Autor
|
Poruka
|
mcda
|
24.01.2013. 00:55
Poštovana...
zadnju mjesečnicu sam dobila 3.1. a odnos sam imala 16.1. gdje je partneru pukao kondom (on nije ni primjetio tako da je svršio u meni).
Nakon 13h sam popila Escapelle pilulu pa me je sljedećih dana boljelo u donjem djelu trbuha odnosno zdjelici, je li to jedna od nuspojava?
(Ginekolog mi je također reklao da ukoliko mi je počela ovulacija da nema smisla da je popijem ali ja ipak jesam jer je pisalo da također
oplođenu jajnu stanicu sprječava da se prihvati na maternicu.. ) Nisam imala nikakva krvarenja pa mi sad samo preostaje čekati i da li
stvarno nema smisla što sam je popila? :/
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
24.01.2013. 10:10
Dobro je što ste ju uzeli. Djelovat će.
|
curica91
|
24.01.2013. 11:00
hvala na odgovoru ! Naime moja ginekologica mi je preporučila da popijem escapelle pošto sam nazasticene odnose imala za redom iako partner nije svrsio u mene.....menstruacija bi po starom trebala doci oko 24,25.01. ali ja nemam nikakve simptome da cu dobiti :/ ...naime prilikom onog krvarenja također sam imala bolove kao za vrijeme menstruacije....kad najranije mogu napraviti test?
|
|
24.01.2013. 23:00
Sutra, prekosutra.
|
mart11
|
26.01.2013. 15:25
Postovani,
zadnju M sam imala 17.12., rizican odnos 30.12., a ciklus mi je 26-29 dana. uglavnom popila sam escapelle nakon otprilike 35 sati.
11.01.sam ponovno bila kod doktorice, pa mi je ujedno napravila i nekakav test na urin pa mi je rekla da je sve ok. Nadam se da je to pouzdano. Stalno imam simptome pms-a, vec 10 dana. Sinoc me je tako grozna bol u donjem dijelu trbuha probudila, a od M jos uvijek nista. Ne znam sad jel to normalno kao nuspojava tablete il nije? Sad me nista ne boli, jedino prsa. Inace nakon sto sam popila samu tabletu nisam imala nikakvih mucnina niti krvarenja
|
|
26.01.2013. 15:55
Ne radi se o trudnoći.
|
mart11
|
26.01.2013. 20:50
Hvala na brzom odgovoru!
|
|
27.01.2013. 02:15
Molim.
|
curica91
|
28.01.2013. 14:15
Poštovani,
evo opet ja ispričavam se što Vas opet gnjavim ali sam jako zabrinuta,a trenutno ne mogu do svoje ginekologice...pošto ste mi rekli da ono krvarenje nakon escapelle nije bila menstruacija,danas sam napravila test (Intimplus) i negativan je....inace onu redovnu menstruaciju trebala sam dobiti 24/25.o1.jel mozda ipak ikako moguce da je ono krvarenje koje sam imala par dana nakon popijene escapelle bila menstruacija(od 12.do15.o1)?jer krvarila sam nekih 3 dana (kao i kod menstruacije),a 4.dan je bio smeđi iscjedak....imala sam i bolove iste ili vrlo sl.kao što imam prilikom menstruacije...od tada me boli desni jajnik...nemam još nikakve znakove PMS-a....dal je moguce da je doslo do trudnoce ?inace,dijagnosticiram mi je visokorizican HPV 31-58(cin2) i trenutno koristim betadine vaginalete dal je moguce da su one utjecale na rezultat testa?kada da ocekujem menstruaciju? Unaprijed hvala!
|
|
28.01.2013. 23:10
Ne brinite. Ne radi se o trudnoći.
Mislim da menstruaciju ćete dobiti uskoro.
|
Drita
|
30.01.2013. 00:00
Poštovani,
prvi dan poslednje menstruacije bio je 13. januar, menstualni ciklus mi traje od 26-29 dana. Nezaštićen odnos sam imala 23. januara, ali snošaj je bio van vagine (tako makar partner tvrdi). Tabletu Escapelle sam popila 30 minuta nakon odnosa. NIsam imala nikakvih neželjenih reakcija. Ali danas, znači 7 dana nakon odnosa, prokrvarila sam, stomak me ne boli, krvarenje nije obilno, imam užasnu glavobolju. Da li mi je ovo usled ovih hormonskih tableta ili menstruacija? Kada mogu najranije da uradim test a da bude pouzdan? Koje su mogućnosti da sam ipak u drugom stanju?
Hvala unapred.
Svako dobro!
|
|
30.01.2013. 10:45
Poštovani, krvarenje je uzrokovano Escapele tabletom.
Menstruaciju ćete dobiti na vrijeme. Ne radi se o trudnoći pa vam test neće ni trebati.
|
nnn
|
30.01.2013. 11:30
Poštovani,
nezaštićen odnos bio je 22.dec., sumnjala sam je možda nešto dospelo do materice jer je bio drugi nezaštićen odnos te večeri, pa sam u roku od 12 h popila escapelle pilulu. 27.dec.javilo se izazvano krvarenje i kako sam čitala ovde na forumu piše da se sledeća menstruacija očekuje tek za mesec dana od tada, a sada je već 30.jan. i još uvek ništa. Šta je problem? Nikakve simptome trudnoće ne osećam, (mučnina i sl.),a osećala sam bolove u grudima i malo bol kod jajnika.. Poludeću.
Hvala unapred
|
nnn
|
30.01.2013. 12:10
Zaboravila sam da napišem da nije svršio unutra i da sam za svaki slučaj popila, dečko je smatrao da ne treba da uzmem tabletu, ali ja sam veliki paničar
|
izzy26
|
30.01.2013. 12:30
Poštovani! 28.1 oko 21.30h imala sam odnos s dečkom pri čemu je kondom pukao ali prekasno smo shvatili. Drugi dan u 14.00h sam popila escapell tabletu,znači nakon 14sati. Nemam nikakve simptome ni nuspojave,možda je prerano. Zadnju menstuaciju sam imala 7.1,i ciklus je zadnje 2 menstuacije 32dana. Zanima me kad bi trebala dobit M? Htjela bi počet piti kontracepciju ali neznam kad prokrvarim da li taj dan krečem ili kad?Pošto se mogu dogodit 2krvarenja koliko sam shvatila čitajuči postove. Ispričavam se ako sam vas malo izgnjavila. Hvala unaprjed!
|
|
30.01.2013. 22:35
Poštovana nnn ne radi se o trudnoći. Doći će kroz koji dan.
|
|
30.01.2013. 22:35
Poštovana izzy menstruaciju ćete dobit u očekivano vrijeme i neće biti dva krvarenja u ovom slučaju.
|
Ajvi333
|
11.02.2013. 19:20
Postovani, poslednja menstruacija mi je bila od 27.1. do 31.1, a nezasticeni odnos je bio 1.2. Pilulu sam popila nakon 12h, a 7.2. se pojavilo krvarenje (obilno skoro kao menstruacija) i trajalo je 4 dana. Kada da ocekujem sledecu menstruaciju, da li u odnosu na prethodnu ili u odnosu na ovo krvarenje? I da li ima razloga za brigu u vezi sa trudnocom? Srdacan pozdrav, Iva
|
|
11.02.2013. 23:00
Poštovana, menstruacija će vam doći na vrijeme prema prijašnjoj ili može kasniti do 5 dana. Dakle mora doći do 1.3.
|
curica91
|
13.02.2013. 19:30
Poštovani,
pisala sam Vam prije nekih 2 i pol tjedna...eto sam sam Vas htjela obavjestiti da je ono krvarenje nakon Escapelle izgleda ipak bila menstruacija jer sam točno nekih 27 dana nakon tog krvarenja dobila menstruaciju i eto sve je ok ...napravila sam za svaku sigurnost još jedan test i eto negativan ... pozdrav
|