Autor
|
Poruka
|
sannya
|
01.11.2012. 12:10
Poštovana doktorice,
i molila bi Vas za pomoć...
Pijem Lindinette 20 7 mj...sinoć sam zaboravila popiti pilulu, a ostalo mi je još 6 pilula iz ovog blistera....zanima me da li moram nakon što popijem sve pilule samo nastaviti s novim blisterom ili mogu napraviti pauzu???? bilo bi mi draže da mogu napraviti pauzu...da li onda moram koristiit kakvu dodatnu zaštitu??? hvala unaprijed...
|
hannah2019
|
01.11.2012. 13:20
poštovani,
želim odgoditi menstruaciju za 7 dana. da li nastaviti piti 7 tbl iz novog pakiranja ili popiti cijelo? pretpostavljam da ne treba koristiti dodatnu zaštitu za to vrijeme. lp
|
MegaMe
|
02.11.2012. 22:40
Poštovana, ispričavam se na opširnosti ali na prvoj sam kutiji i dosta paničarim oko svake promjene koja se događa mojem tijelu.
Prvu pilulu sam uzela kasno navečer s prvim znakovima krvarenja, idućih par dana imala bih lagano krvarenje nakon seksa, skoro neprimjetno. Nakon toga pojavio se smećkasti iscjedak, dosta obilan. Brinulo me da sam zamijenila spotting s menstr. ali je doktor rekao da je sve ok i da nastavim. Ali ja sam i dalje zabrinuta jer nakon 2 tjedna pijenja pilule nisam koristila zaštitu. Jeli to bez razloga?
13ti dan sam zaboravila pilulu (inače uzimam u 22h) i drugi dan sam odmah dobila menstr. Problem je što sam to shvatila 24h kasnije i samo sam nastavila uzimati pilule. Tak danas, nakon 5 dana sam uzela onu koju sam preskočila i još su mi ostale 3 pilule do kraja.
Po uputama bih trebala raditi pauzu od 7 dana, ali me brine to što nisam odmah popila propuštenu pilulu i s obzirom da još uvijek krvarim dali da samo nastavim sa sljedećom kutijom??
Također me zanima kad mogu prestati koristiti dodatnu zaštitu nakon propuštene pilule? Nakon 7 dana, 2 tjedna ili iduće kutije? :S
Lp!
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
03.11.2012. 18:00
sannya ,
napravite pauzu uz zaštite do prvih 7 dana slijedeće kutije
l.p.
|
|
sannya ,
napravite pauzu uz zaštite do prvih 7 dana slijedeće kutije
l.p.
|
|
hannah2019 ,
nastavite piti čitavu kutiju bez zaštite.
l.p.
|
|
03.11.2012. 18:25
MegaMe.
ako krvrenje ne prestaje učinite pauz i nastavite s drugom kutijom sa zaštitom prvih 7 dana.
l.p.
|
Ivana951
|
04.11.2012. 20:00
Pozdrav. Trenutno sam u situaciji da nemogu doći do svog lječnika pa bi htijela vas pitat . Ovako pijem lindynette 20 vec pola godine i sve je uredu inače bilo , na vrijeme sam dobila menstruaciju i sve je bilo uredu do danas. Znači prije tjedan dana sam imala menstruaciju koja je trajala nekih 4 dana ( došla je na vrijeme ) i znači danas sedam dana kasnije sam ju opet dobila , što se događa ? Trebam li prestat piti tablete ?
|
|
05.11.2012. 14:20
Ivana951 ,
možda ste imali cistu koja je puknula i uzrokkovala ponovno krvrenje ili vam je nedovoljna razina estrogena.
Tek nakon UZV pregleda možete dobiti točan odgovor.
l.p.
|
lastaa
|
10.11.2012. 16:30
poštovani!
sta napraviti kod povracanja nakon dva sata ako nemam dodatno pakovanje a pijem tablete Lindynette 20 ?
|
VeselaChata
|
11.11.2012. 05:00
Poštovani, završila sam sa 21om tabletom Lindynette za ovaj mjesec i od tada je prošlo 2 dana. Još nisam dobila menstruaciju. Međutim, htjela bih je odgoditi i zanima me je li postoji ikakva mogućnost da nastavim piti sljedeću kutiju i tako ju odgodim?
|
|
13.11.2012. 11:55
lastaa ,
popiti iz iste kutije drugu tabletu ili ako ste na karju kutije zapčeti sa pauzom od tog dana.
l.p.
|
|
13.11.2012. 11:55
VeselaChata ,
trebali ste odmah nastaviti s novom kutijom
l.p.
|
bernnyy
|
14.11.2012. 15:00
pijem tablete već 9 dan, počevši s prvim danom ciklusa ali krvarenje ne prestaje... zašto mi se to događa??? nikada prije nisam ništa uzimala, iza mene je 1 trudnoća dali to ima kakve veze sa krvarenjem???(opće stanje mi je inaće ok) ili se organizam jednostavno privikava na promijene? unaprijed hvl za odg!
|
lastaa
|
14.11.2012. 19:15
poštovani!
sta napravit, prije 4 dana sam povratila tabletu nakon dva sata od kako sam ju popila; a nemam dodatno pakovanjei nisam nista napravila , to je bila prva tableta iz druge kutije i nastavila sam normalno pit i jel trebam imat dodatnu zastitu? unaprijed hvala
|
lastaa
|
14.11.2012. 23:20
i molim vas ako mi možete reći jeli moguce da sam trudna ako sam imala odnos dan prije nego sto sam uzela tu prvu tabletu koju sam ispovracala nakon dva ipo sata?
|
MALUU
|
16.11.2012. 14:40
Poštovani,da li će mi B kompleks tablete smanjiti učinkovitost Lyndinete? Hoću li biti zaštićena ili ne? Hvala Vam lijepa i lijepi pozdrav!
|
andjeo29
|
17.11.2012. 13:55
Poštovana,
mogu li se Solgar Lecitin kapsule uzimati istodobno s tabletama Lindynette 20, hoće li smanjiti njihovu učinkovitost?
Hvala!
|
|
20.11.2012. 20:55
bernnyy ,
organizam se privikava na nižu razinu estrogena, ako se ponovi potrebno je preći na 30.
l.p.
|
|
20.11.2012. 20:55
lastaa ,
zaštita je smanjena koristite dodatnu zaštitu
l.p.
|