Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvavi ugrušak i bol u prsima


Autor Poruka

njasanjasa

01.04.2010. 13:30

Poštovana,

Imam 30 godina, kontracepcijske pilule Triqular pijem već 10 godina, jer sam imala policistične jajnike, ponekad mi se je znalo desiti probojno smeđkasto krvarenje koje me nije uznemiravalo jer bi trajalo 1-2 dana i možda 1-2 godišnje. U 9 mjesecu sam išla na ginekološko pregled, nalazi od papa testa i ultrazvuka su bili uredu i tom prilikom mi je ginekolog predložio da pređem na yaz, od 10 mjeseca pijem yaz, 10, 11 i 12 mjesec je bilo sve ok, onda sam u 1 dobila smeđkasti iscjedak nakon 15 tablete, a menstruacija je došla kada treba, ali je trajala 10 dana, ovaj mjesec nakon 10 tableta počelo me je boliti u prsima te mi je danas krenula opet menstruacija, ali ne normalno već imam krvave ugruške, bol u prsima je danas prestala. Zanima me da li je to normalno ili da prestanem piti yaz i vratim se na triqvilar?

Natalija Beljo, dr. med.

01.04.2010. 16:41

Kako dolazi produzeni vikend moj je savjet da se javite svom ginekologu radi UZV , zbog boli u prsima prekinite piti OHC. Ukoliko Vam se stanje tijekom danasnje noći pogorša u smislu još jačeg krvarenja javite se u hitnu ginekološku

aprilmarch

01.04.2010. 16:41

slična stvar i kod mene, na yazu smećkasti iscjedak skoro pa mjesec dana i to ne baš malo, prešla sam na yasmin i sad mi evo mjesečnica 12. dan traje... nadam se da će nam doktorica uskoro objasniti jer ne znam kome se više obratiti...

Natalija Beljo, dr. med.

06.04.2010. 14:15

Evo nakon kratkih blagdana opet u akciju. Cure moje ako vam se to događa ta vrsta OHC je očito preslaba za Vas odnosno treba više vremena da hormoni iz OHC preuzmu ulogu. Ako Vam je mukotrpno čekati idite na jače OHC u dogovoru s vašim ginekologom tipa Cilesta ,Trinovuma.