Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Escapelle pilula

Autor Poruka

Disidentica

11.07.2011. 17:35

Zadnju mjesečnicu sam imala 18.05.Menstruaciju dobivam svakih 35-40 dana. 29.05 sam imala nezaštićeni spolni odnos,gdje je dečko skroz svršio u mene. Tabletu Escapelle sam popila nakon 36h. Sutra dan sam imala lagano krvarenje koje je trajalo 5 dana (inače kad imam menstruaciju su mi obilnije i traju 5-6 dana). Nakon 2 tjedna sam napravila test,koji je bio negativan. I opet nakon 3 tjedna sam napravila drugi koji je isto bio negativan. Ne osječam nikakve simptome,ali mi menstruacija još nije došla.

Natalija Beljo, dr. med.

11.07.2011. 18:30

Još pričekajte.

Disidentica

11.07.2011. 18:31

ISPRAVAK
Nakon 7 DANA sam imala lagano krvarenje koje je trajalo 5 dana (inače kad imam menstruaciju su mi obilnije i traju 5-6 dana).

Natalija Beljo, dr. med.

12.07.2011. 01:35

Nema panike imali ste izavano krvarenje cca 07/06/2011 tako da od tad možete očekivati za 30 dana sljedeću koja može i kasniti. Važno je da je bilo izazvano krvarenje.

kristinica

13.07.2011. 13:31

Dobar dan....zadnju menstruaciju zavrsila sam 4.7
u petak 9.7 sam imala odnose sa deckom i svrsio je potpuno u meni,to je bilo oko 5h ujutro(subota) pa sam oko 8 popila escapelle pilulu,osetila sam samo blagi bol u dodnjem delu ledja-stomaka,onaj bol kao nagovestaj da cu neki dan da dobijem.....eto vec 4 -5 dana i nisam jos dobila ono tamno smedje krvarenje(izazvano krvarenje). sledecu menstruaciju trebalo bi oko 1 .8 da dobijem(ali uvek mi porani par dana) ja i dalje cekam one simptome tj to krvarenje pre sledece menstruacije sad to mi je drugi put da sam popila pilulu,prvi put sam popila u januaru i vec posle 5 dana sam dobila to krvarenje i trajalo je oko 4 dana i posle nekog vremena sam dobila svoju normalnu..... i sada strahujem zasto ne krvarim kad sam popila pilulu ? sta ako ne pokrvarim a dobijem normalno SVOJU menstruaciju? da li je delovalo? hvala

Natalija Beljo, dr. med.

13.07.2011. 15:40

Važno je da prokrvarite pa i ako se poklopi s očekivanom mjesečnicom.

mirjana0202

25.07.2011. 17:45

Imala sam odnos u petom danu menstruacije(i vec je bila pri kraju),bez zastite,popila sam pilulu 14 sati nakon odnosa,medjutim sada mi je 7 dan(a obicno mi ne traje toliko dugo) i i dalje imam slabo krvarenje.Da li je to normalno i da li ce to trajati duzhi vremenski period(do sledece menstruacije?)?

Natalija Beljo, dr. med.

26.07.2011. 19:20

Tableta je potaknula izazvano krvarenje koje se nastavilo na mjesečnicu tako da sad strpljena ,kroz kojih 2-3 dana bi trebalo stati .

canon

29.07.2011. 19:00

Mjesečnicu sam imala od 26.06-30.06.,a 02.06 imala sam odnos i skliznuo nam je kondom.Escapelle sam popila 50h nakon toga.Nisam imala nikakve nuspojave ni krvarenja i danas još nisam dobila mjesečnicu.Da li postoji mogućnost da sam trudna?

Natalija Beljo, dr. med.

31.07.2011. 12:35

Napravite test.

paranoičarka

04.08.2011. 01:20

doktorice pomozite molim Vas big-smile
mjesečnicu sam imala 14.7 a 1.spolni odnos sam imala 31.7. ne znam više ni sama je li momak svršio u mene,il se na vrijeme odmakao.u idućih 20 sati, 1.8, sam popila escapelle.ne znam jeli mi tada baš bio najplodniji dan,postoji li mogućnost da ako je,da je spermij uspio u 20 sati doći do jajne stanice i oploditi je,i da sam trudna???pod velikim sam stresom.i već večeras, 3.8, imam neko jako jako slabo krvarenje.jeli to moglo već tako brzo doći?

i što se tiče prejakulata,iskreno nisam ni znala da to postoji. jeli moguće da dok mi još himen nije pukao,a penis je bio jako blizu dole,naravno ne dalje od himena,da mogući spermiji iz prejakulata otplove dalje?
hvala happy)

Natalija Beljo, dr. med.

05.08.2011. 21:35

Samo mirno popili ste Escapellu , sve ok ,imali ste slabo krvarenje i to je znak da je djelovalo.

paranoičarka

05.08.2011. 22:45

da ali to je bilo odma dva dana iza,i nekih par kapljica krvi..3-4..mislim da to nije to..a menstruaciju bih po pravilu trebala dobiti 10.8...

miss.misteltoe

06.08.2011. 20:35

Poštovana doktorice, dobar vam dan!

Imam pitanje za vas i nadam se da ćete mi pomoći što prije. Naime, radi se o tome da sam u noći s 3.8. na 4.8. imala nezaštićeni spolni odnos. Bojim se da bih mogla ostati trudna, a ne mogu otići do ginekologa jer ne radi do ponedjeljka, a nema nikoga dežurnoga. Zanima me postoje li pilule za dan poslije koje se mogu kupiti bez recepta?
I zanima me još kolika je šansa da sam ostala trudna ako mi je to bilo prvi put i ako mi je zadnji dan mjesečnice bio otprilike 1.8.

Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru!

Natalija Beljo, dr. med.

06.08.2011. 20:45

U tom slučaju krvarenje nastupa ranije od očekivane što je pokazatelj da je sve ok. Sljedeću mjesečnicu očekujte od tog dana kad je bilo izazvano krvarenja za cca28 dana

Nezzz

08.08.2011. 06:35

Pozdrav,
Imam jedno pitanje, eto sinoc mi se desila nezgodica, prezervativ mi je jednostavno nestao, ubrzo smo ga nasli ali je vec bilo kasno. Naravno da sam se uzpanicario, al ajde malo smo prosurfali netom i naisli na ovu predobru stranicu. Jutros smo bili u dezurnoj ljekarni i uzeli escapelle tabletu (teta sto tamo radi je stvarno bila super), i cura ju je popila. To je bilo oko 6-7 sati nakon nezgodice.. Inace joj je zadnja bila 6.7 ima dosta neredovitu mjesecnicu pa bude svakih 32-35 dana.. malo sam gledo po netu te kalkulatore za plodne i neplodne dane al me to sve jako zbunjuje, pa bi volio neko strucno misljenje u vezi nezgodice i sigurnosti, da nam barem malo bude lakse, i da se u miru mogu pripremat za ispite, odnosno da znam na cemu sam od prilike.. Puno hvala unaprijed, lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

09.08.2011. 00:35

Sve ok popila je na vrijeme, sad treba doći izazvano krvarenje _ prije njene očekivane mjesečnice.

Nezzz

10.08.2011. 22:40

neznam jesmo se razumili, znaci popila je tabletu otprilike 3 dana prije neg treba dobit, citajuci ostale postove cini mi se da bi bas zbog toga mogla kasnit, vi ste napisali da treba dobit prije... malo me to zbunjuje... uff...

Natalija Beljo, dr. med.

12.08.2011. 16:05

Niste napisali da je popila tri da dana prije pa odgovaram kako je procedura inače da unutar 10 dana od kad popije dolazi izazvano krvarenje.Tako da sve ok može doći ranije ili kasnije.

escapelle

13.08.2011. 20:10

Draga doktorice,

čitala sam tu pitanja i Vaše odgovore ali još uvijek me strah i imam pitanje za Vas. zadnju menstruaciju sam dobila 28.07. inace menstruacija mi je redovita, svakih 28 dana. imala sam spolni odnos 10.08. i tad su mi bili plodni dani a kondom je puknuo i nismo sigurni da li je kaj uslo u mene ili ne. popila sam escapelle tabletu sljedece jutro oko 9 sati pa me zanima s obzirom da su bili plodni dani dal postoji unatoc tableti mogucnost da ostanem trudna? nisam imala nikakve mucnine, niti sam povracala ni nista.
Unaprijed hvala...

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 27
Naprijed