Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz - zaboravljena pilula

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.09.2013. 05:15

Odgovor je kao i tipsu. Šansa je gotovo nikakva jel ste imali odnos s kondomom.

Shine

12.09.2013. 10:50

Pozdrav! Pijem yaz već 3 godine.. Prošli tjedan mi se desilo da sam zaboravila popiti 23. i 24. (Srijeda i cetvrtak)tabletu tako kad sam došla do prve bijele tablete(petak) onda sam ne razmisljajuci popila obe i nastavila sa bijelim placebo tabl. U utorak(kad trebam dobit menst) sam bila kod svoje ginekologice i rekla mi je da je mala šansa da ostanem trudna al ako ne dobijem menstruaciju taj dan da napravim test i sva sreća dobila sam stvari kasno navecer, usput mi je dala i novi recept za tablete. Medutim, u utorak navecer sam od silne strke ocu li dobit/ neću slucajno popila iz novog blistera 1. i 2. tabletu u razmaku od pola sata i srijedu sam nastavila piti onu od četvrtka( opet nisam primjetila) i evo danas sam skuzila da sam u 2 dana popila 3 tablete! Sad mi recite da li je umanjena razina zaštite i pretpostavljam da veceras neću popiti tableta jer sam je unaprijed popila nego cu tek sutra nastaviti uobicajeno? U ove 3 godine nikad mi se nije desilo da sam zaboravila popit tabl i evo u tjedan dana jedanput zaboravila jedanput unaprijed... Hvala vam puno!

12.09.2013. 22:30

Nije umanjena, nastavite dalje s uzimanjem. Skratit ćete ciklus za jedan dan.

Dulce25

16.10.2013. 22:55

Dobra večer!
Moja situacija: Pijem Yaz pilule vec 7 mj, danas sam shvatila da sam jucer zaboravila popiti 19.tabletu iz blistera. I u osnovi Santana bacila tu tabletu i normalno popila 20-tu. Šta mi je sad činiti,popiti roze do kraja pa odmah krenuti na novi blistera ili kako? I kako sada zaštita,jel s novim blisterom odmah i zaštita ili? Hvala unaprijed

17.10.2013. 16:50

Koristite dodatnu zaštitiu do kraja rozih dakle još 4 dana. Bijele bacite. Umjesto njih započnite novi blister. Zaštita je tada održana.

Tanja246

30.11.2013. 16:35

Poštovani,
Zaboravila sam popiti tabletu (Yaz) i odmah sljedeći dan sam se osjećala kao da trebam dobiti menstruaciju, i dobila sam je. Čak me boli i više nego inače, a ostalo mi je 8 rozih tableta. Da li da prekinem dok ne završi menstruacija ili da nastavim pit?

30.11.2013. 19:10

Prekinite s ovim blisterom i od sutra krenite s novim blisterom.

josipa1212

29.12.2013. 19:20

Postovani,
12.dan blistera sam povracala sat vremena nakon popijene tablete. Nisam mogla nikako doci do rezervnog blistera te sam sutradan i ostale dane nastavila piti normalno tablete. Zaboravila sam popiti 19.tabletu te sam je popila 24 sata sa zakasnjenjem,skupa sa 20.pilulom. hocu li baciti bijele tablete te poceti piti novi blister ?
Unaprijed hvala

29.12.2013. 21:50

Bacite bijele i odmah krenete na novi blister.

twigy89

04.04.2014. 19:55

dobar dan... pijem Yaz pilule i dogodilo mi se to da sam zaboravila popiti 12 i 13 tabletu ( utorak i srijeda) te sam popila obje u cetvrtak ujutro i navecer popila 14 tabletu u pravo vrijeme. problem je sto sam dobila mjesecnicu jutros i sad ne znam da li da nastavim piti tablete ili ne? zadnji odnos je bio 30.03.2014 bez svrsavanja u mene. hvala puno

04.04.2014. 23:10

Ne uzimajte dalje. Nakon sedmodnevne pauze uzimajte novi blister.

Demo

09.04.2014. 19:05

Poštovani,
Pijem Yaz pilule 4.-ti mjesec. Međutim, imam problema s nuspojavama, konkretno, prisutna je jedna konstantna nelagoda u rodnici. Osjećaj peckanja, povremenog svrbeža. Kao posljedica toga, uopće više ni ne prakticiram spolne odnose jer uvijek bude bolno, a osobito nakon toga, kad imam osjećaj da mi je rodnica u plamenu. I inače sam sklonija vaginozama pri padu imuniteta, a kako uz to još imam i strikturu uretre, svaka i najmanja upala mi uzrokuje i užasne probleme pri mokrenju zbog dodatnog edema koji i taj mali prolaz dodatno suzi. Koristim lactogyn tablete i povremeno kad su simptomi jači Multigyn actigel, međutim olakšanja nema. Zbog ginekoloških problema nemogu prekinuti terapiju Yaz-om, pa Vas molim za savjet. Da li postoji išta drugo osim ovog što sam do sad koristila, što bi mi moglo pomoći???
Zahvaljujem unaprijed!

09.04.2014. 21:20

Nužno je s obzirom na opetovane infekcije napraviti cervikalne briseve.
Ev. bi se moglo probati s macmiror ili polyginax vaginalete.

upit-st

11.04.2014. 16:00

Dobar dan! Nova sam ovdje i iako sam procesljala nisam naisla na odgovor koji bi me zadovoljio. Naime, Pijem Yaz vec 2 ipo godine, zaboravila sam popiti 6 tabletu (prvi tjedan) i popila sam je zajedno sa 7 obije u isto vrijeme, znaci nakon 48 h dvije u prvom tjednu, a nezasticen odnos sam imala netom prije uzimanja te dvije tablete. Ranije sam tablete uzimala uredno i nisam imala od mjesecnice do te 6-te tablete nikakav odnos osim toga, pa me zanima da li postoji mogucnost nezeljene trudnoce ako nastavim dalje piti po uputama? Zahvaljujem!

ivaivazg

11.04.2014. 16:00

Pozdrav!
Pijem Yaz pilule, i zaboravila sam popiti prve dvije tablete u trećem redu blistera, to je bilo u ovaj pon i uto. To sam tek shvatila u srijedu, pa nisam popila pilulu niti u srijedu i četvrtak., dakle, nisam popila 4 pilule. Danas sam dobila menstruaciju.. da li da danas počnem s novim blisterom?

upit-st

11.04.2014. 16:45

Oprostite krivo sam srocila recenicu. Naime, ne nakon 48 sati, nego 6 tabletu sam popila nakon 24 sata zakasnjenja, zajedno sa 7 tabletom. Lijep pozdrav!

11.04.2014. 18:25

Upit-st, šansa je jako mala. Nastavite dalje po shemi.

11.04.2014. 18:25

Ivaiva, da započnite danas s novim blisterom.

upit-st

11.04.2014. 18:50

Doktore zahvaljujem na brzom odgovoru! Ugodan dan!

11.04.2014. 21:35

Molim.

Nazad
1 ... 10 11 12 13 14 15 ... 17
Naprijed