Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija i uranjeno krvarenje


Autor Poruka

Mantia

29.03.2010. 09:55

Poštovana,
tokom ovog cilusa, (17og dana pijenja tablete) sam 3-4 sata nakon pijenja tablete dobila jaki proljev i odlucila se na rizik da ne pijem dodatnu tabletu. Umjesto tog sam nastavila redovito piti ostatak kutije. Jutros sam se probudila i zamijetila par kapi krvi nakon jutarnjeg mokrenja (s tim da moram napomenuti da je to bilo nakon sto sam izvadila tampon posto koristim ulje cajevca na istom kako bi potpomogla liječenje candide). Da li je moguce da je to najava uranjenog krvarenja ili je to samo posljedica moguceg nadrazenja ili neceg slicnog? Ako postoji sansa da je to uistinu abrupcijsko krvarenje, kako cu dalje piti pilulu? Do kraja kutije i s pauzom od 7 dana? Ili racunati 17ti dan kao pocetak pauze?
Takodjer jedno nevezano pitanje. Bolovala sam od vodenih kozica pred 7 mjeseci i odtad konstantno imam gljivicne upale, doslovce u razmaku od 3-4 dana po zavrsetku terapije ja sam zrela za novu terapiju. No ginekologinja mi uporno odbija napraviti bris i pronasla je 101 razlog zasto se vracaju do tog da me napala da predugo apstiniram pa zbog toga imam problema! (a vjerujem da znate da nakon 3-4 mj konstantne upale je sluznica toliko iziritirana da ne zelite sjedit, kamoli imat odnos) Mene je vec lagano strah, probala sam sve... sve narodne price i lijekove, i upala se smiri na par dana i ponovo se vrati. Da li postoji sansa da je to sasvim nesto stoto a da su simptomi slicni (gust, ljepljiv, bijeli iscjedak)?
Unaprijed hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

29.03.2010. 21:00

Krvarenje nema veze s OHC ako se to nije prije pojavljivalo. Vas iscjedak koji opisujete me upučuje na garnerellu vag. pa bih savjetovala th s Rosalgin +irigator(ispirati rodnicu svaku večer dok traju simptomi) ;ako koristite dnevne uloške prestanitei i smanjite korištenje kozmetike za intimnu njegu. Ako simptomi i dalje traju svakako napravite briseve, au međuvremenu pojačajte i svoj imunitet.

Mantia

30.03.2010. 20:25

Poštovana,
hvala na brzom i preciznom odgovoru. Obaviti cu sve savjetovane korake cim prije. Samo jos jedno pitanje, koja je potencijalna opasnost od navedene bakterije? Specificno, citala sam po internetu da uzrokuje neplodnost. koliko je to ucestao slucaj?
Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

01.04.2010. 16:40

E na nekim intrenet stranicama svasta pise pa tako i glupost da gardnerella uzrokuje neplodnost. Za to je odgovorna Chlamidia, Tako da nema panike.