Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Patentex oval i strah od trudnoće


Autor Poruka

d_m

31.03.2010. 11:30

Poštovani!

od ginekologice sam dobila recept za Patentex oval vaginalete? Na njihovom siteu piše da je Pearl index 0,3-1,6. Mislite li da su uistinu toliko sigurne? Na netu sam pronašla podatke da ostala spermicidna sredstva, čak i ona sa istim sastojkom nonoxynolom-9, mogu imati Pearl index čak do 30, ovisno o uporabi. Uglavnom, smatrate li da mi ove vaginalete u kombinaciji s prekinutim snošajem pružaju zaštitu približnu pilulama?

Nadalje, rodila sam prije 3 mjeseca i 10ak dana, ciklusi mi još nisu ustaljeni. prvu mjesečnicu sam imala nakon oko 45 dana od poroda, drugu nakon 22 dana, a treća još nije došla. sada mi je 31. dan ciklusa. prije poroda mjesečnice su mi dolazile svakih 33-36 dana. može li test pokazati eventualnu trudnoću u mom slučaju? odnos sam imala 15. dan ciklusa. prekinuti snošaj.
radila sam dosad 3 testa, 2 su bila negativna, a na clearblue je bila neka tanušna vertikalna linija???? meni se to činilo više kao neispravan test nego +. ne znam što da mislim???

Unaprijed zahvaljujem na Vašem vremenu.

Natalija Beljo, dr. med.

01.04.2010. 16:41

Ukoliko se pridržavata pravila pola sata prije odnosa ih stavite u rodnicu da imate zaštitu približno OHC , sta se tiče testa mislim da je treći lazno pozitivan , ali ako ne dode mjesečnica u ljekarnu po četvrti.