Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest i trudnoća


Autor Poruka

mamaA

03.06.2011. 22:22

Molila bih vas da mi odgovorite na pitanje koje me muči, te vam unaprijed zahvaljujem! Pijem Logest tablete oko 6 mjeseci, 1.6. (srijeda) popila sam 1. tabletu Logesta u 15 h( tada sam i trebala otvoriti novo pakiranje) , istu večer oko 22h imala sam odnos, a 2.6.(četvrtak) zaboravila sam popiti tabletu tako da sam 3.6. (danas) ujutro u 9h popila 2 tablete. Inače menstruacija mi je trajala od 27.5-31.5. Postoji li mogućnost da sam ostala trudna budući sam propustila uzeti na vrijeme 2. tabletu?Ne znam da li sam dobro napravila?Da li da nastavim dalje normalno piti, budući da piše da u prvom tjednu ako je prošlo više od 12 h od propuštene tablete treba se savjetovati s liječnikom?Ukoliko sam ostala trudna da li će daljnje pijenje kutije ugroziti zdravlje djeteta?Hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

05.06.2011. 21:00

Trudni niste, nastavite piti dalje po shemi.

20.06.2011. 15:25

Poštovana doktorice, nemam konkretnu situaciju, samo me zanima Vaše stručno mišljenje. Naime, nigdje ne mogu naći konkretne odgovore na ova pitanja. Kao prvo, upoznata sam sa djelovanjima kontracepcijskih pilula, no svejedno me zanima je li njihova učinkovitost toliko velika i ako prilikom odnosa snošaj ne bude prekinut, točnije dođe do ejakuacije u rodnicu (inače, to je način koji prakticiram, i zanima me riskim li tako)? Također, primjetila sam da razni ginekolozi imaju različita mišljenja u vezi pravljenja pauze od pilula, koje je Vaše mišljenje u vezi toga?
Srdačan pozdrav i hvala! happy

Natalija Beljo, dr. med.

20.06.2011. 17:00

Dok pijete OHC nema ovulacije i partner može ejakulirati u rodnicu, i što se tiče pauze ako je sve u redu ne trebate ju raditi.