Autor
|
Poruka
|
Mala11111
|
21.11.2011. 11:05
poštovanje,
moja situacija je malo drugačija. naime, prije 3 h sam imala odnos, kondom je pukao, i svršio je u meni. u roku od h vremena sam popila escapelle. ne bih se toliko brinula, no problem je što mi zadnja 2 mjeseca kasni po 5-7 dana. meni već kasni 7 dana, ali su mi zadnja 4 dana grudi nateknute i bole, oprištavila sam se i živčana sam, sve su to moji predmenstrualni simptomi. ali nikako da dobijem, unatoč simptomima. moja pitanja su: 1. jeli moguće imati predmenstrualne simptome unatoč trudnoći? i 2. kad mogu očekivati sljedeću mjesečnicu, s obzirom da je zadnja bila 13.10, a već mi kasni 7 dana? hvala unaprijed!
|
Mala11111
|
21.11.2011. 18:05
i sad ujutro sam obavila test za trudnoću, i piše da nisam trudna. jel moguće da je to krivi rezultat zbog escapelle? u uputstvima nije navedeno da utječe na test
|
neoprezni
|
22.11.2011. 11:55
Draga doktorice,evo već je prošlo 8 dana a ništa se nije dogodilo....znači do četvrtka ostaje još nada,al polako počinjem gubit nadu da ce sve bit u redu....a u četvrtak ili petak bi joj trebala biti i redovna menstruacija,tak da ako ne dođe dogodit ce se ono najgore što nemogu ni zamislit......može li se još šta poduzeti ili je već kasno za bilo šta......izvinjavam se što sam naporan i dosadan al shvatite me..... ://
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.11.2011. 19:25
Mala11111 Popili ste Escapellu tako da tek za 7-10 dan slijedi krvarenje.
noprezni Budete mi poludili od brige. Napravite BHCG ( iz krvi) u nekom najbližem laboratoriju. Javite nalaz. Don"t worry
|
neoprezni
|
23.11.2011. 00:35
nemogu,nemogu...kako da se ne brinem kad je to već trebala dobit...a i sumljam da ce išta i bit u ova dva dana....al znate šta,prošli tjedan kad je popila tabletu rekla je da ju nešto sijeće u trbuhu i skoro cijeli tjedan bolio ju je trbuh....jedan dan ju je cijeli dan bolio a ostale dane u jutro ili na večer.....i još plus ove vaše poruke u kojima me ohrabrujete i dajete nadu ipak se pomalo nadam da ce sve bit dobro....pa ipak ste vi dr.med,sigurno da vi znate sve o tome....tako da se nadam....a ovo što se tiče da ću poludit,poludio sam...to stoji...pa tko nebi.....
|
neoprezni
|
23.11.2011. 11:15
ni danaas ništaaaaaaa :///////
|
neoprezni
|
23.11.2011. 18:20
evo bolio ju je trbuh opet danas negdje 2-3h...znači u petak bi trebala dobit redovnu a rekla je da ju tako često boli trbuj dan,dva prije nego što treba dobit......bit će nešto
|
neoprezni
|
24.11.2011. 12:00
evo gaa....prošao i 10. dan ništa nije dobila....znači dogodilo se ono što ni u snu nisam mogao zamislit da ce mi se dogodit....katastrofa.....nemogu vjerovat......zbogom
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.11.2011. 17:05
Ma ne tako crno misliti , nada umire zadnja , zar ne?! Jeste išli napraviti BHCG. ? Ako ne prokrvari do nedjelje javite se svakako ginekologu. Javite mi se kakvo je stanje.
|
neoprezni
|
24.11.2011. 17:35
a znate šta kažu za nadu hehehe...znači do nedjelje ima još šanse da prokrvari????? onda se još mogu nadat da ce sve biti dobro ??????
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.11.2011. 14:40
Znam i za to, ako ne dođe u nedelju u ponedjeljak vadite BHCG i javite se ginekologu.
|
neoprezni
|
27.11.2011. 17:20
evo došlo je jučer DD to je sad to? jel sigurno da nije trudna???
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.11.2011. 22:05
Eto, sad možete udahnuti punum plućima i razgovarati sa djevojkom da počne koristiti kontracepciju kao zaštitu. ))))
|
neoprezni
|
27.11.2011. 23:10
hehehe...ništa više prije braka oprostite,još samo....pošto joj nije došlo izazvano u roku od 10 dana,a i redovna joj je kasnila jedan dan,jeli to sad sigurno da je sve u redu?da nebi poslje bilo...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.11.2011. 17:55
Da, sigurno je.
|
neoprezni
|
30.11.2011. 19:25
odlično D
dr.Natalija,hvala Vam na svemu.Puno ste mi pomogli,da vas nije bilo poludio bi skroz,a ovako kad mi je bilo najteže Vi ste bili tu,tješili i davali mi nadu u bolje sutra hehe...zahvaljujem =)
|
merikiki9
|
30.11.2011. 19:25
dobar dan..molim vas za pomoc, imala sam odnos treci dan..tj drugi dan menstruacije pri cemu je pukao perzevativ...pa kako nisam bila u mogucnosti otici po tabletu za dan poslijejer nisam bila u mjestu boravka ..popila sam je tek 60sati nakon odnosa...men sam dobila 24.11 odnos je bio 26.11 s tim da moram napomenuti da mi je menstruacija pocela dolaziti ranije 3dana je dosla ranije...prosli mjesec je bila 30.10.
recite mi molim Vas trebam li se brinuti...kada mogu ocekivati moguce krvarenje i moram li napraviti bez obzira test na trudnocu..hvala..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.11.2011. 20:40
neoprezni Hvala na ovim riječima , puno mi znače. ))
merikiki9 Ako je bila kao i inače onda za cca 28 dana očekujte sljedeću.
|
bajamaher19
|
05.12.2011. 14:45
evo ovako, zanima me koliko vremena nakon uzimanja tablete mora proći do sljedećeg odnosa?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.12.2011. 20:25
Ak mislite na Escapellu onda se do sljedeće mjesečnice morate čuvati odnosno koristiti dodatnu zaštitu.
|