Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.08.2011. 00:55
Popili ste na vrijeme, sad treba nastupiti izazvano krvarenje. Nema panike
|
escapelle
|
24.08.2011. 13:20
draga doktorice,
opet ja..nakon što sam popila escapelle tabletu došlo je izazvano krvarenje 15.08. ali to još uvijek traje. nije obilno. dal je to uredu ili ne???
hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.08.2011. 17:45
Ako je sad trebala doći i očekivana mjesečnica vjerojatno se nadovezalo jedno na drugo. Dok nije obilno ok.
|
sunceljeto
|
25.08.2011. 18:45
dan! Imala sam spolni odnos 24.og i nakon 18 h popila escapelle. Početak zadnje menstruacije bio je 6.8 koja je traja oko 5-6 dana... dali postoji mogućnost trudnoće?
|
sunceljeto
|
26.08.2011. 18:20
jedan podatak koji sam zaboravila - nezaštićeni spolni odnos.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.08.2011. 12:15
Popili ste Escapellu .
|
mrdenusa
|
06.09.2011. 16:20
Poštovana doktorice,već sam vam pisala u nadi da ću prokrvariti nakon escapelle..
Zadnju mjesečnicu sam imala od 16.-19.8.a 26.8.je partneru pukao kondom.27.8.sam popila escapelle nakon 11 sati od odnosa,međutim ja cijelo vrijeme čekam
to provocirano krvarenje o kojem sve žene pričaju,ali ja ga do danas nemam,danas je deseti dan od uzimanja pilule.
znam da sam imala ovulaciju za vrijeme odnosa,a zadnja tri dana me čudno bole grudi i nekakav čudan osječaj imam u trbuhu kao pred mjesečnicu,ali ništa.
dali je prerano da napravim test na trudnoću i kada bi ga mogla najranije napraviti?pravu svoju mjesečnicu bi trebala dobiti 14.9.
unaprijed hvala na odgovoru,pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.09.2011. 11:45
Ne trebamo još strahovati od trudnoće, simptome koje navodite su znak da bi trebala doći . Možete još pričekati do kraja tjedna , pa ako ne bi došla javite se ginekologu radi pregleda.
|
alohae
|
13.09.2011. 17:40
Molim pomoć tj. stručan savjet.Ja i djevojka imali smo seksualni odnos prije par dana.Kondom je puknuo i svršio sam u nju.Popila je tabletu Escepelle sat i pol nakon toga.
Problem je što joj menstruacija zadnja 2 mjeseca kasni po 5-6 dana i nije moguće odrediti plodne dane. zadnja je počela 22.8,odnos smo imali 10.9.
Danas je bole jajnici kao pred menstruaciju i neosjeća se najbolje.Kada uopće možemo očekivati menstruaciju,u kojoj količini i da li je ona pokazatelj da nije trudna ili je samo nuspojava tablete?Kada možemo napraviti test za trudnoću da se uvjerimo da je sve ok i koliko je tableta uopće uspješna? Molim vas odgovorite brzo..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.09.2011. 09:35
Nadam se da je ovo dovoljno brzo ; ne morate brinuti , popila je na vrijeme sad bi uskoro trebalo nastupiti i izazvano krvarenje ( cca 7 dana od kad se popije). Krvarenje je dokaz da je tbl. djelovala.
|
Lara111
|
17.10.2011. 21:50
Poštovanje!
Zadnja menstruacija mi je bila 28.09.,a nezaštićeni odnos sam imala 08.10. oko 21 h te sam 10.10 u 15 h popila escapelle. Menstruacije su uglavnom redovite. Da li sam dovoljno rano popila pilulu? Cijeli prošli tjedan sam imala mučnine, ubrzan rad srca i nemogućnost koncentracije, ne znam da li su to samo nuspojave od tablete ili psihosomatski? Molim Vas za odgovor!!!!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.10.2011. 01:45
Malo je psihosomatski, popili ste na vrijeme.
|
lela213
|
24.10.2011. 10:55
Pozdrav!
Nadam se da će te mi odg jer na prošlo pitanje nisam dobila nikakav odg
Jučer je bio 6 dan od popijene tablete escapelle i dobila sam neko lagano smećkasto krvarenje a danas već bolove u jajnicima i obilno krvarrenje jel moguće da je ovo prava menstruacija ali samo uranila trebala sam je zapravo dobiti oko 9.11...jer možda je tebleta izazvala raniji dolazak menstruacije???I koliko ovo dana treba trajati ako nije prava menstruacija i jeli normalno da je krvarenje popraćeno i bolovima kao kod prave menstruacije
.Nadam se vašem objašnjenju!!
Unaprijed hvala!!!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.10.2011. 15:40
To je menstruacija izazvana tbl. , trajt će cca 4-5 dana kao i inače vaša mjesečnica. Sad od tog datuma računajte sljedeću mjesečnicu.
|
manca
|
02.11.2011. 14:30
Draga doktorka, molim vas da mi odgovorite jer mi je hitno. Pre oko mesec dana popila sam jednu tabletu escapelle. Pre otprilike 64 sata imala sam jos jedan rizican odnos, jer je decko mozda delimicno ejakulirao u mene, ali ni on nije siguran koliko. Da li smem da uzmem jos jednu za svaki slucaj dok ne istekne 72 sata i ne bih smela_ Kakve posledice mogu da imam i koliko ce sad da tableta uopste vude efikasna_ Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.11.2011. 23:50
Ne smijete uzeti više.
|
neoprezni
|
16.11.2011. 15:50
ovako,imao sam spolni odnos u subotu navečer 12.11. i puknuo je kondom.....ja sam svršio skroz u nju.. ona je u ponedjeljak otišla kod ginekologa,ispričala mu sve šta je bilo...pregledao ju nije samo joj je dao recept za escapelle tabletu....ona ju je popila od prilike negdje 40h nakon toga.....Hoće li tableta sigurno djelovat,trebamo li se bojat da neće??? i dali treba obavezno imati neke simptome ili ne i nakon koliko dana se zna dali je sve u redu???? inače smo mladi,cura nije ni punoljetna....
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.11.2011. 20:15
Sve ok, popila na vrijeme. Sad bi kroz 7-10 dana od kad je popila trebalo nastupiti izazvano krvarenje.
|
neoprezni
|
16.11.2011. 21:55
možete mi još samo reći...ako ne nastupi krvarenje,jel to znači ono "najgore"....da ću postat ćale?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.11.2011. 03:05
Ali će doći , pa nećemo misliti na" najgore".
|