnom tabletom. Tableta se apsorbirala u potpunosti.

kikky9

08.05.2020. 16:40

Pozdrav i nadam se da ste u ovom vremenu, svima nam ludom, dobro!
Znam da sam ovo pitala Mali milijun puta, ali ponovit ću jer imam fobiju laganu od tog. Prošli ciklus Yaz tableta sam kratila pauzu na 3 dana ako se sjećate; sada opet idem na pauzu a bila bih normalno na 4 dana. Jesam li normalno zaštićena sva 4 Dana Pauze i kompletan idući ciklus??

Lp i hvalaaa!!

Ivo Balenović, dr. med.

09.05.2020. 11:40

Svih 4 dana pauze ste zaštićeni i nije potrebna dodatna zaštita.

kikky9

09.05.2020. 23:25

Ne znam kak mi se ovo dogadja ali uvijek na 24.-i dan ružičaste tablete. Jutros u 10 sam popila tabletu (zadnju aktivnu u blisteru) i popodne oko 18 sam imala jednu stolicu i oko 19 drugu. Obje su bile mekše? Jel trebam zbog tog ponovno kratiti pauzu ili mogu smatrati da se tbl potpuno apsorbirala?

Ivo Balenović, dr. med.

10.05.2020. 11:40

Nema potrebe kratiti pauzu. Tableta se apsorbirala. A čak i da niste uzeli zadnju aktivnu tabletu zaštita se ne bi smanjila.

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 27
Naprijed