Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

bbs

16.10.2012. 22:35

poštovana doktorice, zanima me mora li se menstruacija pojaviti tijekom sedmodnevne pauze ili mogu početi piti novi blister unatoč izostaloj menstruaciji tj. moram li čekati da dobijem pa tek onda opet počnem piti prvi dan ciklusa?
i radim li sedmodnevnu pauzu nakon svakoga blistera ili samo nakon prvoga?

Nataša Šemnički, dr. med.

17.10.2012. 19:15

bbs ,

sve vam je objašnjeno u uputstvu uz tablete.
Uvijek radite 7 dana pauze između kutija i bez obzira kada dolazi menstruacija počinjente s novom kutijom.

L.p.

ivakk1

17.10.2012. 22:55

Poštovana doktorice, molim Vas za pomoć!
Jučer u 13 sati sam popila 11. tabletu te sam jutros oko 10 sati imala proljevastu stolicu te me zanima da li je djelovanje pilula smanjeno pošto u uputama piše ukoliko dođe do proljeva unutar 4 sata da treba popiti dodatnu, a ukoliko prođe više od tog vremena, djelovanje može biti smanjeno te je potrebno dodatno se štiti do kraja kutije.
Nekako mi se čini nelogično pošto se u vrremenu od 20 sati pilula već trebala apsorbirati no ipak me malo strah pošto tako piše u uputama, a imala sam nežastićen odnos u tom vremenu pa me zanima imam li razloga za strah? I da li se to odnosi i na jednu proljevastu stolicu ili treba doći do težeg i češćeg proljeva kako bi utjecao na pilule?
Također, zanima me utječe li uzimanje Neofena na djelovanje pilula?
Najljepša Vam hvala!

danijela1901

17.10.2012. 22:55

počela sam piti duphaston kako bih dobila menstruaciju da mogu počet piti lindynette 30.. imam policističke jajnike tako da ih ne pijem samo radi kontracepcije.. prije sam pila diane 35 ali mi nakon 3 mjeseca što ih pijem uvijek bude povišen ggt u krvi pa radim pauze od 4,5,6 mjeseci... tako da bih sada pokušala piti lindynette..
također sam počela piti evin čaj koji navodno pomaže kod policističkih jajnika i 'ženskih problema' pa me zanima mogu li piti čaj i pilule skupa ili da ih ne kombiniram? hvala...

18.10.2012. 20:10

ivakk1 ,

nema razloga za brigu jer je prošlo više od 4h.
Nije dokazano da Neofen smanjuje učinak tableta.

L.p.

18.10.2012. 20:10

danijela1901,

možete kombinirali jer ovaj čaj ima i drugih pozitivnih efekata iako se uz tablete ne uočava njegov cjelokupni učinak na funkciju jajnika.

L.p.

zita1116

19.10.2012. 16:50

poštovani! želim se ponovo vratit pilulama nakon pauze od mjesec dana. mogu li to učiniti odmah 1. dana mjesećnice koja bi trebala doći za otprilike tjedan dana? i može li takva kratka pauza biti štetna po moje zdrvalje

20.10.2012. 11:05

zita1116,

možete krenuti s 1. danom mjesečnice.
Ako nemate u obitelji tromboze manji je rizik od tromboembilije zbog kojeg se ne preporučuju karatke pauze.

L.p.

zita1116

21.10.2012. 13:20

a hoće li zaštita nakon pauze nastupiti odmah ili se moram dodatno štititi? hvala na odgovoru!

22.10.2012. 15:45

zita1116 ,

tvrde da zaštita odmah započinje.

L.p.

malcom

23.10.2012. 22:50

Poštovanje,
pijem lindynette 20 sad već šesti mjesec i do sada nije bilo nekih nuspojava, no dobila sam mjesečnicu tjedan dana ranije.( nisam preskočila ni jednu tabletu). Da li je to normalno? da li da dalje pijem ili prestanem?
hvala

24.10.2012. 11:35

malcom ,

nastavite piti i ako se ponovno javi učinite ginekološki pregled.
Pijte folnu kiselinu.

L.p.

sphinxy

26.10.2012. 18:20

Postovana doktorice
Gin. mi je dala lindynette 20 zbog regulacije mjesecnice jer mi kasne po 2-3 mjeseca. Rekla mi je da popijem na 1 dan mjesecnice..međutim kad mi je poco mentr. ciklus nisam bila u Hrv..tako da sam cekala ponovni menst. ciklus.. On mi se pojavio nakon dva i pol tijedna (inace mi kasne 2-3 mj) popila sam na taj dan..ali sutra dan ih vec nisam imala.. sad neznam dali je to uopce bila menstr. ili ? i dali je dobro sto sam popila tabletu ? i dali je to pocelo dijelovat?

27.10.2012. 00:10

sphinxy ,

nastavite piti i dodatno se štitite do slijedeće kutije kada će krenuti puni učinak.

L.p.

blue6

28.10.2012. 03:50

Poštovana doktorice Šemnički.
Pijem pilule gotovo 2 godine. Najprije su to bile Novynette a početkom ove godine sam prešla na Lindynette 20. Imala sam pauzu od 2 mjeseca. Sad ih ponovo uzimam, međutim nisam počela prvog dana ciklusa, nego drugog. Moram li tokom idućih 7 dana koristiti dodatnu zaštitu ili sam zaštićena? Još jedna stvar... Krvne pretrage sam napravila prije cca 9 mjeseci. Nalaz je bio uredan. Moje pitanje je kad bih ponovo morala napraviti pretragu?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Lijepi pozdrav!

nada3545

28.10.2012. 16:10

Poštovana,
prošli mjesec sam počela sa prvim pakiranjem lindynette 20. Uzela sam ih prvim danom menstrucije i sve je bilo dobro dok u petak nisam primjetila da sam ih negdje izgubila. S obzirom da sam kasno primjetila nisam bila u mogućnosti kupiti nove, a s obzirom na vikend ni ići po novi recept. U kutiji mi je ostalo nekih 6 tableta.
Trebam li sutra u ponedjeljak odmah ići po nove i odmah početi piti? I otkad onda djeluju?
Ili bi trebala pričekat da dobijem menstruaciju i onda počet s novima, kao što sam i s prvom kutijom?
unaprijed hvala happy

nada3545

29.10.2012. 08:35

Samo jedan ispravak.... Računala sam malo. 9. sam dobila menstruaciju.. Znači iz kutije sam popila samo 12 tableta... Znači kada bi trebala dobiti opet menstruaciju i kada trebam počet piti opet tablete? Hvala.

30.10.2012. 19:55

blue6 ,

ipak se zaštitite da ste potpuno sigurni.
Krvne pretrage učinite za 3-4mj

L.p.

30.10.2012. 19:55

nada3545,

započnite s 1. danom menstruacije.

l.p.

ivakk1

31.10.2012. 20:55

Poštovani!
Molila bih Vas za savjet. Nakon prve kutije Lindynetta 20 koje sam pila u 12 sati, htjela bih promjeniti vrijeme pijenja kutija za navečer u 22 sati.
Je li u redu ako s novom kutijom, nakon osmog dana pauze počnem 10 sati kasnije od uobičajenog vremena uzimanja pilula i tako nastavim redovito
piti navečer? Trebam li se dodatno štititi?
Hvala

Nazad
1 ... 12 13 14 15 16 17 ... 77
Naprijed