Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane 35


Autor Poruka

tina...

28.12.2009. 14:45

postovani! menstruacije nemam vec godinu dana,krvni nalazi u redu,hormoni u redu,objasnjenje da mozak ne salje informaciju u jajnike,za terapiju dobila 3 mjeseca uzimanja diane 35.moje pitanje s obzirom da nemam menstruaciju nisam cekati prvi dan ciklusa za uzimanje tableta,odnos sam imala nakon uzete pete,jesam li zasticena i ako nisam bila trebam li uzeti tabletu za dan poslije jer jos nisu prosla 24 sata?nace prije tjedan dana vrijednosti tsh-3,59 fsh-4,3 lh-13,1 e2-76,4 ukupni testosteron 0,9 prolaktin 454,0 Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

29.12.2009. 00:45

Niste bili zaštićeni, iako je kod vas šansa ovulacije nakon godine dana gotovo nepostojeća. Pročitajte temu Pilula za dan poslije - najčešća pitanja.

upit

02.03.2010. 15:00

da se nadovežem na prethodno pitanje.
Imam policistične jajnike i već 6_7 godina uz stanke od 1_2 mj svake godine pijem cilest/ zadnjih par godina logest. Prošle godine u 5 mj. na redovnom sistematskom otkrila sam jako povišen kolesterol (imam 26 g. normalnu kilažu) preko 7.5 (3-5 normalno) na šta mi je doktor specijalist rekao da uzrok mogu biti i kontr. pilule kad ih pijem tako dugo. Stanku sam odlučila napraviti u 8 mj. Iza toga, dva ciklusa sam menst. dobila uz 5-10 dana kašnjenja, a zadnjih 3 mjeseca ništa. Ginekološki je nalaz uredan, ali su hormoni " koje luči hipofiza" ne znam koji su to točno, uglavnom ne potiču rad jajnika i nemam ovulaciju. Ginekolog mi je preporučio draghon tablete za poticanje menstruacije i nakon toga diane 35. Budući da imam dosta povišen kolesterol, a i česte jake glavobolje par dana prije ili nakon ciklusa, ne znam koliko će mi te diane pomoći. Postoji li neki drugi način reguliranja tih hormona, a da nije kontracepcija jer nekako mi se čini da je to sve privremeno, odnosno dok ih se korsiti. Šta nakon ponovnog prestanka, da li to ima značajnog utjecaja na eventualnu željenu trudnoću u bližoj budućnosti? Znam da imam tisuću pitanja, ali molim Vas bar na polovicu odgovorehappy Puno hvala

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2010. 16:40

Kako imate policistične jajnike OHC je idealno rješenje za regulaciju cuklusa.Ne znam da li ste radili spolne hormone pa ovisno o nalazu možda da probate s nekim drugim OHC koji ima niže koncentracije hormona a koristi se u istu svrhu.Sta se tiče trudnoće moći ćete zanjeti samo će trebati više truda i eventualno pomoć ginekologa.Glede razine kolesterola napravire nalaze za LDL i HDL i ovisno o njima se može govoriti o rizicima.

mmax

04.04.2010. 18:40

Postovana! Pijem diane 35 vec 9 godina bez pauze,kompletnu KKS sam radila prije 2 god I sve je bilo u granicama normale. Ono cega se bojim je to da kad ih prestanem piti da ce mi ten poludjeti.Citala sam brojne strane forume gdje zene doslovce mrze dan kada su ih pocele piti.Kada sam krenula s njima imala sam 22 godine I ne bas idealan ten, ceste pristice I poneku aknu. Sada bi ih htjela prestati piti pa bi molila savjet kako izbjeci nezeljene posljedice. P.s propisane su mi iskljucivo za kontracepciju I zbog problema s pristicima.puno Vam hvala

Natalija Beljo, dr. med.

06.04.2010. 14:16

S obzirom na Vase godine sada mislim da ne bi trebali imati problema s prištićima , a i to niste imali tako jako izraženo kada ste Diane počeli piti. Tako da moj savjet je da svakako napravite prekid ukoliko se jave problemi javite se dermatologu ali sigurne sam da neće.

missneli

08.04.2010. 13:11

Poštovani! Iman jedno pitanje!! Imam problem s menstruacijom tj..nalazi pokazuju da su mi povišeni testosteroni-muški hormoni.i iz tog razloga pijem diane 35 radi regulacije mjesečnice! Zanima me samo kolika je mogućnost da ostanem trudna iz razloga što mi je jedan ginekolog rekao da mogu ostat trudna i to u brzom roku a već drugi da nemam šanse da ostanem trudna dok se ne rekulira mjesečnica, tako da Vas molim za savjet jer sam već zbunjena!!!Imala sam odnos bez zaštite u pauzi od tjedan dana dok nisam uzimala diane 35 pa me zanima još da li postoju mogićnost da sam trudna???Unaprije Hvala!!!

dunjadu25

09.04.2010. 14:40

Poštovani!
Pijem kontracepcijske pilule Diane 35 od 10.mjeseca 2005.godine. Od kada ih pijem imam redovite menstruacije, čisto lice (nisam ni prije imala problematično lice, tu i tamo koja bubuljica), u svakom slučaju su mi odlične! Nisam ni jednom napravila pauzu, jer mi je ginekolog rekao da nema potrebe. Prije mjesec dana pojavio mi se osip na ključnoj kosti koji se ubrzo proširio na vrat i prije dva tjedna na lice (posebno na desnu stranu lica). Dermatolog mi je postavio dijagnozu Mallorca akne ( ne mogu se istiskati, kao da su vodenaste, ne izgledaju kao obične akne) i rekao da je vjerovatno pojava osipa alergija na neku kozmetiku u kombinaciji sa suncem. Zanima me, je li moguće da sam postala alergična na Diane 35 nakon 4,5 godine uzimanja, i da se osip pojavio kao hormonska promjena ili nešto slično? Inače pijem i Euthyrox, za rad štitnjače, već 10 godina i prije dva mjeseca sam provjeravala hormone štitnjače i sve je u redu.
Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

13.04.2010. 22:20

Ja svojim pacijenticama koje su na Diana 35 OHC svakako preporučam pauzu nakon 2-3 godine uzimanja. kako Vam je dermatolog rekao da je reakcija tableta s suncem ne bi to pripisala Dianama jer ih već dugo koristie već kako ste i sami rekli mislim da organizam salje poruku da je vrijeme za pauzu i ako nemate problematično lice nakon pauze počnite piti OHC s nižim dozama hormona.