Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gljivice, Canesten i upala rodnice


Autor Poruka

21.03.2010. 21:20

Poštovani,
prošli tjedan sam bila na pregledu kod ginekologa. Ustanovila je da imam gljivice te mi je dala terapiju Canestenom. Ono što mene zanima je da li će te gljivice potpuno nestati nakon završetka terapije (6 tableta)?
Da li je potrebno da se i moj partner maže Canestene kremom? Ako da, koliko dugo? Jučer sam iskoristila posljednju tabletu. Kada mogu započeti s odnosima?
Također mi je rekla da imam upalu rodnice. Da li će se ta upala povući nakon terapije?
Moja liječnica mi nije ništa savjetovala po tom pitanju te Vas stoga molim za odgovor.

Isto tako pred nekih mjesec dana imala sam upalu Bartolonijeve žlijezde. Na sreću se je povukla ali moja liječnica mi nije dala odgovor ni na pitanje zašto i kako dođe do te upale?

Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

23.03.2010. 18:00

Terapija Canesten vag. bi trebala imati učinak, Vaš partner se moga mazati kremom ako je imao neke simptome ( crvenilo, peckanje). S odnosom možete početi mogli ste i za vrijeme terapije uz kondom.Šta se tiče upale rodnice ne znam na sta je mislila. Vezano za upalu B. žljezde nastaje kao posljedica kada se kanali " začepe" (kod nošenja uskih traperica ili tangi ili ako postoji upal kao kod Vas gljivice.

24.03.2010. 15:30

Hvala na odgovoru.
Šro se tiče upale rodnice samo mi je rekla prilikom prošlog pregleda da mi je crveno, da očito imam neku laganu upalu. zatim mi je uzimala uzorke za test na klamidiju i papa test i prilikom toga sam dosta krvarila te je rekla da zbog te upale tako krvarim. zanima me kako je došlo do tog krvarenja ( ona manja gaza je bila puna krvi). Prvi put sam sad tako krvarila a i prvi put sam bila kod te liječnice. Kod drugih dvoje doktora kod kojih sam prije bila mi se nikad nije tako nešto dogodilo.
Nalazi su mi stigli i sve je u redu. Koliko sama vidim gljivice više nemam, jedino me sad ta "upala" zabrinjava. ja ne primjećujem nikakve simptome, ni crvenilo ni svrbež ni bol.

Natalija Beljo, dr. med.

25.03.2010. 12:55

Sada jasnije, ako ste poslije krvarili riječ je o promjeni na vratu grlića maternice odnosno imate eritroplakiju,ništa strašno nije rak nećete umrijeti, samo je osjetljivija na dodir radi upale . Vi samo obavezno jednom godišnje radite papa i ovisno o tome kavi budu nalazi poduzimajte daljnje korake.