Autor
|
Poruka
|
gragra
|
22.05.2013. 23:45
Postovani Dr.,
sve tablete proslog pakovanja sam uredno popila, menstruacija je izostala (desava se jednom u par meseci), a prvu, drugu i trecu pilulu iz novog pakovanja sam propustila zbog putovanja - sta mi je ciniti ? Da popijem sve tri sad odjednom i nastavim dalje po semi ili da nastavim po semi i koristim dodatnu zastitu do kraja pakovanja ?
Poslednji nezasticen odnos sam imala na 23.oj tabletici prethodnog pakovanja (koje sam, opet, uredno popila) - ali - pretpostavljam da zbog propusta ovih pilula u novom pakovanju postoji rizik?
Sta predlazete ?
Hvala najlepse, lep pozdrav.
|
gragra
|
22.05.2013. 23:50
*da dodam
koristim Yazz godinu i po.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
23.05.2013. 21:45
Napravite pauzu ovaj mjesec. Drugi mjesec započnite s prvim danom menstruacije.
|
tipss
|
25.05.2013. 11:55
Postovani,
pijem yaz tablete godinu i 2 mjeseca. U petak (27.tableta) imala sam snosaj pri cemu je decko svrsio u mene, u subotu (28.tableta) dobila sam menstruaciju. U petak(6.tableta novog blistera) sam shvatila da nisam popila tabletu dan prije tj.5.tabletu novog blistera sam popila s 24 sata zakasnjenja. Da li ima mogucnosti za trudnocu? I trebam li.korisiti dodatnu zastitu?
|
|
25.05.2013. 15:05
Šansa je mala. Dodatnu zaštitu koristite kroz sedam dana.
|
Booboo00
|
25.05.2013. 20:30
Postovani,
Prvi mjesec koristim yaz, jucer sam zaboravila popiti 18. Tabletu, veceras planiram popiti zaboravljenu i redovnu 19.tu tabletu. Ima li potrebe za preskaknjem placebo tableta ukoliko je odnos zasticen?
|
|
25.05.2013. 22:45
Da. Preskočite placebo a do kraja ovog blistera dodatna zaštita.
|
|
29.05.2013. 16:05
Poštovani,
zaboravila sam na put uzeti sa sobom kontracepcijske pilule pa tako onda nisam popila 2 tablete iz drugog reda (8-14) dana. Spolni odnos nisam imala. Što mi je činiti?
LP
|
|
29.05.2013. 17:10
O kojim pilulama se radi?Koristite ih dalje ali uz dodatnu zaštitu do kraja aktivnih tableta a onda nakon toga novi blister bez pauze u uzimanju.
|
naki35
|
30.05.2013. 12:25
Postovani,
u utorak sam zaboravila popiti 20. tabletu iz blistera, te sam je popila u sredu sa 24h zakasnjenja, a posle par sati sam popila i 21. tabletu koju sam redovno trebala popiti u sredu. U sredu navecer sam imala nezasticeni odnos. U uputstvu pise da se umesto placebo tableta odmah nastavi novi blister, ali sam nameravala nakon sto zavrsim ovaj praviti pauzu jer yaz pijem vec tri godine. Da li postoji mogucnost trudnoce ukoliko ne pocnem da pijem novi blister umesto placebo tableta?
Hvala unapred!
|
|
30.05.2013. 12:30
Radi se o Yaz pilulama. Jučer sam normalno nastavila piti blister i imala odnos, ali sa kondomom.
|
|
30.05.2013. 13:10
Naki 35 ne postoji. Možete popiti i placebo do kraja.
|
|
30.05.2013. 13:10
Kao što sam vam rekao.pozdrav.
|
|
31.05.2013. 16:55
Poštovani, dali je u redu to što sam danas dobila menstruaciju? Pretpostavljam da je to zbog one 2 zaboravljene tablete? Nastavljam dalje piti blister do kraja, preskočiti 4 bijele tbl. i početi piti novi kada za to dođe vrijeme.
|
|
31.05.2013. 20:50
Normalno je. Tako postupite.
|
lala24
|
02.06.2013. 03:20
Poštovani,
pijem Yaz 4 godine.
5.dan ciklusa zaboravila sam popiti tabletu. Sljedeći dan popila sam tu petu tabletu,a dan nakon toga šestu i sedmu jer sam tek onda shvatila da sam je
propustila. Nisam imala odnose ovaj tjedan. Zanima me dali mogu nastaviti
normalno s pijenjem tableta i koliko dugo koristiti dodatnu zaštitu.
Unaprijed zahvaljujem
|
|
02.06.2013. 12:00
Možete. Dodatna zaštita kroz 10 dana.
|
draganamladen
|
06.09.2013. 23:30
Postovana dr, pijem yaz pilule vec 2 godine. Preskocila sam 1 pilulu prosli mjesec iz treceg reda,i po uputstvu sam preskocila 4 zadnje placebo tablete i nastavila novo pakovanje, s obzirom na to mislila sam da ce menstruacija izostati ali nije,bila je samo oskudnija i krace je trajala, i onda sam opet dobila u trecem redu pijenja novog pakovanja,iako sam pila sve po shemi....zanima me da li je to normalno? i da li je pametno da sad kad sam vec poremetila citav ciklus pametno prekinuti pijenje yaz-a,jer sam to planirala, ili da pijem jos 1 pakovanje? Pozdrav
|
|
07.09.2013. 12:50
To je normalno. Možete prekinuti sad uzimanje ako ste naumili.
|
Sade Saari
|
07.09.2013. 20:45
Pozdrav!
Imam sličnu situaciju kao tipps, pijem Yaz već dulje vrijeme i dan poslije menstruacije (5.tableta) sam imala odnos, sa kondomom. Idući dan (6.tableta) sam zaboravila popiti yaz i popila sam ju idući dan zajedno sa 7.tabletom i nastavila dalje s blisterom. Postoji li rizik od trudnoće i koliko bih se jako trebala zabrinuti?
Unaprijed hvala.
|