Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


opeklina od vruce peci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

barm-m

23.01.2012. 10:30

Moj 2 godišnji sin zadobio je opeklinu na podlaktici. Rana je unutra svjetlija,zatim je okolo koža koja izgleda kao da ce svaki cas otpasti,rubovi poprimaju laganu smedju boju,i oko toga je tamno crvena boja pa svijetlija. Doktorica kaže da nije ništa strašno iako meni ne izgleda baš na bezazlenu opeklinu,tj.izgleda prilicno gadno,te nam je preporučila mast jecol. Molim vas vaše stručno mišljenje o kojoj vrsti opekline se radi i hoce li mu mast jecol pomoci,ili postoji neka bolja.
Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.02.2012. 14:25

Očigledno je došlo do uništenja površnog sloja kože. Ako opeklina nije preduboka tada će se obnoviti bez ožiljka. Ako vidite da se stvara ožiljak uzmite Dermatix ili slični silikonski gel i uporno mažite kako bi spriječili stvaranje ožiljka. Nešto su manje učinkovite kreme Kontrakel ili Contratubex. Inače kada se nakon opekline javi mjehur treba se javiti kirurgu radi odstranjenja odumrlog tkiva.