Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


brobijno-izostanak mjesečnice


Autor Poruka

asdfghjkl

12.01.2009. 09:35

Poštovani, zbog probojnih krvarenja kod Yasmina me ginekolog prebacio na Logest, međutim na 1 kutiji sam dobila probojno krvarenje, popila sam zadnju tabletu Logesta prije 5 dana i probojno krvarenje još traje ali menstruacija još nije došla. I s obzirom da sam između zadnje kutije Yasmina i prve kutije Logesta imala pauzu od 3 dana nisam imala menstruaciju i još je trajalo probojno krvarenje. Postoji li mogućnost da nemam menstruaciju zbog probojnog krvarenja? Niti jednu nisam propustila, jedino što me brine ta pauza između kutija od 3 dana i to što Logest ima manje hormona od Yasmina da nije smanjena zaštita? Da kupim test na trudnoću?
Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.01.2009. 10:20

Malo ste me zbunili. Probojno krvarenje, u trenutku kad ste prestali piti tablete, smatrajte menstruacijom. Ne trebate praviti test na trudnoću, nikakav problem nije 3 dana pauze, ali zbog manje doze hormone u Logestu lako je moguće da će se nepravilna krvarenja nastaviti.

asdfghjkl

12.01.2009. 14:35

Oprostite ako sam vas zbunila, dakle, nije se javilo probojno krvarenje u pauzi već traje od otprilike sredine korištenja te prve kutije Logesta pa i sad već 6 dan pauze kad bi trebala dobiti menstruaciju koje još nema, al traje probojno (par kapi svaki dan). Zanimalo me je li moguće da je menstruacija ''zakamuflirana'' u tom probojnom krvarenju?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.01.2009. 21:30

Naravno, to je to - obzirom da dugo krvarite ni ne može biti obilnije. Samo, to nije probojno krvarenje, jer je ono po definiciji obilno, ovo se zove spotting happy. Računajte to pod krvarenje i započnite novu kutiju po redu.

Ivana0000

20.06.2011. 22:15

Poštovana,

Ja i moj decko redovito imamo spolne odnose, ali bez zastite, Naime, on uvijek ejakulira negdje sastrane, nikad u meni.
Imam 16 godina i ciklus mi uvijek traje 26 dana, a sada mi menstruacija kasni već 5 dana.
Prije odprilike 2 tjedna imala sam upalu mokraćnih puteva i pila sam antibiotike i sada je sve u redu. Jel moguće da mi menstruacija kasni zbog upale?

Natalija Beljo, dr. med.

22.06.2011. 00:20

Mislim da bi s obzirom na godine trebali razmisliti da koristite kontracepciju kao zaštitu , a ne prekinuti snošaj. Ako ne bi došla za koja 3 dana napravite test.