Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Grčevi-18 mjeseci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijafi

06.05.2014. 12:35

Poštovani doktore,
već nekoliko mjeseci dijete pati od noćnih grčeva; čuje mu se zrak u crijevi, kao da se nešto pretače, osjeti se pod rukom i to ga budi.Doslovce ima noći kad se budi svakih 20 min. Isto tako zna se dogoditi nekoliko noći u nizu kada spavamo normalno,bez tih grčeva.

Dijete još doji, i kad se budi traži dojku i onda se smiri, pa ponovno.

Uradili smo krvne testove, urin,stolicu ,uvz abdomena i alergološko testiranje. Sve uredno, osim alergije na proteine kravljeg mlijeka,ali to sam i ranije znala tako da ni ja ni on ne konzumiramo namirnice koje sadrže mlijeko niti u tragovima.

Pedijatrica nam je preporučila Espumisan baby kapi, nisu nam ništa pomogle.

Više ne znam što nam je činiti, noći su nepodnošljive, ali još je nepodnošljiviji strah jer ne znam od čega mu to dolazi.

Može li imati veze sa mojim mlijekom? Čula sam priču da ima djece kojima majčino mlijeko može otežavat probavu...

Uz to, zbog relativno monotone prehrane ( potpuno odbacuje voće), imao je problema sa tvrdom i neredovitom stolicom,ali to smo sredili ubacivanjem nekih žitarica u prehranu.

Da li da čekam da spontano prođe ili imaju još neki testovi koje bi mogli napraviti?

Inače dijete dobro napreduje, 18 mj ima 14 kg, normalno i razigrano tijekom dana.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.05.2014. 13:35

Trebalo bi isključiti celijakiju (nepodnošljivost glutena). Nastavite Espumisan i uvedite WAYA IT probiotik. Ako se smetnje nastave trebat će konzultirati gastroenterologa. U međuvremenu pažljivo čitajte deklaracije o sastavu namirnica - mlijeka ima i tamo gdje ne bi očekivali (salama, pašteta i sl.)