Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
16.06.2012. 14:00
a.horv89 ,
iscjedak ne racunajte kao menstruaciju.
Javite se ginekologu kad se vratite.
L.P.
|
Sin_I
|
17.06.2012. 14:35
Poštovana doktorka,
prethodnu menstruaciju imala sam 16.05., nezaštićen odnos 03.06. i popila sam Escapelle 14 h nakon odnosa. Sledeću menstruaciju je trebalo da dobijem 11.06. ali ništa se ne dešava... Imala sam sve simptome, PMS, i dalje ih imam u vidu tupog bola u donjem trbuhu i osetljivih grudi. Do juče imala sam braonkasti iscedak a sad već, čini mi se, kao da imam belo pranje. Takodje, prethodni period mi je bio zaista stresan. Zanima me da li je ovo kašnjenje normalna pojava nakon ispijanja Escapelle-a (u kombinaciji sa stresom) i ako jeste, koji je neki optimalan period da se sve sredi jer bi trebalo da počnem sa korišćenjem Qlaira pilula zbog teškog PMS-a (dijareja, povraćanje, temperatura, ekstremne promene raspoloženja i obavezna prehlada)? Kakva je mogućnost da je, u stvari, došlo do začeća?
Hvala unapred! Veliki pozdrav
|
|
18.06.2012. 15:55
Sin_I ,
moguće je kašnjenje menstruacije nakon hitne kontracepcije, ali nakon 7 dana potrebno je učiniti test na trudnoću.
L.p.
|
Sin_I
|
18.06.2012. 17:05
Hvala Vam na odgovoru. Zanima me jos da li je bolje uraditi kucni test (da nije rano pa da pokaze pogresne rezultate) ili da odradim beta hcg?
|
lu11
|
18.06.2012. 17:05
Poštovana doktorice,
molim Vas za komentar i moguću dijagnozu. Predzadnju mjesečnicu imala sam 8.4.2012. Nezaštićeni spolni odnos imala sam 2.5., s tim da partner nije svršio u mene, ali sam ja za svaki slučaj popila Escapelle pilulu. Sljedeća mjesečnica se pojavila 9.5. Inače mi ciklus nije baš pravilan, i u prosjeku mi traje 31 dan. Mjesečnica i nije bila baš obilna. 12.5. sam opet imala spolni odnos s metodom prekinutog snošaja. Imala sam gotovo sve simptome dolaska mjesečnice (osim jakih bolova u donjem dijelu trbuha koje u pravilu znam imati dan prije dolaska mjesečnice), ali nje još uvijek nema. U međuvremenu sam bila pod velikim stresom (i još uvijek sam zbog nedolaska mjesečnice) i dobrovoljno darovala krv. Po trajanju ciklusa mjesečnicu sam trebala dobiti 10.6.S eksualne odnose sam imala van plodnih dana, i tik pred mjesečnice.
|
Sin_I
|
18.06.2012. 17:25
Hvala Vam na odgovoru. Zanima me da li je bolje odraditi neki kucni test (plasim se da nije prerano pa da pokaze pogresan rezultat) ili da radim beta hcg?
|
lu11
|
19.06.2012. 09:45
Poštovana doktorice,
molim Vas za komentar i moguću dijagnozu. Predzadnju mjesečnicu imala sam 8.4.2012. Nezaštićeni spolni odnos imala sam 2.5., s tim da partner nije svršio u mene, ali sam ja za svaki slučaj popila Escapelle pilulu. Sljedeća mjesečnica se pojavila 9.5. Inače mi ciklus nije baš pravilan, i u prosjeku mi traje 31 dan. Mjesečnica i nije bila baš obilna. 12.5. sam opet imala spolni odnos s metodom prekinutog snošaja. Imala sam gotovo sve simptome dolaska mjesečnice (osim jakih bolova u donjem dijelu trbuha koje u pravilu znam imati dan prije dolaska mjesečnice), ali nje još uvijek nema. U međuvremenu sam bila pod velikim stresom (i još uvijek sam zbog nedolaska mjesečnice) i dobrovoljno darovala krv.Po trajanju ciklusa mjesečnicu sam trebala dobiti 10.6.S eksualne odnose sam imala van plodnih dana, i tik pred mjesečnice.
Ispravak: 12.6. sam opet (idiot) imala spolni odnos s metodom prekinutog snošaja.
|
|
19.06.2012. 12:20
Sin_I ,
učinite beta HCG.
L.p.
|
|
19.06.2012. 12:25
lu11,
učinite krvni test na trudnoću i ako je negativan javite se ginekologu kod daljnjeg izostanka mnestruacije.
Pijte Mg 300mg te Čaj od vrkute i stolisnika.
L.p.
|
anna91
|
02.07.2012. 22:50
Imam pitanje, poslednju menstruaciju sam imala 18.06. i trajala mi je 6 dana, a nezasticeni odnos 30.06. Popila sam escapelle pilulu u roku od 72 sata, pa me zanima kad mogu ocekivati sledecu menstruaciju? Ja se izvinjavam ako je slicno pitanje vec postavljano,ali imam problem sa internetom pa ne mogu da iscitam sve ranije postove
|
|
04.07.2012. 13:00
anna91 ,
uobičajeno mestruacija dolazi na vrijeme ali može i u manjem broju slučajeva uraniti ili koji dan zakasniti.
Kod kašnjeja od 7 i više dana treba učiniti test na trudnoću.
L.p
|
Ivona96
|
12.07.2012. 00:00
Postovana doktorice!
Mene zanima dali je smedi iscjedak na neki nacin znak da nisam trudna i da je tableta djelovala? I dali je to isto kao i izazvano krvarenja?
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
12.07.2012. 12:00
Ivona96 ,
testom na trudnoću će te dobiti odgovor.
AKO JE NEGATIVAN SMEĐKASTI ISCJEDAK JE IZAZVAN TABLETOM ALI NE MORA BITI MENSTRUACIJA.
Menstruacija može doći u redovno vrijeme ali i kasniti par dana i raniti. Nema pravila.
L.p.
|
ciendm
|
25.07.2012. 08:45
Poštovani, odnos s deckom sam imala 30.06, oko 2 tjedna nakon poslijednje menstruacije, , u roku 12 sati sam uzela pilulu za dan poslije. mjesecnica mi je dosla oko 14.7. medutim bila je skroz lagana, vise je to bio smeđkasto-crveni iscjedak nego sama krv kao i inace. Postoji li ikakva mogucnost da sam trudna? strahujem jer mi to tereti psihu pa sam pocela osjecati mucnine, ali bez povracanja. :/
|
|
26.07.2012. 23:00
ciendm ,
učinite est na trudnoću jer može biti lažna menstruacija.
L.p.
|
aa123
|
30.07.2012. 23:25
Poštovana ...od prilike 0207.2012 sam imala menstruaciju (nisam tocno sigurna ) , znam da je završila 09.07.2012 a traje inace oko 7 dana ciklus redovan 20i 28 dana.
21.07.2012. na 22.07.2012. sam imala nezasticen spolni odnos , tj imali smo kondom ..ali radi panike sam nakon 30 h popila escapelle pilulu ..
26.07.2012 se javlja krvarenje koje traje do danas ..jucer je bilo veceg inteziteta a danas slabije ..to je više smeđe rozi isjedak..makar je bilo i tragova krvi sa malo ugruška..
Iscjedak se smanjuje i na tamponu vidim samo u tragovim krv..
Danas sam vadila betu koja je negativna..makar je prerano..recite mi što sada mogu ocekivati..kada da očekujem mengu i dali je ovo menga?
Dali postoji mogucnost trudnoce? plodni dani nisu bili , kondom smo imali..ali muci me sto ne dolazi do normalnog krvarenja ?
|
Maja <33
|
31.07.2012. 12:40
heej.. ja sam menstruaciju dobila 20.7 a završila mi je 24.7, i nezasticeni spolni odnos sam imala u subotu na nedjleju znaci 28. na 29.7 , jucer 30.7 sam popila Escapelle pilulu, dali ima kakve sanse da ostanem trudna?? inače menstruaciju ne dobivam redovito.... Molim vas pomozite mii... HITNO TREBAM ODGOVOR!
|
Neznanka
|
01.08.2012. 10:30
Poštovana doktorice! Molila bih vas da mi pomognete u vezi moga problema! u 8.mjesecu ću napuniti 23 godine! Zadnju menstruaciju dobila sam 23.06. i trajala je nekih 6 dana,, sljedeću sam trebala dobiti oko 20.7, ali mi kao uvijek kasni,, prilikom posjeta dečku, desila nam se nezgoda,,, u noći 21. na 22.07, (znači, već je bila nedjelja poslije ponoći oko 00:30 sati) imali smo spolni odnos, ali došlo je do pucanja prezervativa, što smo shvatili tek kada ga je moj dečko izvadio! Osjetila sam kako je iz mene iscurila njegova sjemena tekućina i odmah sam otišla na wc mokriti,, u ponedjeljak, 23.07. smo otišli skupa ginekologu,, gdje mi je prepisao Escapelle pilulu i popila sam je isti dan oko 17:00 sati..e sad, i tu postoji jedan problem! U cijelom gradu, od 4 ljekarne, jedva sam našla tu jednu pilulu ali njoj je u 6. mjesecu istekao rok trajanja! Gospođa koja je radila u ljekarni mi je rekla kako Ministarstvo Zdravstva propisuje valjanost lijeka još 6 mjeseci nakon njegovog isteka, te sam ja, naravno, uzela pilulu, jer nisam imala druge opcije.! Od svih nuspojava koje bi tableta trebala izazvati, ja nisam osjetila ama baš ništa još uvijek,, što uključuje i moguće krvarenje.! Napominjem da imam jako neredovitu menstruaciju,, mjesečnica mi traje nekih 5-6 dana, a dobijem svakih 45 dana, nekada i više, a nekada manje.. Zanima me dali postoji mogućnost da sam ostala trudna s obzirom da sam popila pilulu kojoj je istekao rok u 6. mjesecu? Unaprijed se zahvaljujem!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.08.2012. 21:50
Poštovana aa radi se o menstruacije . Niste trudni.
dr. Dejan Šakoronja
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.08.2012. 23:00
Poštovana maja, nećete ostati trudna.
dr.med Dejan Šakoronja
|