Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.05.2012. 02:30
Poštovana, uzeta Escapele tableta djeluje na oba odnosa. Očekujte menstruaciju kroz 10-tak dana.
|
|
13.05.2012. 02:30
Poštovana Katrina, ciklus računajte od tog krvarenja. Dakle iduću čete dobiti nakon 28 dana od tog krvarenja.
|
lisa99
|
15.05.2012. 00:05
Trenutno ne mogu doći do svoje ginekologinje pa zanima me Vaše mišljenje. Ginekologinja mi je rekla da ukoliko ne dobijem menstruaciju da ponovim test na trudnoću i da se naručim na pregled. Imala sam nezaštićeni odnos 10. dana ciklusa (inače traje 33 dana), popila sam escapelle pilulu, nakon 7 dana imala izazvano krvarenje te sljedeću menstruaciju dobila sa tjedan dana kašnjenja (Zato sam i zvala ginekologinju). Menstruacija je prošla ovaj petak, te od tada imam bolove u donjem dijelu trbuha i smeđi iscjedak te mi na trenutke bude slabo. Test na trudnoću je negativan. Molim Vaše mišljenje.
|
|
15.05.2012. 11:50
Poštovana, nikako se ne radi o trudnoći. Ne brinite.
|
ivana888
|
16.05.2012. 12:00
Postovani,
unutar koliko dana bi trebala dobiti izazvano krvarenje ili je moguce da se poklopi sa ocekivanom menstruacijom?
Zadnjju menstruaciju sam dobila 21.4., a nezasticeni odnos imala 5.5. i nakon 10h popila pilulu.Inace ciklus mi traje 28dana,a do krvarenja jos uvijek nije doslo.
Hvala
|
|
16.05.2012. 23:25
ne brinite, kroz par dana.
|
krt
|
18.05.2012. 09:55
Pozdrav! 31.3.(11.dan ciklusa) sam s dečkom isprobavala odnos,on je na minutu-dvije lagano samo gornjim dijelom spolovila ulazio u mene,samo dodirivanje. Budući da sam djevica,nije mi ni probušio himen. Do rizičnog svršavanja nije uopće došlo ni u jednom trenutku. Posljednju sam mjesečnicu imala 21.03. i ciklusi su mi neredoviti s time da obično uvijek dobijem menstruaciju najranije 32 do 45 dan. Čitala sam monogo i zaključila da se nije moglo ništa dogoditi jer nije bilo svršavanja,a da se šanse o trudnoći pod tim okolnostima mogu svesti na minimum. Bila sam u strahu i odlučila sam porazgovarati s ginkologom. On je rekao da po tome kako sam mu ispričala da bi sve trebalo biti u redu,da mi ni nisu plodni dani budući da mi menstruacije dolaze kasnije. No,uzela sam Escapelle,35-36 sati nakon odnosa(2.4.). Malo krvarenje,svega nekoliko kapljica se pojavilo dan-2 od uzimanja Escapelle,a menstruaciju(20.dan ciklusa)i to nešto malo obilniju,sam dobila točno tjedan dana nakon uzimanja tabletice(9.4.). Sada je već 40 dan nakon te menstruacije,40.dan ciklusa i pomalo me hvata panika. Jedino se pojavilo blago crvenilo na gaćicama 1. i 2.5.(23.dan ciklusa) kao što mi se zna pojaviti za vrijeme ovulacije,te napetost u grudima koje je stalo,zelenkasti iscjedak i prištići sve prije 2 dana,no menstruacija još ne. Imam li razloga za paniku? Je li moguće da sam ostala trudna u tom periodu ako poslije toga nisam imala nikakve odnose??? Što da radim?
|
|
18.05.2012. 11:25
Ne, trudnoća je isključena. Imate simptome PMSa.Pričekajte menstruaciju kroz koji dan.
|
krt
|
19.05.2012. 11:20
Hvala Vam puno! Javit ću Vam se ponovno ako ću imati pitanja.
|
antananarivo
|
28.05.2012. 16:50
Imala sam menstruaciju 27.4. a nezasticen odnos 10.5. Posle 10h sam popila pilulu. Posle par dana imala sam malo krvarenje koje je trajalo 4-5 dana. Trebala sam da dobijem 24.5. ali jos nisam, kasni mi 4 dana. Da li postojji mogucnost da sam ostala trudna?
|
bembo1
|
28.05.2012. 17:25
imam 38.g., prvi dan ciklusa bio mi je 18.5. stvari mi traju 6-7 dana, a ciklus oko 25-28 dana, ali prošli mi je trajao 22 dana jer sma imala operaciju pa mislim da je izazvano tim. 8.dan (petak 25.5.)u ranim jutarnjim satima sam imala odnos, dva puta tijekom 3 sata, oba puta je došlo do ejakulacije izvan mene, prekinuti snošaj. nismo koristili kondom oba puta tako da sam zbog predejakulata nakon 36 sati od zadnjeg odnosa popila 3 tablete diane 35 i nakon 12 sati opet 3 tablete. mislim da mi je ovulacija bila u subotu 26.5. ili nedjelju 27.5., nisam sigurna jer ne znam jesu me jajnici probadali zbog dugog i energičnog odnosa ili ovulacije, imala sam vrlo mali prozirni iscjedak. i noćas(ponedjeljak28.5.) tijekom noći sam osjećala blage bolove u desnom jajniku, a i nekoliko puta tijekom dana. nisam sigurna kad mi je trebala biti ovulacija, razni kalkulatori pokazuju drugačije. inače ne koristim kontracepciju. molim odgovor na pitanja: koliko su učinkovite tablete diane 35 kao hitna kontracepcija jer ih do sad nisam koristila i koliko štite ako ovulacija nije nastupila unutar tih 24 sata od popijenih pilula već recimo dan kasnije? kad najranije mogu napraviti test za trudnoću i koje šanse su da sam trudna? zahvaljujem.
|
|
28.05.2012. 22:05
Poštovana antananarivo ne postoji šansa za trudnoćom.
|
|
28.05.2012. 22:05
Poštovana, šanse za trudnoćom su male. Ispravno ste postupili, premda mislim da još tada niste bili u plodnim danima.
Test na trudnoću napravite najranije kad vam i ako vam izostane menstruacija.
|
bembo1
|
30.05.2012. 01:15
Zahvaljujem. Prema cervikalnoj sluzi u subotu tj.9.dan ciklusa se pojavio prozirni vodenasti iscjedak, u nedjelju sirasti bijeli iscjedak, a u ponedjeljak navečer sam imala zadnji iscjedak koji je bio proziran, kao bjelanjak i jako rastezljiv tako da sam po tom cervikalnom iscjetku pretpostavila da sam ovulaciju imala ponedjeljak navečer 11.dan ciklusa ili možda utorak ujutro uzevši u obzir da ovulacija nastupa nekoliko sati nakon tog zadnjeg iscjetka. od tad nemam iscjedak i suha sam tako da pretpostavljam da sam sad već u neplodnom razdoblju. Odnos sam imala kao što sam već navela 8.dan ciklusa (dan po završetku stvari) tj.petak između 1 i 3 sata ujutro i u subotu u 14h (nekih 36 sati od odnosa) popila sam diane 35 3 pilule i nakon 12 h tj.u nedjelju u 2 h ujutro opet 3pilule. Ako je ovulacija bila u ponedjeljak 11.dan ciklusa tj.tri dana nakon odnosa odnosno 24 sata nakon popijene hitne kontracepcije zanima me slijedeće:
koliko sam zaštićena nakon popijene zadnje doze diane 35 kao hitne kontracepcije, ne mislim u smislu novog odnosa već starog odnosa i mogućnosti dan kasnije ovulacije od ove koju sam izračunala? koliko dugo vremenski ta hitna kontracepcija djeluje? (uzimam u obzir da spemiji u ženi mogu živjeti 3-5 dana)
kad se najranije može očitati trudnoća nakon vađenja bhcg iz krvi? (ovo pitam jer do slijedeće menstruacije treba proći cijela vječnost, a jako sam zabrinuta). Zahvaljujem.
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
01.06.2012. 01:30
Poštovani,
ako ste uzeli Dijane 35 prije ovulacije one će ili spriječiti ili odgoditi ovulaciju time ste se u najvećem postotku zaštitili od prethodnog odnosa.
Ako je već nastupila ovulacija one će utjecati na prpmijenu kvalitete endometrija i tako otežati inplantaciju.
Ako želite biti sigurni dali je došlo do trudnoće učinite krvni tets na trudnoću u vrijeme očekivane menstruacije.
S.P. Dr Nataša Šemnički
|
elena17
|
11.06.2012. 23:45
Moje pitanje je ovo, imala sam spolni odnos i pukao nam je kondom, u roku od 12 sati sam popila escapelle tabletu i nakon 2 tjedna ponovno nam se dogodilo isto, zvali smo doktora i išli na hitnu i ponovno sam popila escapelle tabletu. obično mi ciklus traje 30-32 dana. menstruaciju bih trebala dobit 16.6. a 11.6. sam malo prokrvarila. trebam li biti zabrinuta?
|
|
12.06.2012. 16:50
elena17 ,
mogu će je odgađeno ili uranjeno krvarenje.
Ako kasni mnestruacije više od 7 dana učinite test na trudnoću.
L.P.
|
antolovicka
|
14.06.2012. 13:10
Postovana, imala sam nezasticeni spolni odnos u plodnim danima i u roku od 45 sati popila escapelle tabletu. Trebala bih dobiti menstruaciju za nekoliko dana, a trenutno su mi grudi jako osjetljive i osjecam laganu nelagodu u donjem dijelu trbuha. Znam da su to normalne nuspojave ali isto tako i prvi simptomi trudnoce. Jako se brinem jer je to drugi puta da uzimam tabletu za dan poslije, a prvi puta sam ju popila prije cca 2 mjeseca. Utjece li to na djelovanje?
|
|
14.06.2012. 15:50
antolovicka ,
nije dokazana negativni učinak dijelovanja u takvom razmaku uzimanja.
Tableta je polučila svoj učinak.
L.P.
|
a.horv89
|
15.06.2012. 12:05
Poštovani,
menstruaciju sam imala 17.4. a spolni odnos prilikom kojeg je pukao kondom 13.5. Popila sam Escapella pilulu i 18.5. sam dobila prvo nešto poput kvavog iscjetka što je, pretpostavljam, izazvano tabletom, a koji se onda pretvorio u manje obilnu menstruaciju. Tabletu sam popila 13.5. nekoliko sati nakon odnosa. 22.5 sam imala odnos u kojem decko nije svrsio, a i buduci da je toliko blizu posljednje menstruacije sigurna sam da mi nisu bili plodni dani.
Sto me zapravo zanima jest, je li normalno da prije iduce menstruacije (druge nakon popijene tablete) dobijem sukrvavi iscjedak? Naime, vec 3 dana imam takav lagani isjcjedak, a od prave menstruacije nista. Da li bi to trebala brojati kao menstruaciju ili pricekati jos malo? Trenutno sam u inozemstvu pa ne mogu otici kod svoje doktorice, ali budem cim se vratim u Hr.
Unaprijed hvala!
|