Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
29.11.2012. 16:15
klasha ,
učinite test na trudnoću
l.p.
|
aleksej
|
17.12.2012. 10:05
pozdrav doktorice! necu da vas hvalim jer vec i sami znate da ste najbolji!
4 dana nakon menstruacije moje djevojke imali smo rizican polni odnos , popila je escapelle u roku od 12h , posle dan dvapilule od dobila je krvavljenje koja je trajalo ,kako ona kaze 2 dana mnogo i 2 dana slabo........menstruacija treba da joj dodje tek za desetek dana, ali mi se zali da ima sve simptome rane trudnoce ,bol u donjim ledjima,nervozu,bole je grudi.....el je moguce da je trudna iako je imala reakciju na pilulu ili sta je vec?
hvala unapred!
|
dzozy
|
18.12.2012. 11:10
Pozdrav,
Imam jedno pitanje. Imala sam zasticeni spolni odnos sa deckom, pri kojem je puknuo kondom i decko je svrsio u mene. Popila sam Escapelle tabletu u roku od nekih sat-sat i po. Prvi dan poslednje menstruacije je bio 27.11., a narednu sam ocekivala 24.12. Trebam li se brinuti?
|
|
19.12.2012. 14:35
aleksej,
obzirom na navedene simptome neka učini UZV pregled kojim će se objasniti navedene tegobe ( cista ili krvareće žuto tijelo ? ) jer je mala vjerojatnost trudnoće obzirom da je potpuno ispravno postupila.
L.p.
|
|
19.12.2012. 14:35
dzozy ,
prema navedenom NE
l.p.
|
anic7
|
29.12.2012. 11:50
znaci ovako,meni i curi je puka kondom i ja sam svrsio u nju,nakon 38 sati je popila escapelle tabletu i nakon 7 dana joj je doslo izazvano krvarenje koje joj je trajalo 10 ak dana,i procita sam na vasem forumu da joj iduca mjeecnica triba doci za 30 dana od tog prvog kad je dobila izazvano krvarenje,proslo je vec 30 i kusur ali nista ..tribam li se briniti il mi je to krvarenje izazvano razlog zbog kojeg se nemam potrebe nervirati ? hvala.
|
anic7
|
31.12.2012. 00:25
uglavnom me zanima dal je to izazvano krvarenje dovoljno dobar dokaz da je tableta uspila i da se nemoram brinut
|
|
04.01.2013. 19:15
anic7 ,
izazvano krvarenje je bila menstruacija trebala bi odražavati uspješnost hitne kontracepcije
l.p.
|
anic7
|
04.01.2013. 19:30
znaci da se ne tribam briniti ? po ostalin vasim odgovorima san procita da joj ta iduca menstruacija nakon izazvane moze kasniti,nju ovih dana bole grudi i pojavljuje joj se neki isjedak dole,,ona kaze da joj je tako uvijek prije menstruacije,mene samo zanima vase misljenje dal da i dalje razbijan glavu oko toga il ce menstruacija doci sigurno :P
|
|
07.01.2013. 10:00
anic7 ,
prema navedenom je sve uredu ali samo krvni test na trudnoću vam daje punu sigurnost.
l.p.
|
anic7
|
08.01.2013. 10:15
evo dobila je menstruaciju ,to bi znaci bilo to ,lakse se dise .. zahvaljujem se na pomoci
|
luckyone
|
10.01.2013. 10:05
Poštovana,
Molim Vas odgovor na moj upit. Naime, imala sam odnos 30.12. oko 14 h , a kondom je pukao. Meni su bili plodni dani, a Escapelle sam uzela nakon nešto više od 24h. Menstruacija mi je trebala doći 5.1. Menstruaciju još uvijek nisam dobila, niti mi je tableta izazvala krvarenje koje je trebala. Pojavljuje mi se iscjedak, prije 5 dana sam osjećala bol u jajnicima i mislila sam da ću dobiti menstruaciju. Ona sada kasni, ja nikakve bolove više nemam.
Trebam li oš malo pričekati ili bih trebala posjetiti ginekologa? Kako nije bilo nikakvog krvarenja već više od 10 dana, a i menstruacija kasni, postoji li mogućnost da sam trudna ili je tableta samo izazvala poremećaj ciklusa?
Unaprijed hvala
|
|
14.01.2013. 17:50
luckyone ,
napravite test jer postoji opasnost trudnoće i javite se svakako na ginekološki pregled
l.p.
|
curica91
|
14.01.2013. 20:30
Poštovani,
imala sam nezaštićene odnose 06.i07.01. ali partner nije svršio u mene....08.o1. sam popila escapelle....12.01. sam počela krvariti isprva oskudno,pa malo jače...nisam sigurna je li to menstruacija ili što?traje 2 dana,sad 3. je slabije..te jesu li mi sad ti dani bili plodni ili?je li to normalno?posljednju menstruaciju sam imala 28.12. inače mi ciklusi traju 28 dana...kad mogu očekivati sljed. menstruaciju?postoji li mogućnost trudnoće?hvala
|
ana12345
|
16.01.2013. 23:50
Postovani, menstruaciju sam dobila 1.1.2013.; 14.1. sam imala odnos sa deckom koj je bio nezasticen ali trajao je manje od pola minuta i nije bio blizu da svrsi ali ja sam ipak nakon 24 sata popila escapelle pilulu. Jako brinem zato sto su mi to izgleda bili plodni dani, ciklus mi traje oko 28 dana, nekad i krace. Da li je moguce da ostanem trudna? I kolike su sanse?
|
Nara89
|
20.01.2013. 03:05
Postovana doktorko, tokom odnosa prezervativ je pukao, ali decko nije svrsio u mene i 15 min nakon toga popila sam escapelle, menstruacija mi nije redovna pa nisam sigurna da li su mi plodni dani, ali ne bi trebalo da jesu. Interesuje me sledece, naime to je druga pilula koju sam popila za manje od mesec dana,prvu sam popila 27.12, a drugu veceras, pa me interesuje da li ce delovati i kakve posledice mogu biti?
Puno hvala unapred.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2013. 22:45
Poštovana ana12345 šansa je nikakva, nije ni bilo ejakulacije a niti potrebe za escapelle tabletom.
|
|
22.01.2013. 22:45
Poštovana nara, dakako će djelovati.
Ne možete dva put na mjesec uzimati postkoitalnu kontracepciju.
Savjetujem kontinuirano uzimanje kontraceptivnih pilula za zaštitu i za normalizaciju ciklusa.
|
curica91
|
23.01.2013. 09:25
Poštovani,
imala sam nezaštićene odnose 06.i07.01. ali partner nije svršio u mene....08.o1. sam popila escapelle....12.01. sam počela krvariti isprva oskudno,pa malo jače...nisam sigurna je li to menstruacija ili što?traje 2 dana,sad 3. je slabije..te jesu li mi sad ti dani bili plodni ili?je li to normalno?posljednju menstruaciju sam imala 28.12. inače mi ciklusi traju 28 dana...kad mogu očekivati sljed. menstruaciju?postoji li mogućnost trudnoće?molim Vas odgovor ...hvala
|
|
23.01.2013. 15:50
Poštovana, nije se radilo o menstruaciji već o krvarenju uzrokovanim uz escapele.
Niste ju ni trebali piti.
Menstruaciju trebate dobiti u očekivano vrijeme ili koji dan ranije.
|