Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz - zaboravljena pilula

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

23.04.2012. 00:45

Ne, zaštićeni ste.

natasa_25

23.04.2012. 22:40

Poštovani,

molim Vas za pomoć i informaciju. Počela sam piti JAZ prije 2mj (znači ovo mi je druga kutijica) i u petak (21.dan) sam zaboravila popiti pilulu te sam otišla na put i nisam ponjela kutijicu. U nedjelju sam popila 3 pilule (za petak, subotu i nedjelju) i danas normalno za ponedjeljak (24.dan-zadnja pilula u blisteru). Da li sam dobro napravila? što mi je sada činiti? da popijem 4 placebo pilule ili da odmah nastavim sutra s novim blisterom? postoji li mogućnost trudnoće ako sam u petak dopodne i nedjelju navečer imala spolni odnos?

unaprijed puno hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

24.04.2012. 20:45

Preskočite bijele tbl. i bili ste zaštićeni.

jely1105

26.05.2012. 11:45

Postovani,

pijem yaz pilule 5 mjeseci. Zaboravila sam popiti 12. tabletu iz blistera i popila je zajedno sa 13om. Medjutim, nastupilo je krvarenje. Spolne odnose nisam imala. Da li da zavrsim blister do kraja ili da preskocim 4 placebo tablete. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2012. 15:25

Blister do kraja bez placebo tableta.Dodatna zaštita do kraja blistera.

lafee

30.05.2012. 12:40

Postovani,
potrebna mi je vasa pomoc. Pijem yaz vec 3 mjeseca i zaboravila sam da popijem 14. tabletu iz blistera,15. sam popila redovno,ali propustenu nisam nadoknadila. interesuje me da li treba sada da popijem 2 odjednom (danas je 16 dan) i da li da ocekujem neke komplikacije.
Unaprijed zahvalna

Nataša Šemnički, dr. med.

01.06.2012. 01:30

Poštovana,,

nastavite piti dalje po redu i svakako se dodatno zaštitite kondomom do slijedećeg krvarenja.
Mogli ste teoretski popiti 16. dan 2 tablete ali ne biste bili zaštićeni.

S.P. Dr Nataša Šemnički

dada89

04.06.2012. 23:05

Poštovana,
zaboravila sam popiti 15.tabletu u blisteru sa oko 13 sati zakašnjenja. Popila sam je kad sam se sjetila i normalno dalje pila roze tabletice.
U međuvremenu sam imala nezaštićeni odnos, ali s prekinutim snošajem. Danas sam popila prvu bijelu tabletu, pa nisam sigurna što mi je dalje za činiti? I dali postoji mogućnost trudnoće?
Hvala unaprijed.....

dada89

04.06.2012. 23:05

I da zaboravila sam napomenuti da Yaz pijem već 2 godine, ali sam lagano u panici...
Hvala

05.06.2012. 17:50

Vrlo vjerovatno če biti sve uredu, ali slijedeći put u istoj situaciji upotrijebite kondom.

L.P.

Nibiru

06.06.2012. 11:20

Pozdrav! Pocela sam pit Yaz prije par mjeseci. Sve je u redu samo imam jedno pitanje! Jutros sam pobrkala dane i umislila da sam jucer zaboravila popiti pilulu pa sam danas popila dvije. Da samo nastavim piti dalje ili...? Sura sam trebala poceti piti drugi red pilula, al eto ja se pozurila pa sam danas happy

06.06.2012. 16:15

Nastavite samo dalje piti u isto vrijeme kao i do sada.

L.P.

iva1357

11.06.2012. 19:40

Poštovani,

ovo mi je 7.mjesec da pijem yaz pilule i nemam nikakvih problema s njima. jedini problem je što sam zaboravila popiti 6. pilulu iz blistera, sjetila sam se tek drugi dan i popila ju odmah, kao i drugu za taj dan. Imala sam nezaštićene spolne odnose i ovaj i prošli tjedan. Zanima me kakve su šanse za moguću trudnoću, i da li je potrebna dodatna zaštita do sljedećeg blistera, i da li je zaštita sada smanjena?

hvala happy

13.06.2012. 10:45

iva1357 ,

zaštita je smanjena te koristite kondom slijedeća 2tj.

L.P.

iva_0109

14.06.2012. 01:45

Poštovana,

Pijem Yaz vec godinu dana. Danas sam slučajno, valjda u brzini umjesto pilule za 17. dan, popila pilulu za 18. dan. Imaju li sve tablete (osim placeba) isti sastav i mogu li sutra popiti ovu preskočenu za 17. dan, pa dalje nastaviti po shemi? Ili treba nešto drugo? I je li mi zaštita smanjena?

Hvala na pomoći

14.06.2012. 15:50

iva_0109

Yaz imaju u svim tabletama (osim placeba) isti sastav. Možete sutra popiti ovu preskočenu za 17. dan, pa dalje nastaviti po shemi.
Zaštita nije smanjena.

L.P.

meaa

22.06.2012. 14:45

poštovani, pijem kontacepcijske pilule godinu dana s time da sam se prebacila na yaz prije 7 mj. ovaj mjesec sam zaboravila popiti 16. tabletu i popila je s 16 sati zakasnjenja kada san se sjetila, sljedecu sam popila u redovito vrijeme i dan nakon sam imala nezasticen odnos i decko je svrsio u mene. planiram nastaviti piti tablete do kraja i baciti placebo i zapoceti novo pakiranje kako i pise u uputama, al nije navedeno dali je smanjena zastita. zanima me dali postoji mogucnost trudnoce? jer osecam lagane grceve u maternici i vec sam lagano u panici. unaprijed hvala na odgovoru.

majchi_24

23.06.2012. 14:40

Poštovana doktorice!
Pročitala sam puno Vaših postova i ipak sam u dilemi pa Vas molim za savjet.
Naime pijem Yaz već 5 mjeseci (prije toga godinu i pol pa pauza 6mj) i sad mi se prvi put dogodilo da sam propustila popiti pilulu. Zaboravila sam popiti 19. i to sam shvatila tek kad sam krenula popiti 20. Popila sam 2 odjednom i odlučila sam se za prvu opciju (da bacim bijele pilule i odgodim menstuaciju) i još su mi sad ostale dvije aktivne. Zanima me ima li šanse da uzmem bijele po shemi i dobijem menstruaciju te normalno počnem s novim blisterom, budući da nisam imala odnos 10 dana prije propuštanja pilule, niti nakon? I trebala bih se u tom slučaju dodatno štititi 1-2 tjedna? Strah me da s tom 'trećom opcijom' ne poremetim balans hormona i za idući ciklus. Puno Vam hvala unaprijed.

26.06.2012. 15:05

meaa,

piše da kašnjenje više od 12h smanjuje uaštitu.
Nastavite se štititi kondomom. Za 2 tj učinite test na trudnoću.

L.p.

26.06.2012. 15:05

majchi_24 ,

prema navedenom možete nastaviti sa inaktivnim tabletama i dodatnom zaštitom kroz 2 tj.

L.p.

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 17
Naprijed