Autor
|
Poruka
|
larisa123
|
20.08.2014. 09:15
došlo je do nesporazuma..ja NE uzimam pilule već 3 mjeseca a i dalje imam oskudne i bezbolne menstruacije, koje su prije bile bolne i obilne(prije pilula). Zato se brinem da li je to neki poremećaj i zašto se tijelo ne vraća na bolne i obilne menstruacije?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.08.2014. 11:55
Treba još koji ciklus da se vrati na staro.
|
luda13mala
|
20.08.2014. 19:10
Da li se predejakulat pojavljuje neposredno prije ejakulacije (ili se izbacuje sam tijekom odnosa)?
Tj ako ne dođe do ejakulacije nema ni predejakulata?
|
|
21.08.2014. 00:55
Neposredno pred ejakulaciju.
|
ramon
|
22.08.2014. 20:00
Poštovani..
Dragi i ja radimo na bebi već par mjeseci..
Mjesečnica svaki mjesec normalno dolazila i sve kao i inaće..
Ovaj mjesec mi je kasnila jedan dan, trajala 2 dana, sad skoro ništa (a inače mi je skrroooz redovita na dan i traje 9 dana(ni dan kraće ni dan duže))
Boli me lijeva prepona (kost) i donji dio leđa ali samo ujutro..
I inaće sam stalno umorna, tako da umor koji osjećam ne pripisujem tome! =)
Danas sam kupila i test za T ali ga nisam radila jer ne znam ima li smisla..
Ako vi mislite da bi to mogla biti trudnoća, ja ću ga napraviti, a ako trudnoća nije moguća, ostavit ću ga za idući put!
Hvala Vam unaprijed!
|
luda13mala
|
22.08.2014. 20:05
Poštovani,već sam Vam pisala kako sam imala odnos u moru za vrijeme plodnih dana koji je trajao svega svega 2 min bez ejakuacije ...te da se bojim predejakulata no smirili ste me jer ste rekli da predejakulat izlazi neposredno pred ejakuaciju Zadnju menstraciju sam imala 04.08.2014 a u moru je bilo 16.08....No još mi je 7 dana ostalo do sljedece menstruacije....a mene užasno bole grudi na dodir a i stomak...jesam li ja nešto umislila ili je to predznak menstruacije?
|
|
22.08.2014. 21:50
Ramon napravite ga svakako.
|
|
22.08.2014. 21:50
Ludamala predznak dolazeće menstruacije.
|
sobrani
|
24.08.2014. 02:15
Postovana... Imam jedno zaista krajnje cudno pitanje. Krajem marta imala sam zadnjisexualni odnos, nezasticen. Nije ejakulirao u mene. Svaka menstruacija mi je od tada sasvim normalna i na vreme. Medjutim pocela sam poprilicno da se gojim u zadnje vreme (nabacila sam nekih 7 kg) i ako se hranim izrazito malo.i uz to sam veoma umorna. Dosta sam citala o laznim menstruacijama i na nekoliko mesta sam procitala da je sasvim ista kao i uobicajena.I zanima me da li je moguce da je rec o trudnoci? Drugih simptoma nikakvih nisam imala. Sa dryge strane iza mene je veoma stresan period, smrt bliske osobe, pa je mozda i to u pitanji. U nedoumici sam i zanima me vase misljenje. Da li mislite da bih primetila vec do sad posto se nekim devojkama desi da ne znaju gotovo citavu trudnocu.
|
barbara200
|
24.08.2014. 15:45
ovaj mjesec sam imala malo slabiju menstruaciju, no sada sam dobila ovulaciju, prepoznajem ju po jako rastezljivom iscjetku, da li je to sigurni dokaz da nije došlo do trudnoće?
|
|
24.08.2014. 19:50
Sobrani ne radi se o trudnoći.
|
|
24.08.2014. 19:50
Barbara, jesu, rastezljiva sluz nije ovulacija, nego plodni dani.
|
Mala8728
|
26.08.2014. 00:50
Postovani zadnju menstruaciju sam imal 23.7.
10.8. Sam imala nezasticeni spolni odnos. Sada mi kasni vec par dana, ali osjecam bol u doljnjem dijelu trbuha, grudima i povecani apetit i slicno pa me zanima mogu li to biti neki rani znakovi trudnoce ili ipak nadolazece menstruacije
Hvala na odgovoru
|
|
26.08.2014. 10:30
A da napravite test za početak?
|
copy456
|
27.08.2014. 10:10
Postovani, ispricavam se ako sam na krivoj temi i mozda pomalo glupom pitanju, ali sam zabrinuta i nisam u mogucnosti jos neko vrijeme posjetiti svoju doktorucu jer se ne nalazim u istom gradu.
Pijem kontracepcijske pilule vec godinu i 8 mjeseci ( 15 mjeseci triquilar i zadnjih 5 lindynette 30). Zanima me mogucnost trudnoce. Naime u pretodnom ciklusu koji je zapoceo 16.7 imala sam nekoliko odnosa ( 21.7 koji je ujedno i prvi dan novog pakovanja, 22.7 i 24.7) bez dodatne zastite(samo prekinuti snosaj). Slijedeca menstruacija je dosla redovito 13.8. i bila je jednako obilna i dugotrajna kao i sve do sada i nisam imala spolne odnose od navedenih datuma. Pati me to sto postoje neki nazovimo ih simptomi koji se ranije nisu javljali, nabujale grudi ( javlja se inace prije menstruacije i tokom nje se i vrate u nirmalu), napuhanost koja je ocitija u donjem dijelu trbuha (moram napomenuti kako me pati zatvor u zadnje vrijeme kako sam promjenila prehrambene navike) i bol u ledjima. Moram napomenuti i da sam dosta pod stresom i da trenutno pripremam dosta vazne i teske ispite. Da li postoji mogucnost trudnoce?
Takodjer pitanje koje je ne vezano uz mogucnost trudnoce, odkako sam pocela koristiti lindynette imam problema s lecama (mogu izdrzati 2-4 sata i moram ih izvaditi jer me pocnu iritirati, cak sam i promjenila vrstu leca jer sam pomislila da je greska u njima), nervoza i ceste promjene raspolozenja i povremeni spotting (doktorica ga je navela kao nuspojavu razine stresa, pa ne znam koliko ga mogu svrstati u nuspojavu pilula) te daleko bolnije menstruacije nego za vrijeme koristenja triquilara i bubuljice po licu i prsima koje prije koristenja lindynette pilula nisam imala. Da li doista to sve mogu uzrokovati pilule i da li ih opet mjenjati (triquilar sam mjenjala zbog ucestalog probojnog krvarenja, ali s njim nisam imala nikakvih drugih problema)?
|
copy456
|
Zaboravila sam napomenuti kako pilule uzimam uvijek i usto vrinjeme (odstupanje je do 15min) i kako nema zaboravljenih pilula.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Pitalica1
|
Postovani,koliko spermiji mogu preziveti u spoljasnjoj sredini(npr na prstima),minuta,sati?
Mozda 15ak min pre nego sto sam prstenjacio dijevojku,al mzd sam se dirnuo dole.Nije bilo ejakulacije,al mzd presemene tecnoati(recimo da je bilospermija u njoj).Da li su spermi mogli preziveti najmanje 15ak minuta na prstima,jos uz to dodati da sam sig dirao posteljinu,znc obrisao.Izvinite pitanje je glupo al cisto da budem siguran.
Hvala!
|
|
27.08.2014. 16:40
Copy prema opisanom naravno da se ne radi o trudnoći. Senzacije koje imate nisu uzrokovane trudnoćom.
|
|
27.08.2014. 16:40
Pitalica ttim načinom trudnoća nije moguća.
|
paranoican19
|
29.08.2014. 01:30
interesuje me mogu li bol u krstima i stomaku kao pred menstruaciju biti pokazatelj plodnih dana 4-5 dana nakon prestanka menstruacije
|