Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašnjenje menstruacije kod djevojaka sa normalnim ciklusom


Autor Poruka

rotkvica

02.04.2010. 21:25

Poštovanje! Imao sam samo jedan odnos sa djevojkom 8.01. ,ona ima 24 godine i redovit ciklus od 28 dana,prvu je menstruaciju dobila na vrijeme 17.01. a drugog mjeseca joj je kasnila 2 tjedna a tad je napravila test za trudnoću ujutro na prvu mokraču koji joj je pokazao negativno,dan poslije je i dobila menstruaciju...sada je 26.03. dobila treću menstruaciju koja je došla na vrijeme, Odnos smo imali sa kondomom uz još prekinuti snošaj,kondom sigurno nije pukao...sad mene zanima ima li ikakve šanse da je ona trudna i jer bi već osjetila kakve simptome s obzirom da je prošlo već skoro 85 dana jer sam čuo priče da i usprkos trudnoći žene dobivaju menstruaciju,da su testovi nepouzdani a da nitijedna zaštita nije skroz pouzdana,jako sam zabrinut i molio bih odgovor odnosno obrazloženje jeli kašnjenje od 2 tjedna često kod djevojaka koje imaju redovit ciklus ,jako sam Vam zahvalan! Lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

06.04.2010. 14:15

Iako je ciklus redoviti stres ili bilo koji poremećaj hormona ( dobivanje ili gubitak na težini ) može poremetiti ciklus a kod nje se već dogadalo da joj kasni 2 tj . Ono što bi svakako trebeli je izbjegavati prekinuti snošaj naka djevojka razgovara s svojim ginekologom o kontracepciji. Tako da ako ne dode mjesecnica neka napravi test.