Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz - zaboravljena pilula

Autor Poruka

emii

27.06.2012. 11:15

Doktorice, pijem Yaz 2 mjeseca i danas sam trebala oko ponoc poceti piti 3.kutiju,ali sam zaboravila kupiti,pa cu to obaviti ujutro u 7,jeli moguce da ujutro odmah nastavim? Hoce li mi se ista poremetiti? HITNOO

Nataša Šemnički, dr. med.

28.06.2012. 09:40

emii ,

možete bez straha.

L.p.

FleD

24.07.2012. 16:15

Poštovana doktorice,
pijem Yaz, i općenito kontracepcijske pilule, 2. mjesec. Pijem ih svaki dan oko 22 h i jučer sam trebala popiti 5. tabletu, ali sam zaboravila pa sam je popila danas oko 11 h, znači sa 13 sati zakašnjenja. Jučer sam imala spolni odnos i dečko je ejakulirao u mene. U uputama piše da je rizik od smanjenje djelotvornosti tableta najveći, ako se zaboravi tableta iz 1. reda i da postoji rizik od trudnoće, ako je tjedan prije zaboravljene tablete došlo do spolnog odnosa. Sad sam malo u strahu. Moj mi je ginekolog rekao da nastavim piti tablete normalno, da ne preskačem placebo tablete i da koristim dodatnu zaštitu ovaj ciklus. Zanima me Vaše mišljenje. Postoji li rizik od trudnoće? Trebam li preskočiti placebo tablete? (Rađe ne bih jer mi odgovara dan kada mi dođe menstruacija.) Trebam li koristiti dodatnu zaštitu cijeli ciklus ili 7 dana, kao što piše u uputama, i je li tih 7 dana dovoljno budući da bi nakon toga trebalo doći do ovulacije? Smije li dečko nakon toga ejakulirati u mene?
Molila bih Vas brzi odgovor i hvala unaprijed.

gragra

25.07.2012. 08:45

Postovana Dr.,

zaboravila sam popiti 7.tableticu iz pakovanja - 8.tableticu sam popila kao i obicno, a sledeci dan sam popila 9.tableticu + sam dodala i 7mu, koju sam zaboravila. (ukupno 48h kasnjenja).
Na 9.tabletici sam imala nezasticen odnos (2 dana nakon propustene tablete) - da li postoji mogucnost nezeljene trudnoce i da li da izbacim placebo tablete, pa nastavim sa novim pakovanjem?

Yaz pijem 9 meseci.

Hvala najlepse, pozdrav

minnie666

26.07.2012. 00:55

Dobila sam menstruaciju kad sam popila 3.belu pilulu i zaboravila sam da pravilo pocinjanja nove kutije vazi samo za prvu kutiju na prvi dan menstruacije i sutradan sam pocela novu kutiju umesto da popijem i 4.belu pilulu iz pakovanja,a u medjuvremenu sam imala odnos. Jel je moguce da sam trudna?

26.07.2012. 01:00

FleD ,

popijte hitnu kontracepciju i koristite kondom do kraja kutije uključujući placebo tablete.

L.p.

26.07.2012. 01:00

gragra ,

postoji opasnost trudnoće pa popijte hitnu kontracepciju, nastavite se štititi kondomom 2tj te slijedeću kutiju prije koje preskočite placebo tablete.

L.p.

acica123

06.09.2012. 10:05

Postovana, pijem yaz prvi mjesec i nakon što sam popila 8.pilulu 5min.poslije sam imala proljevasta stolicu. 9.sam kasnila 17sati i poslije nje sam imala nezasticeni odnos ali bio je prekinuti snosaj. Popila sam hitnu kontracepcijske poslije 12ssati i poslije pila sve redom . Nisam imala odnose otad. Trebam li preskočiti plaćeno ili ne?

acica123

06.09.2012. 11:30

*trebam li preskočiti placebo?

06.09.2012. 19:00

acica123,

preskočite placebo i nastavite sa slijedećom kutijom.

L.p.

lana151

10.09.2012. 12:00

Poštovana,

Pijem Yaz već 7 mjeseci
15tu tabletu popila sam sa točno 12 h i 45 min zakašnjenja
Trebam li preskakati bijele ili to nije potrebno?

acica123

10.09.2012. 12:50

Hvala Vam na odgovoru!
preskocila sam i sad sam opet otpočetka zaštićena?

10.09.2012. 16:20

acica123 ,

jeste.

L.p.

10.09.2012. 16:20

lana151 ,

sigurnije je da preskočite.

L.p.

16.09.2012. 21:40

Poštovana doktorice,

pijem yaz već godinu i 9 mjeseci i prvi puta mi se dogodilo da sam zaboravila popiti tabletu (popila sam je sa 14 sati zakašnjenja)-to je bilo u 1.tjednu- 3. tableta.
Spolni odnos imala sam 2 dana prije toga bez zaštite i 2 dana nakon toga sa zaštitom, ali je kondom pukao (pri čemu dečko nije svršio u mene, ali znam da svejedno postoji mogućnost da je sperma dospjela u mene).
Odmah sam nazvala svoju doktoricu koja mi je kazala da ih već dugo pijem i da 14 sati nije toliko puno, te da se ne brinem.

Sada sam popila 3. placebo tabletu i menstruacije još nema (a UVIJEK mi dođe poslije 2., pa sam pomalo već u panici). Kolike su mogućnosti za trudnoću?

Nadam se brzom odgovoru i zahvaljujem unaprijed.

lana151

17.09.2012. 23:10

Postovsna,
Danas sam otisla na vikendicu i zaboravila pobjeti tablete stoga nisam popila 23. Pilulu. Posto me nece biti doma do sutra tabletu cu popiti sa vise od 12 sati zakasnjnja. Rekli ste mi prije par dana da je bolje preskociti bijele tako da mislim da je to sada neophodno.
Koliko je preskakanje bijelih tableta stetno za zdravlje s obzirom da sam prije par mjeseci takoder preskocila bijele?
Takoder bih vas pitala postoje li novije tablete od yaza, i jesu li bolje sto se tice debljanja ili drugih nuspojava . Znam da to ovisi od osobe ali bih vas zamolila kratki uvid u tablete jer sam primjetila da sam napuhnuta odkad pijem yaz.

18.09.2012. 13:15

LY468 ,

vrlo mala vjerojatnost trudnoće.
Najsigurnije učiniti krvni test na trudnoću kako bih ste rasteretili i tada obično uslijedi krvarenje.

L.p.

lana151

18.09.2012. 18:45

Poštovana, možete li mi odgovoriti na pitanja
Zahvaljujem
LP

19.09.2012. 10:20

lana151 ,

preskakivanje tableta nije štetno.
Zamjenite Yaz s Belara tbl uz koje nebi trebali imati navedene tegobe obzirom da povoljno dijeluju na sve navedeno.

L.p.

didedic

20.09.2012. 12:35

Doktorice,

jucer sam zaboravila popiti rozu tabletu (20 dan) i danas kad sam krenula popiti tabletu za 21 dan sam to tek uvidjela. Tad sam popila obje tablete i sad mi ostaju jos tri roze i 4 bijele. Da li da nastavim piti blister do kraja ili da prekocim bijele i nakon sto popijem 3 roze predjem na novo pakovanje? Da li je potrebno da koristim dodatnu zastitu?

Hvala Vam

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 17
Naprijed