Autor
|
Poruka
|
latica 256
|
26.02.2012. 18:40
Što da napravim pijem već tri godine uredno diane 35.Obavezno 21 dana plus 7 dana pauze imam policistićne jajnike.nakon pauze trebala sam počeri piti u četvrtak tabletu i jesam ali sam zabunom uzela od srijede,a trebala bi pakiranjem završiti u srijedu a ja ču sada završiti u utorak...a i u trećem tjednu zabolavila sam popiti dvije tablete koje sam nadognadila čim sam uoćila..inaće bila sam na pregledu zbog bolova u jajnicima naprvljane je papa test(još je u obradi) i uzv jajnika koji je pokazalo da je sve u redu samo ti policistični jajnici su i dalje takvi kakvi jesu..što bi mi preporučili da na pravim...razmišljala sam i o pekidu terapije a opet bi se mućila..a sad me mući samo ta popita kriva tableta da radim pauzu ili ne?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.02.2012. 19:30
Pijte dalje nemojte prekidati, za ovaj ciklus nemojte raditi pauzu.
|
green:)
|
03.03.2012. 11:50
Poštovana doktorice,
ginekolog mi je dao diane 35 zbog policističnih jajnika, i pocela sam ih piti onako kako mi je rekao, prvi dan ciklusa, koji je započeo 18.02. međutim menstruacija koja mi traje 7 dsna traje i dalje. Krvarenja nisu toliko obilna ali su pomalo bolna. Napominjem da diane 35 uzimam prvi put pa neznam je li moje krvarenje normalno.
Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.03.2012. 16:50
Da u početku je normalno jer se org. navikava.
|
mare1302
|
06.03.2012. 00:50
Poštovni,
Diane 35 pila sam i prije nekoliko godina, sve je bilo normalno (osim simptoma razdražljivosti, povećanje grudi...). Prije 3 mjeseca sam napravila pauzu od tableta i prije 15 dana ponovo počela piti tablete po prvom danu mjesečnice. Do prije nekoliko dana nisam imala problema, tablete sam sve uzela na vrijeme i bez preskakanja, a neki pritisak, poneki grč dao nije mi dao neki preveliki razlog za brigu, no danas (jutros) primijetila sam čudan iscjedak, usudim se reći blago narančast, blago crvenkast, slab, ali prisutan. Prilikom uzimanja tableta nikad mi se nije pojavilo unutar ciklusno krvarenje pa me zanima trebam li se brinuti ili se radi o prilagodbi tijela ponovo na kontracepciju. Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.03.2012. 11:00
Prilagodba.
|
mare1302
|
06.03.2012. 17:25
Hvala na brzom odgovoru, al zanima me mogu li Diane 35 uzrokovati i pojačanu osjetljivost jer se iscjedak(s tragovima krvi) i danas nastavio (drugi dan), a počela sam koristiti Plimycol kremu jer me počelo svrbjeti. Radi li se tu o infekciji? Tzv.gljivicama? Ili?
Usput, jesam li dobro postupila koristeći kremu? Trebam li posjetiti ginekologa ako se "nelagoda" i osjećaj srbeži nastavi?
Hvala
|
OlivA1990
|
07.03.2012. 01:30
Poštovana doktorice,
zbog čestih menstruacija (svakih 14. dana) ginekolog mi je odredio da pijem Diane 35, rečeno mi je da popijem 21, tabletu sa pauzom od 7 dana, a zatim da neprekidno pijem narednih 6 mjeseci, mene zanima da li je to previše???
Hvala unaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.03.2012. 22:40
mare 1302 Moze krema i to je krvarenje
Oliva 1990 Da , ali imate pauz
|
sanjca22
|
08.03.2012. 22:40
Postovana doktorice,
Prvi put mi je ginekologica dala diane 35 na 6 mjeseci, i danas sam otisla u ordinaciju da mi produži recept, i sestra mi je produzila i rekla da odem samo u ljekarnu, i kada sam dosla u ljekarnu farmaceutica mi je dala samo na tri mjeseca i spominjala neku pauzu, sada mi zanima da li ja moram raditi pauzu ili opet u 6. mjesecu mogu ici po novu kutiju jer naime nitko mi nije nista rekao???
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.03.2012. 12:25
Dok Vam vaša gineklogica ne prekine Diane pijte ih.
|
Samsung11
|
17.03.2012. 21:20
Postovanje
Pijem Diane 35 vec godinu i pol zbog policisticnih jajnika i zbog zastite. Medjutim, zna mi se desiti da se u toku mjeseca dok pijem tablete pojavi smjedji iscjedak, bas kao pred menstrucaiju i bude oko 3-4 dana i nestane, mentrucaciju ipak dobijam redovno i traje 3- 4 dana. Zanima me da li je to normalno? Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.03.2012. 22:05
Ako se zna dogoditi da šetate s vremenom pijenja pojavi se smečkasti iscjedak.
|
idaaaaaaaa
|
01.06.2012. 01:30
Postovana doktorice,
Ja sam pomalo zbunjena i prepadnuta pa bih postavila vise pitanja...Imam 25 godina,redovne mesntrualne cikluse,uredan nalaz hormona,redove seksualne odnose,necist ten,tj.bobuljice zbog kojih sam posjecivala i dermatolaoga i pojacanu pojavu malja na odredenom dijelu tijela(straznjica) gdje nije prirodno sto mi stvara veliki problem,koji sam dosad rijesvala depilacijom,jer mi se to pojavilo u pubertetu,pa su mi pojedini lijecnici rekli da ce to sa vremenom nestati medutim nije,te sam se ja savjetovala sa ginekologom koji mi je preporucio da uradim nalaz hormona,koji se pokazao urednim i prepisao mi da naradna 3 mjeseca pocnem piti Diana 35 pilule.Pijem ih vec 5 dana,iskljucivo radi malja i lica,procitala sam bezbroj foruma gdje djevojke pisu da im se dlakavost povecala il lice nakon nekog vremena nekoristenja pilula vratilo u gore stanje,da su se udebljale i sl....Mene zanima strucno misljenje vezano za moju situaciju i da li pilule uticu na plodnost nakon zavrsetka njihova koristenja? Hvala
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
01.06.2012. 21:15
Poštovana,
pogoršavanje tegoba uz Dijane 35 kod problema sa dlakavošću je iznimno rijetko.
Pojava dlakavosti pri uzimanju kontracepcije predstavlja inicijalnu predispoziciju za ovu problematiku a tablete su je samo gurnule na površinu.
Kontacepcija dijeluje na jajnike a androgene luči i nadbubrežna žljezda, osobito u stresu. Dakle ako ste kolerični tip osobe moguć je izostanak blagotvornog učinka kontracepcije.
Što se tiče plodnosti kontarcepcija može kroz nekoliko mijeseci umanjiti plodnost ali ne dovodi do neplodnosti.
S.P. DR Nataša Šemnički
|
mateja0107
|
03.06.2012. 19:35
Poštovani!
Pijem diane 35(prvi put)(započela sam prvi dan menstrualnog ciklusa 27.04)...(nakon pauze)osmi dan(25.05)sam započela sa novom karticom i svaki dan popijem tabletu u pola 9 navečer.Dečko i ja smo imali spolni odnos,nije koristio zaštitu...Nisam sigurna dali je svršio malo u mene jer je dosta svršio van...Da li bi trebalo biti sve u redu?Unaprijed hvala
|
|
04.06.2012. 09:30
Poštovana,
trebalo bi biti sve uredu obzirom da se ispravno držite uputa o korištenju kontracepcije.
Njihov učinak se očituje već s prvim mjesecom.
L.P.
|
zugajica
|
05.06.2012. 22:00
Bila sam kod ginekologa i preporučio mi je da počnem piti kontracepcijske pilule Diane 35 zbog prištića na licu. Čitala sam također po forumima i mnoge djevojke i žene pišu da su od njih dobile puno kilograma i još dosta nuspojava i to kad su ih prestale piti. Zanima me ima li nuspojava kad se prestanu piti, naprimjer da se prištići na licu još pogoršaju?
Hvala!
|
|
06.06.2012. 16:15
Poštovana,
uvijek postoje moguće ne željene nuspojave kod bilo kojeg kontraceptiva, zato individualno pristupamo pri odabiru za svaku pacijenticu.
Očito je Vaš ginekolog procjenio da za vaše probleme Dijane 35 naviše odgovaraju.
Ako ste prije uzimanja Dijana 35 imali problema s prištićima moguće je po prestanku da se ponovno jave.
Ako niste imali tih problema moguće je njihovo javljanje samo ako vaši jajnici ne uspostave odmah urednu funkciju. Razlozi mogu biti višestruki i o njima treba s ginekologom porazgovarati kao bih se utvrdilo postoji li potreba hormonske obrade.
L.P.
|
sanjca22
|
08.06.2012. 19:15
Pitanje??
Uvijek diane 35 pijem u 20 sati , a sada me zanima mogu li popiti tabletu u 19 znaci sat vremena prije, idem na neku zabavu pa me zanima...???
|